БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

АМАЗОНИТ – ВЪЛШЕБСТВОТО НА СПОКОЙСТВИЕТО, СМЕЛОСТТА И ЗДРАВИТЕ ГРАНИЦИ

Амазонит – камък кръстен на река Амазонка и буйната джунгла около нея, където са открити оригиналните „зелени камъни”.

Въпреки това, минералозите днес твърдят, че в реката не е открит нито един такъв камък досега, макар че присъства в други региони на Бразилия.

Най-вероятно се е случило, че нефритът е погрешно идентифициран като амазонитна скала и е кръстен на реката.

Дори и днес, Амазонитът често се бърка с други подобни скъпоценни камъни (най-вече с нефрит, хризопраз, халцедон, серпентин, тюркоаз или авантюрин), но обикновено може да се различи чрез тестване на индекса на пречупване и плътност.

Конквистадорите го нарязват на бижута и статуетки за изразяване на своя култ.

Този камък е свързан с легендата за жените от Амазонка и е служил като лекарство на онези страшни женски воини против лезии и болести от всякакъв вид.

Енергията на този камък остава смекчена от неговия цвят. Докато предимно е военен камък, синьо-зеленият цвят регулира агресивните аспекти и ни стимулира да търсим емоционален баланс.
 

АМАЗОНИТ СВОЙСТВА – КАКВИ СИЛИ ПРИТЕЖАВА?

 
Забележка: Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не е заместител на посещението при медицински специалист! Моля, консултирайте се с Вашия лекар, преди да предприемете алтернативно лечение.
 
Полирано парче Амазонит.Това е особено добър камък за увеличаване на смелостта. При съмнения в себе си, несигурност, ниско самочувствие или липса на доверие в собствените способности, умения или таланти, може да работите с този камък. Може да го поставите в джоба си и да го носите през деня. Или да бъде носен като бижу за да увеличи нивата на смелост навсякъде където се намираме.

Този камък също така може да окаже благоприятно въздействие върху щитовидната и надбъбречната жлези, особено във времена на стрес. Когато преминаваме през състояния на стрес и надбъбречните жлези се активират, няколко неща може да се случат с нас: може да навлезем в боен режим, където ставаме нетърпими, агресивни или враждебни.

Понякога може да ни обеземе състояние на бягство, изпитвайки желание да избягаме от ситуацията или да замръзнем и да не знаем как да отговорим и действаме в дадена ситуация. Третото нещо, което може да се случи е да изключим и да изгубим връзка със сегашния момент.

Работата с Амазонит може да повлияе положително върху това състояние на стрес, да възвърне съзнателността към това, което се случва в момента и даде нужния кураж за справяне с дадена ситуация.

Детайлна снимка на натурално необработено парче Амазонит от планините Урал.Амазонита е известен с това, че преобразува гнева. Ако сме ядосани или раздразнителни, особено във времена на стрес, една техника за работа с него може да ни помогне да се справим с това моментно състояние.

Когато се чувстваме ядосани относно дадена ситуация, това което може да направим е да се фокусираме в коя част на тялото това напрежение се намира. Може да затворим очи и да добием осъзнатост за тялото ни и се запитаме: „Къде се съдържа този гняв в тялото ми?“

Може да чувстваме напрегнатост в корема или гърдите. Поемаме дълбоко глътка въздух , събираме всичкото това напрежение и го издишваме в камъка.

Камъка ще поеме всичкия този гняв и обтегна енергия и веднага след това е нужно да бъде почистен.
 

ZENLIFE Препоръчва

Камъни Полиран Амазонит от Бразилия
Благодарение на магическата комбинация от олово и вода във фелдшпатовата му структура, неговият ослепителен лъскав оттенък и петнистите светлозелени очи наподобяват цвета на река Амазонка и нейните успокояващи енергии. Дръжте се здраво за кристала Амазонит по време на стрес и се позовете на неговите ултра хладни вибрации за така необходимото плаване по вътрешната река на спокойствието.

 
Работата с този камък води до по-добри взаимоотношения. Ако нямаме силни граници във връзките ни, независимо дали става дума за семейство, приятели, любов или работа, това което може да се случи е да поднесем енергията си на други хора без необходимата нужда го правим.

Ако открием, че постоянно правим компромиси, тогава може да разберем, че ни липсват силни граници. Свойствата на Амазонита може да ни научат как да създадем тези граници като ни изпълни със самоуважение.

Така че ако предаваме енергията си на други хора, това е знак, че може да страдаме от ниско самоуважение. Амазонита ще засили това зачитане на собствените ни граници, така че да не отдаваме силата си на другите или да им позволим да се възползват от нас по несправедливи и нездравословни начини.

Може да носим камъка като бижу за да ни помогне с това или ако се появи такава ситуация в работната среда, където може да правим компромиси със себе си за другите колеги или шефа ни като поемаме допълнително работа или отговорности, които не ни влизат в задълженията, може да поставим парче от този камък на бюрото ни и да кажем НЕ когато трябва.

Амазонитът носи силна енергия, която може да стимулира по-добрите емоции и личностни черти. Той е силен камък за комуникация и говорене на истината от човек, дори и в трудни ситуации.

Казва се, че помага да се приведе в съответствие речта с висшите идеали и ни държи спокойни, когато говорим, дори ако е нещо, за което сме страстни.

Агресия ще бъде потушена с този камък. Той също така помага да се види гледната точка на другите в дадена ситуация, като увеличава способността ни да разбираме и решаваме проблеми.

Носенето на Амазонит през нощта или поставянето му върху нощното шкафче носи ново разбиране за символиката в сънищата сутрин. Казва се, че този камък помага за успокояването на хората, като създава чудесен нощен сън.

Усилва съсредоточаването върху различните компоненти и проблеми и подпомага за изкарване на решения на повърхността в сънищата.

Също така е чудесен камък за медитация и размисъл върху проблемите – държането на Амазонит в една ръка е чудесно допълнение към дълбинното дишане. Медитацията с него носи остро като бръснач усещане за всичко заобикалящо към съзнанието.

Той вдъхновява човек да слуша и интегрира всички аспекти на себе си, и тъй като той е камък на истината, човек може да се довери на виденията, мечтите и интуициите, които изплуват, докато работи с кристала.

Амазонитът стимулира артистичните способности, творчеството и силите на ясновидството в своя носител.

Не само това, но той се използва и като кристал за бариерен филтър, който блокира геопатичния стрес, абсорбира микровълните и еманациите на мобилния телефон и предпазва от електромагнитно замърсяване.

Поставете го близо до компютри и друга електроника или в джоба на мобилния си телефон. А защо не и да го залепите с тиксо към смартфона си?

Най-важното е, че Амазонитът вдъхва надежда и увереност и е известен също като „камък на надеждата“. Твърди се, че донася късмет, пари и цялостен успех на човек – това е любим скъпоценен камък на комарджиите!

Легендата разказва, че Амазонките премахнали едната си гърда, така че да могат по ефективно да практикуват стрелба с лък. След това потрили раните им с полиран Амазонит, за да се избегне инфекция.

Камъка успокоява обривите и лекува мехури, като тези на варицела или едра шарка.

Той също лекува акне и облекчава болката от ревматизъм и остеоартрит.

Важно е да се отбележи, че този камък не лекува болести, които изискват задълбочено третиране; само облекчава болезнените ефекти.

Свойствата на Амазонитът се използват и за лечение на сексуални разстройства – липса на желание, импотентност, вагинит, сексуална мания и приапизъм (продължителна и болезнена ерекция).
 

АМАЗОНИТ ЗОДИЯ – КОЙ Е ПРИВЛЕЧЕН КЪМ КАМЪКА?

 
Страхотен екземпляр показващ свойствата на нетретирания Амазонит.Кралските знаци на Лъв и Овен изпитват афинитет към него. Той може да се използва за смекчаване на депресията у Скорпионите.

Други автори смятат, че това е зодиакалния камък на родените между 23 август и 22 септември (Дева).

Този камък има енергията на честна и искрена комуникация. Редовната му употреба предава силата на истината в думите. Това е кристал на цялост, интуиция и самопознание. Помага да се изравнят мъжките и женските енергии, поддържайки баланса на емоционалното и духовно тяло.

Физически, подобрява ставите, мускулните болки и помага при усвояването на калция. Това е един от кристалите, които помагат за поддържане на цялостното здраве, осигурявайки сила и жизнена енергия. Емоционално, той премахва страха и възстановява вътрешната хармония. Успокоява, помага в изразяването на истинното „аз” и носи радост, защото е отличен кристал за плахи хора.

[yasr_visitor_votes size=“medium“]

Вашият коментар