Мъдростта на Кристалите

АМЕТИСТ – КРИСТАЛ НА ТИХАТА МЪДРОСТ

Аметист - Лечебни Свойства

Значението на камъка Аметист преминава отвъд привлекателния му външен вид и добра цена.

Притежаващ набор от свойства, Аметиста е способен да помага на хората по много начини.

Тези лилава разновидност на кварца е символ на защита, успокоение на ума и патерица в контрола и избавянето от зависимости.

Независимо дали се носи като бижу или е издълбан в статуетка, той може да подобри здравето и цялостното благосъстояние на носещия го.
 

1. ИСТОРИЯ НА КАМЪКА 

 
Лилавия Аметист е представлявал власт в миналото.

Издълбани, полирани Аметисти и скъпоценни камъни са били използвани още от египтяните през 4000 г. пр. Хр. Богатият цвят на пурпурните Аметисти е изобразявал царственост, кралско потекло. Това негово значение му отрежда важно място в бижутата на британската корона.

> Екатерина Велика е харесвала полускъпоценния камък. Аметистите също така заемат видно място в Християнството, където те са известни като „камъкът на епископите“.

> Гърците са носели пръстени от Аметист, докато пият алкохолни напитки, за да отблъскват опиянението и също така са пиели от бокали направени или пробити от лилав кварц. Аметиста все още се носи днес като знак на трезвост.

> Евреите вярвали, че този камък осигурява защита на Върховния жрец. Аметистов камък, представляващ племето Дан, е бил деветия камък в нагръдника, носен от Върховния жрец. Нещо повече – аметистова скала е поставена на 12-о място в основата на Новия Йерусалим.
 

2. ЗНАЧЕНИЕТО НА АМЕТИСТA: МИТ КАК Е ПОЛУЧИЛ ЦВЕТА СИ

 
Около 1250-1300 г. гърците кръщават лилавия кварц като Аметист значещ „не опиянен или не опияняващ“, базирано на привидната способност на полускъпоценния камък да предотвратява пиянството.

Аметист Свойства

Името му се свързва с Дионисий, гръцкият бог на опиянението, познат на римляните като Бакхус. Историята гласи, че веднъж бога Дионисий се почувствал обиден от думите на човек. Затова той пожелал да си отмъсти  на следващия човек, който му се изпречи пред погледа.

Според римската митология, Аметист е нимфато, която винения бог Дионисий преследва.

В опит да избяга от тигрите, които са след нея, тя отчаяно се моли на богинята Диана, която я превръща в кварцова статуя. В яда си, че не е успял Дионисий хвърля чашата си, пълна с вино върху камъка, като по този начин придава блестящ лилав оттенък на камъка.

Оттам насетне гърците използват кристала като защитник против прекаленото хранене и прием на алкохол. Забиват бокалите си с Аметист, вярвайки, че правят виното безсилно за опиянение.
 

3. ДРУГИ МИТОВЕ

Древните египтяни са използвали този полускъпоценен камък, за да облекчат вината, страха и да осигурят безопасност за пътниците. Перуанците твърдо вярвали, че ако камък Аметист бъде гравиран с имената на слънцето и луната, носени около шията, човек ще бъде защитени срещу магьосничество и ще бъде имунизирани срещу отрова!
 

СВОЙСТВА НА АМЕТИСТА

 

4. ЕМОЦИОНАЛНИ ПОЛЗИ

 
Аметистът е камък на цялостното изцеление.

Той е един от най-ефективните кристали за лечение на хора, растения и животни.

От изцеляване на растения, които нямат възможността да пораснат до успокояването на буйни и неспокойни животни, той противодейства на негативните енергии навсякъде, където енергията е враждебна или хаотична. Поради това Аметистът е отличен камък за помещения с много хора като работния офис.

> Една от най-големите ползи от Аметиста е по-доброто взимане на решения. Като помага да се взимат решения, основани на интуиция и здрав разум взети заедно, човек се озовава че прави по-зрели, по-креативни, по-малко импулсивни решения; следователно, води до по-малко неща, за които човек да съжалява и по-добри неща се случват в живота му.

> Излъчва успокояваща и ведра енергия, която помага за отпускане и пълноценна почивка. Камъка Аметист успокоява тялото, намалява тревожността и безпокойството. Това е отличен кристал, който може да се използва когато човек се чувства нервен. Освобождава натрупаното напрежение в мускулите и незабавно въвежда спокойствие и мир.

Вдъхва на собственика си спокоен и уравновесен темперамент. Действа благоприятно по време на напрегнати ситуации като конфликти на работното място.

> Пъхането му под матрака на леглото или под възглавница помага при неспособност от заспиване, прогонва кошмарите и увеличава сънуването на хубави сънища с положителни емоции.

> Аметиста помага за овладяване на обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР) и е способен да успокои хиперактивността при деца или домашни любимци.

> Предавайки дълбока мъдрост и по-добро разбиране за себе си и другите, той има способността да утеши онези, които скърбят за загубата на любим човек. Камъкът насърчава освобождението на скръбта и намирането на радост когато духа на близкия човек напусне физическото си тяло. Това е превъзходен кристал за хора работещи в хоспис и болногледачи. Перфектен подарък за хора с терминални заболявания. Може да се използва за подготовка на тези, които се готвят да преминат към следващия етап от развитието на душата.
Дарява с дълбока връзка с душата и инициира собствени дълбоки душевни преживявания.

Рутилиран Аметист улеснява връзката с истинския Аз. Този вид Аметист изчиства базовата и земните чакри и приравнява в равновесие цялата система от чакри.

Полиран Аметист с размери от 2-4 сантиметра е идеален за поставяне под възглавницата нощем за спокоен сън. Използвай купон за отстъпка: 10NEW за 10-процентова остъпка при чекаут. 
 

5. ДУХОВНИ СВОЙСТВА

 
Аметист Значение

Аметистите се използват широко за подпомагане на духовното изцеление.Духовните му свойства съдействат на човек да поддържа спокоен, ясен ум улеснявайки получаването на по-добра комуникация и напътствия от невидимия свят.

> Енергията на Аметистовия камък е мощна; следователно, може много ефективно да повиши вибрацията на човек. Когато вибрацията е по-висока, човек чувства повече любов, състрадание и радост. Взаимодействието с хора, ситуации и света  започва да се прави от по-извисено съзнание. В резултат светът реагира положително на тази енергия и това има силата да променя света.

> Притежавай способността да повдига личната вибрация, той съдейства за освобождаване на егоизма и всичко, което кара човек да чувства, че трябва да се състезава с другите за това, което е негово. Вместо това Аметиста насърчава свободното споделяне, служене на другите с открито сърце, като придава древната мъдрост до душата на носещия го, че няма нужда от борба за това, което е наше, защото изобилието е достъпно за всички и навсякъде около нас.

> Почиства аурата и предпазва от психически атаки и отрицателна енергия. Вместо единствено да предпазва от негативността или да я връща обратно откъдето е дошла като бумеранг, той я преобразува в любов.

> Камъкът е много ефективен за успокояване на мислите по време на молитва и медитация и за капитулацията пред духовните енергии, по-висши от тези на Аза. Този кристал също така стимулира коронната чакра и улеснява получаването на пряка комуникация от Божественото и отворянето за прозрения, мъдрост и напътствия, които идват чрез тази комуникация.

> Молитвената броеница и молитвените мъниста, направени от Аметистови камъни, придават духовно спокойствие. Този особен вид на спокоен начин на мислене отваря ума на човека за по-добра връзка с Божественото.

> Аметиста улеснява при преминаването в духовния свят. Бил е част от египетските погребения. Египтяните са наричали тези лилави полускъпоценни камъни „хемаг“. Аметистови или хемагови камъни са издълбани във формата на сърце и погребвани с мъртвите, за да им помогнат при преминаването в духовния свят.

Брандберг – разновидност на Аметиста е особено полезен за духовно изцеление. Той се добива в Намибия, Африка където има пресечка на земните меридиани. Планината, от която се добиват този вид Аметист, е известна като Горящата Планина за хората Дамара или Планината на боговете за хората Хереро.Това е свещено място за племената Сан. Високите нива на вибрации на тези Аметистови камъни се предполагат, че могат да възстановят душата и улеснят приравняването с „Божественото“. Камъните Брандберг представляват комбинация от лилав кварц и опушен до чист кварц.

Открия своя уникален и естествен аметист от Бразилия, и не забравяй да използваш код за отстъпка 10NEW при първата си поръчка в сайта ни! 
 

6. ФИЗИЧЕСКИ ПОЛЗИ

 
> Поради своите очистващи способности, едно от водещите предимства на Аметиста е детоксикацията. Той насърчава почистването на тялото отвътре навън. Това включва почистването и отварянето на чакрите, почистването на кръвта и отстраняването на токсините от тялото.

Един от най-ефективните начини за детоксикация на тялото с помощта на Аметист е поставянето на голяма Аметистова друза в стаята, в която човек прекарва най-много време, така че тялото да бъде постоянно заобиколено от пречистващи енергии.

> Помага за облекчаване на болката като цяло, но е особено добър при главоболие. Неговата успокояваща енергия успокоява болката и помага за намаляване на две от основните причини за главоболие: стрес и умора.

Аметист Цена

За да облекчи главоболието, в легнало положение камък Аметист се поставя върху областта на главата, където се усеща болката. С затворени очи е нужно да си представим, че кристала лекува главоболието.

> Средство за постигане на здравословна промяна. Като насърчава свалянето на килограми по няколко начина, Аметиста балансира обмяната на веществата, така че тялото да може да изгори калориите по-ефективно. Той също така балансира хормоните, което подобрява способността за сваляне на килограми. Това дава силата по-лесно да се избягват лошите навици като похапване на джънк фууд, както и способността за придържане към новия начин на хранене, храненето с по-здравословни храни и редовните упражнения.

Някои от най-ефективните начини за постигането на желането тегло с Аметист:

Практикуването на йога с Аметист. Държейки камъка в ръце, носенето му като висулка или обеци (виж тук) и изпълняването на йога пози подобрява ефектите на отслабване.
Носенето на Аметист в джоба аклиматизира тялото си с енергията на Аметиста. По този начин се насърчава загубата на тегло.
Медитацията до геода Аметист води до по-голяма ангажираност към новия начин на хранене и рутина на упражнения.

> Заздравява функцията на ендокринната жлеза. Води до по-ефективно производство на хормони. Цялостно емоционално равновесие често се постига с ефективно производство на хормони.

> Подобрява сърдечната функция и нивата на кислорода в кръвта. Увеличаването на кислорода в кръвта води до по-добра умствена яснота. Намалява напрежението и стреса.

> Успокоява нервните импулси. Прави по-лесно навлизането в състояние на спокойно и ясно мислене.

> Укрепва здравето на кожата. Аметиста намалява отоците, натъртванията и болката, свързана с тези проблеми.

> Може да донесе подобрение на психологическите дисбаланси и смущения.

> Утихва звъненето в ушите.

Камъка Аметрин е смесица от кварцовите камъни Аметист и Цитрин (жълт кварц). Тази комбинация от два вида кварц, всеки със своето собствено енергийно ниво, предлага широка гама от предимства. Аметрина освобождава творчеството, което води до получаване на нови прозрения и свежи идеи. За Аметрина се твърди, че поставянето му на лунна светлина по време на пълнолуние води до късмет във финансови отношения. Оставянето му на открито в полунощ, така че лунната светлина да го осветя до изгрев Слънце подобрява способността му да помага с инвестициите на човек.
 

7. АМЕТИСТ ЗОДИЯ

 
Идеята за зодиакалните камъни – полускъпоценен камък, определен за всеки месец от годината – се смята за древна и учени я проследяват обратно до нагръдника на Аарон, описан в Библията в книгата Екзодус.

Нагръдника е представлявал религиозна дреха с дванадесет скъпоценни камъни, представляващи дванадесетте племена на Израел. Скъпоценните камъни били наредени на четири реда по три: Caрдий,

Тoпaз и Кaрбункул; Cмaрaгд, Caпфир и Диaмaнт; Лигирий, Aхaт и Aметиcт; и Берил, Oникc и Яспиc.

Камъка Аметист е рождения камък на зодия Водолей (родените между 20-ти янyapи и 18-ти фeвpyaри). Със своя отпускащ лавандулов оттенък, който изразява спокойствие и умереност, е идеален за тези, които са родени през студения, кратък и често неистов месец февруари.

Водолеите, родени със свободен дух са творци и философи, желаещи да променят света. Препълнени с идеи и страст, понякога те могат бъдат отнесени от непреклоността си да се подчинят на социалните норми и правила. Ето защо Аметистът е перфектния камък за придаване на практичност на характерното им революционно мислене.

По правило, всяка зодия от хороскопа може да носи Аметист, тъй като спада към семейството на кварца. Кварцовите кристали – Розов Кварц, Зелен Кварц, Опушен Кварц, Чист Кварци Аметист могат да се носят от всичките дванадесет зодии, за разлика от някои други естествени камъни, които не позволяват това.
 

8. КАК ДА ПРЕЧИСТИМ И ПРЕЗАРЕДИМ ЕНЕРГИЯТА НА ЕДИН АМЕТИСТ

 
Всеки кристал е различен и работи върху хората по различни начини.

Той има различни цели и като хората трябва да се презарежда и почиства редовно.

Всеки особено напрегнат, стресиращ или труден момент, в който решите да използвате Аметиста си, също го заразява с лоши или трудни енергии.

Трябва да се уверите, че тези енергии се премахват, преди да използвате отново кристала си с друга цел. В противен случай Аметистът ви спира да действа ефективно и рискувате тези енергии да продължат да ви влият неблагоприятно.

Обаче, за пречистването на Аметиста не се препоръчва излагането му на Слънце. Слънчевите лъчи бързо могат да доведат до избледняване и загуба на цвета и силата му.

След като знаете вече този съществен факт, ето някои от начините и методите, които биха сработли:

На първо място, водата е отлично почистващо средство за полускъпоценния камък. Най-добре е да бъде занесен на чист извор или река.

При липса на директен досег до естествен извор на вода, поставянето му под струята на чешмяна вода и визуализирането как измива всички разрушения и примеси от вашия кристал също е ефективен начин за очистването му.

Другите алтернативи са потапянето му в морска вода. Може да се използват морски соли ако не живеете до море или океан. Имайте предвид, че дори и да принадлежи към семейството на кварца и е смятан за един от най-твърдите кристали на планетата, не е препоръчително да бъден даржан повече от 30 минути в морска вода или соли. Излагането му на продължително време на морска вода може да нарани повърхността му.

Енергията на Луната е много пречистваща за кристалите Аметист.

Поставянето на камъка в снега е също страхотен, бърз и мощен начин за пречистването му.

Заравянето му в земята помага да се премахнат всички натрупани енергии.

По-малко известен начин за очистване е връщането на кристалите на мястото от където са произлезли.

Димът е особено полезен за почистване на кристали Аметист. Точно както изчиства и почиства енергиите в дома, димът може да направи същото и с този кристал.

Ако смятате, че тези методи са твърде досадни, можете да очистите Аметиста със звук! Нежният, но силен звук на звънеца може да премахне всички примеси и остатъчни енергии. Дори звукът на вашия ритмичен глас и хармонично пеене ще постигнат същите резултати.

Не забравяйте, че когато придобиете Аметист за първи път е нужно да го чистите, преди да го използвате. Той поглъща енергиите, тъй като работи и се обработва от различни хора, поради което е нужно първо да се очисти от натрупаната енергия преди да достигне до нас.

Не се страхувайте да пробвате ритуали за кристали. Не е нужно да сте експерт, за да го направите правилно. Трик тук е силното визуализиране как негативните енергии и нежелани мисли и чувства се очистват от кристала и от вашата среда.

Когато имате съмнения, отворете сърцето и ума си към светлина, любов и позитивност. Вие ще знаете какво да направите после.
 

9. АМЕТИСТ: ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 
В миналото камъка е бил смятан за скъпоценен заедно с Диаманта, Рубина, Сапфира и Изумруда. След като през 1970 г. откриват огромни залежи на Аметист в Бразилия, търговската класификация на камъка от скъпоценен се превръща в полускъпоценен.

Символ на власт, превъзходната красота на един камък аметист осигурява приложение за многобройни заболявания.

Това е забележителен камък на духовността, известен със своите метафизични способности да успокоява и да инициира медитативно състояние.

Аметист Зодия

Ефективен лек на неприятни главоболия и защита от интоксикация, не е чудно, че този (вече) полускъпоценнен камък е толкова популярен!

Аметистът вдъхва сили на имунната система, намалява чувствителността към болка и натъртвания и съдейства при лечение на артрит. По отношение на емоционалното състояние, този кристал играе ролята на опора. Смекчава умственото безпокойство, изтощение и осигурява комфорт така че човек да може да излезе от скръбта са само някои от великолепните подаръци, предоставени от Аметиста.

Благодарение да свойството му да балансира, третото око и короната чакра лесно се стимулират от нежната му и привлекателна енергия.

Като камък с огромна връзка с духовния свят, той въздейства благоприятно за успокояването на вечно работещия ум и за отварянето му към по-възвишена мъдрост. Духовната енергия на Aметиста позволява на ума и тялото да се очистят от всяка отрицателна привързаност.

Това е отличен камък за дипломати, преговарящи и бизнесмени, тъй като отслабва разгневените темпераменти, като изчиства ума, за да се съсредоточи внимателно върху задачите си.

Чудесен камък за всичко свързано с „композиране“ (музика, поезия, писане).

По отношение на медитацията, Аметиста е един от най-добрите кристали, който човек може да има. Стимулирайки най-високото ниво на чакрата на третото око, когато се поставя директно върху нея, този  полускъпоценнен камък дава достъп до едно по-ясно медитативно състояние, водещо към по-дълбоко разбиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *