БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

АМЕТИСТ – КРИСТАЛ НА ТИХАТА МЪДРОСТ

Харесвате бижута от естествени камъни? Разгледайте новата ни колекция на следния линк.

А за да видите кои специално отговарят на зодията ви, натиснете тук.

Значението на Аметиста се простира отвъд силно желания и привлекателен външен вид.

Камъка е тук за да предаде урок по смирение.

Той с охота ще покаже на ума как да капитулира пред олтара на това, кои сме в действителност.

Само тогава човек може да престъпи прага на царството на истинското знание и мъдрост.

Само когато умът разбере, че има нещо по-голямо от него, че има ограничения на собствените му представи, и че сетивата могат да възприемат само малка част от цялата истина, може той да започне да схваща смисъла на живота и съществуването.

Само като се пусне от всичко, което е вярвал, че е истинско, най-висшата реалност може да се познае.

Само като се преклони може циркулацията да навлезе мигом в главата за да даде преживяването на по-висшо съзнание.

Аметиста е тук за да каже „Пусни и се довери“; „Откажи се от всичко за да получиш повече“; „Предай се за да видиш отвъд циклите и обстоятелствата, които разпиляват вниманието и привързват съзнанието ти към физическия свят”; „Поклони се, така че да станеш част от по-голямо цяло“; „Стани празен за да се изпълниш изцяло“; „Смири се за да могат силите на вселената да насочват и напътстват твоя път.”

❋❋❋

 

1. ИСТОРИЯ НА КАМЪКА

  
Необработен АметистЛилавия Аметист е представлявал власт в миналото.

Издълбани, полирани Аметисти и скъпоценни камъни са били използвани още от египтяните през 4000 г. пр. Хр. Богатият цвят на пурпурните Аметисти е изобразявал царственост, кралско потекло. Това негово значение му отрежда важно място в орнаментите на британската корона.

> Екатерина Велика е харесвала полускъпоценния камък. Аметистите също така заемат видно място в Християнството, където те са известни като „камъкът на епископите“.

> Гърците са носели пръстени от Аметист, докато пият алкохолни напитки, за да отблъскват опиянението и също така са пиели от бокали направени от лилав кварц. Аметиста все още се носи днес като знак на трезвост.

> Евреите вярвали, че този камък осигурява защита на Върховния жрец. Аметистов камък, представляващ племето Дан, е бил деветия камък в нагръдника, носен от Върховния жрец. Нещо повече – аметистова скала е поставена на 12-о място в основата на Новия Йерусалим.

❋❋❋

 

2. ЗНАЧЕНИЕТО НА АМЕТИСТA: МИТ КАК Е ПОЛУЧИЛ ЦВЕТА СИ

 
Около 1250-1300 г. гърците кръщават лилавия кварц като Аметист значещ „не опиянен или не опияняващ“, базирано на привидната способност на полускъпоценния камък да предотвратява пиянство.

Друза в ръцеИмето му се свързва с Дионисий, гръцкият бог на опиянението, познат на римляните като Бакхус. Легендата гласи, че веднъж бог Дионисий се почувствал обиден от думите на човек. Затова той пожелал да си отмъсти  на следващия човек, който му се изпречи.

Според римската митология, Аметист е нимфата, която винения бог Дионисий преследва.

В опит да избяга от тигрите, които са след нея, тя отчаяно се моли на богинята Диана, която я превръща в кварцова статуя. В яда си, че не е успял Дионисий хвърля чашата си, пълна с вино върху камъка, като по този начин придава блестящ лилав оттенък на камъка.

Оттам насетне гърците използват кристала като защитник против прекаленото хранене и прием на алкохол.

Древните египтяни са използвали този полускъпоценен камък, за да облекчат вината, страха и да осигурят безопасност за пътниците.

Перуанците твърдо вярвали, че ако камък Аметист бъде гравиран с имената на слънцето и луната, носени около шията, човек ще бъде защитени срещу магьосничество и имунизиран срещу отрова.

❋❋❋

 

3. СВОЙСТВА НА АМЕТИСТА

 
Забележка: Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не е заместител на посещението при медицински специалист! Информацията на тази страница е единствено с информативна цел и не е предназначена да замени традиционното медицинско лечение. Моля, консултирайте се с Вашия лекар, преди да предприемете алтернативно лечение.
 

ЕМОЦИОНАЛНИ ПОЛЗИ

Аметистът е камък на цялостното изцеление.

Той е един от най-ефективните кристали за лечение на хора, растения и животни.

От изцеляване на растения, които нямат възможността да пораснат до успокояването на буйни и неспокойни животни, лечебните сили на Аметиста противодействта на негативните енергии навсякъде, където енергията е враждебна или хаотична. Поради това Аметистът е отличен камък за помещения с много хора като работния офис.

> Една от най-големите ползи от Аметиста е по-доброто взимане на решения.

Като помага да се взимат решения, основани на интуиция и здрав разум взети заедно, човек се озовава да прави по-зрели, по-креативни, по-малко импулсивни решения; следователно, води до по-малко неща, за които след това да съжалява и по-добри неща се случват в живота му.

Друза Аметист отблизо> Благодарение на успокояващия ума ефект, Аметиста е камък, който може дас е използва за претоварени, стресирани или изтощени умствени състояния.

Той е един от най-добрите камъни когато изпитваме напрежение или мигрени, тъй като улеснява умствените безпокойства, които са склонни да предизвикват тези състояния.

> Лилавия Аметист е съставен от сини и червени отенъци. Синия цвят носи мир на червената енергия за действие. Поради това е добър за хора, които са буйни и лесно биват ядосвани (червени енергии).

Може да бъде държан, носен или да се медитира върху него когато раздразнителността се покачи за да възстанови умственото равновесие. Действа благоприятно по време на напрегнати ситуации като конфликти на работното място.

> Аметиста е особенно полезен за хора, страдащи от повтарящи се кошмари.

Преди лягане, дръжте камък Аметист прилипен към челото и го програмирайте като му говорите да води ума безопасно през състоянието на сън.

След това го поставете под възглавницата и спете сигурно. Аметиста може да бъде поставен под възглавницата по време на сън от всеки, който желае да вдъхне сладки сънища.

> Аметиста помага за овладяване на обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР) и е способен да успокои хиперактивността при деца или домашни любимци.
 

ZENLIFE Препоръчва

Полирани Камъчета Аметист

Бразилски Полиран Аметист
Идеален за поставяне под възглавницата нощем за спокоен сън, отмора след тежък работен ден и неспокойни енергии. Също така се предполага, че контролира лошите мисли и увеличава интелигентността. Инициира мъдрост и по-голямо разбиране.
 

 

ДУХОВНИ СВОЙСТВА

Аметистите се използват широко за подпомагане на духовното изцеление. Духовните му свойства съдействат на човек да поддържа спокоен, ясен ум улеснявайки получаването на по-добра комуникация и напътствия от невидимия свят.

Аметист Геода поставена върху маса.> Тъй като Аметиста поставя началото на мъдростта и по-дълбокото разбиране, той е изключително полезен за хора, които скърбят по загубата на любим човек. Неговото присъствие услужва с комфорт като подсъзнателно комуникира, че няма смърт, а само преминаването и смяната на форми.

Аметиста тихо ще подаде съвет, като каже: „Възхвали свободата, която любимия ти е открил; радвай се, че душата се е освободила от затвора на физическото тяло; подпомогни процеса като поплачеш и в замяна изпрати мисли на радост и молитви на любов.“

Жалеенето по смъртта е само защото не сме се научили за външното съществуване на душата.

Аметиста може да бъде наречен „камък на душата“ тъй като изпраща съобщението си до това ниво на съществуване. Той инициира дълбоки душевни преживявания. Понеже Аметиста комуникира директно с душата, той е идеален камък за държане или да се медитира върху него по време на случай на смърт.

Когато се направи силна идентификация с душевната сила, освобождаването на временото физическо тяло се постига по-лесно и прехода със смърта може да бъде направен с по-голяма сигурност и мир. Затова е идеален камък да се дава на хора с неизличима болест или да се използва за подготвавянето за съзнателна смърт.

> Енергията на Аметистовия камък е мощна; следователно, може много ефективно да повиши вибрацията на човек. Когато вибрацията е по-висока, човек чувства повече любов, състрадание и радост. Взаимодействието с хора, ситуации и света  започва да се прави от по-извисено съзнание. В резултат светът реагира положително на тази енергия и това има силата да го променя.

> Притежавай способността да повдига личната вибрация, камъка съдейства за освобождаване от егоистичните желания и всичко, което кара човек да чувства, че трябва да се състезава с другите за това, което е негово.

Вместо това Аметиста насърчава свободното споделяне, служене на другите с открито сърце, като придава древната мъдрост до душата на носещия го, че няма нужда от борба за това, което е наше, защото изобилието е достъпно за всички и навсякъде около нас.

> Почиства аурата и предпазва от психически атаки и отрицателна енергия. Вместо единствено да предпазва от негативността или да я връща обратно откъдето е дошла като бумеранг, той я преобразува в любов.

> Аметиста е много добър приятел с Розовия Кварц. Докато нежното лилаво на Аметиста успокоява ума, мекия розов цвят на Розовия Кварц утешава сърцето. Силите на тези камъни може да се използват като се носят като накити, или се медитира с тях за да донесат мирен баланс на умствените и емоционалните енергии.

> Камъкът е много ефективен за успокояване на мислите по време на молитва и медитация и за капитулацията пред духовните енергии, по-висши от тези на Аза. Този кристал също така стимулира коронната чакра и улеснява получаването на пряка комуникация от Божественото и отварянето за прозрения, мъдрост и напътствия, които идват чрез тази комуникация.

> Молитвената броеница и молитвените мъниста, направени от Аметистови камъни, придават духовно спокойствие. Този особен вид на спокоен начин на мислене отваря ума на човека за по-добра връзка с Божественото.

Брандберг – разновидност на Аметиста е особено полезен за духовно изцеление. Той се добива в Намибия, Африка където има пресечка на земните меридиани. Планината, от която се добиват този вид Аметист, е известна като Горящата Планина за хората Дамара или Планината на боговете за хората Хереро.

Това е свещено място за племената Сан. Високите нива на вибрации на тези Аметистови камъни се предполагат, че могат да възстановят душата и улеснят приравняването с „Божественото“. Камъните Брандберг представляват комбинация от лилав кварц и опушен до чист кварц.
 

ZENLIFE Препоръчва

Висулки Естествен Обратен и Суров Аметист
Аметистът е признат за камък на духовността и доволството. Той повишава духовната осъзнатост и насърчава по-високо състояние на съзнанието. Добре известен е с метафизичните си способности за успокояване на ума и помага за вдъхновяване на засилено медитативно състояние.
 

ФИЗИЧЕСКИ ПОЛЗИ

> Поради своите очистващи способности, едно от водещите предимства на Аметиста е детоксикацията. Той насърчава почистването на тялото отвътре навън. Това включва почистването и отварянето на чакрите, почистването на кръвта и отстраняването на токсините от тялото.

Аметист Катедрали на показ.Един от най-ефективните начини за детоксикация на тялото с помощта на Аметист е поставянето на голяма Аметистова друза в стаята, в която човек прекарва най-много време, така че тялото да бъде постоянно заобиколено от пречистващи енергии.

> Помага за облекчаване на болката като цяло, но е особено добър при главоболие. Неговата успокояваща енергия успокоява болката и помага за намаляване на две от основните причини за главоболие: стрес и умора.

За да облекчи главоболието, в легнало положение камък Аметист се поставя върху областта на главата, където се усеща болката. С затворени очи е нужно да си представим, че кристала лекува главоболието.

> Средство за постигане на здравословна промяна. Като насърчава свалянето на килограми по няколко начина, Аметиста балансира обмяната на веществата, така че тялото да може да изгори калориите по-ефективно. Той също така балансира хормоните, което подобрява способността за сваляне на килограми.

Това дава силата по-лесно да се избягват лошите навици като похапване на джънк фууд, както и способността за придържане към новия начин на хранене, храненето с по-здравословни храни и редовните упражнения.

Някои от най-ефективните начини за постигането на желането тегло с Аметист:

Практикуването на йога с Аметист. Държейки камъка в ръце, носенето му като висулка или обеци (виж тук) и изпълняването на йога пози подобрява ефектите на отслабване.
Носенето на Аметист в джоба аклиматизира тялото си с енергията на Аметиста. По този начин се насърчава загубата на тегло.
Медитацията до геода Аметист води до по-голяма ангажираност към новия начин на хранене и рутина на упражнения.

> Заздравява функцията на ендокринната жлеза. Води до по-ефективно производство на хормони. Цялостно емоционално равновесие често се постига с ефективно производство на хормони.

> Подобрява сърдечната функция и нивата на кислорода в кръвта. Увеличаването на кислорода в кръвта води до по-добра умствена яснота. Намалява напрежението и стреса.

> Успокоява нервните импулси. Прави по-лесно навлизането в състояние на спокойно и ясно мислене.

> Укрепва здравето на кожата. Аметиста намалява отоците, натъртванията и болката, свързана с тези проблеми.

> Може да донесе подобрение на психологическите дисбаланси и смущения.

> Утихва звъненето в ушите.

Камъка Аметрин е смесица от кварцовите камъни Аметист и Цитрин (жълт кварц). Тази комбинация от два вида кварц, всеки със своето собствено енергийно ниво, предлага широка гама от предимства.

Аметрина освобождава творчеството, което води до получаване на нови прозрения и свежи идеи. За него се твърди, че поставянето му на лунна светлина по време на пълнолуние води до късмет във финансови отношения. Оставянето му на открито в полунощ, така че лунната светлина да го осветя до изгрев Слънце подобрява способността му да помага с инвестициите на човек.

❋❋❋

 

4. АМЕТИСТ ЗОДИЯ

 
Идеята за зодиакалните камъни – полускъпоценен камък, определен за всеки месец от годината – се смята за древна и учени я проследяват чак до нагръдника на Аарон, описан в книгата Екзодус.

Нагръдника е представлявал религиозна дреха с дванадесет скъпоценни камъни, представляващи дванадесетте племена на Израел. Скъпоценните камъни били наредени на четири реда по три: Caрдий, Тoпaз и Кaрбункул; Cмaрaгд, Caпфир и Диaмaнт; Лигирий, Aхaт и Aметиcт; и Берил, Oникc и Яспиc.

Камъка Аметист е рождения камък на зодия Водолей (родените между 20-ти янyapи и 18-ти фeвpyaри). Със своя отпускащ лавандулов оттенък, който изразява спокойствие и умереност, е идеален за тези, които са родени през студения, кратък и често неистов месец февруари.

Водолеите, родени със свободен дух са творци и философи желаещи да променят света. Препълнени с идеи и страст, понякога те могат бъдат отнесени от непреклоността си да се подчинят на социалните норми и правила. Ето защо Аметистът е перфектния камък за придаване на практичност на характерното им революционно мислене.

По правило, всяка зодия от хороскопа може да носи Аметист, тъй като спада към семейството на кварца. Кварцовите кристали – Розов Кварц, Зелен Кварц, Опушен Кварц, Чист Кварц и Аметист могат да се носят от всичките дванадесет зодии, за разлика от някои други естествени камъни, които не позволяват това.

❋❋❋

 

5. КАК ДА ПРЕЧИСТИМ И ПРЕЗАРЕДИМ ЕНЕРГИЯТА НА КАМЪК АМЕТИСТ

 
Всеки кристал е различен и работи по различен начин за всеки.

Той има различни цели и като хората трябва да се презарежда и почиства редовно.

Аметист Геода.Всеки особено напрегнат, стресиращ или труден момент, в който решите да използвате Аметиста си, също го заразява с лоши или трудни енергии.

Трябва да се уверите, че тези енергии се премахват, преди да използвате отново кристала си с друга цел. В противен случай Аметистът ви спира да действа ефективно и рискувате тези енергии да продължат да ви влият неблагоприятно.

Обаче, за пречистването на Аметиста не се препоръчва излагането му на Слънце. Слънчевите лъчи бързо могат да доведат до избледняване и загуба на цвета и силата му.

След като знаете вече този съществен факт, ето някои от начините и методите, които биха сработли:

На първо място, водата е отлично почистващо средство за полускъпоценния камък. Най-добре е да бъде занесен на чист извор или река.

При липса на директен досег до естествен извор на вода, поставянето му под струята на чешмяна вода и визуализирането как измива всички разрушения и примеси от вашия кристал също е ефективен начин за очистването му.

Другите алтернативи са потапянето му в морска вода. Може да се използват морски соли ако не живеете до море или океан. Не се препоръчва да бъден държан повече от 30 минути в морска вода или соли, тъй като излагането му на продължително време на морска вода може да нарани повърхността му.

Енергията на Луната е много пречистваща за кристалите Аметист.

Поставянето на камъка в снега е също страхотен, бърз и мощен начин за пречистването му.

Заравянето му в земята помага да се премахнат всички натрупани енергии.

По-малко известен начин за очистване е връщането на кристалите на мястото от където са произлезли.

Димът е особено полезен за почистване на кристали Аметист. Точно както изчиства и почиства енергиите в дома, димът може да направи същото и с този кристал.

Ако смятате, че тези методи са твърде досадни, можете да очистите Аметиста със звук! Нежният, но силен звук на звънеца може да премахне всички примеси и остатъчни енергии. Дори звукът на вашия ритмичен глас и хармонично пеене ще постигнат същите резултати.

Не забравяйте, че когато придобиете Аметист за първи път е нужно да го чистите, преди да го използвате. Той поглъща енергиите, тъй като работи и се обработва от различни хора преди да стигне до нас, поради което е нужно първо да се очисти от натрупаната енергия преди ползване.

Не се страхувайте да пробвате ритуали за кристали. Не е нужно да сте експерт, за да го направите правилно. Трика тук е силното визуализиране как негативните енергии и нежелани мисли и чувства се очистват от кристала и от вашата среда.

Когато имате съмнения, отворете сърцето и ума си към светлина, любов и позитивност. Вие ще знаете какво да направите после.

❋❋❋

 

6. АМЕТИСТ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ

 
За щастие, кристалите Аметист са сравнително разпространени и лесни за намиране. Понеже са едни от най-красивите кристали форми, те не рядко се срещат в разнообразни магазини, както и магазини за кристали.

Те се различават по цвят от дълбоко тъмно лилаво до почти ясно бяло само с лилав оттенък. Общо казано, колкото по-ясен и тъмен е, толкова по-ценен и скъп е камъка. Тъмното качество Аметисти обикновено се режат, фасетират и подреждат по качество и красота с други скъпоценни камъни.

Тези камъни най-подхождат в злато и се носят като орнаменти за да покажат своята красота и да получат специалните си ефекти. Аметистовите клъстери, генератори и геоди са чудесни и важни придобивки за всяка колекция от лечебни минерали.

❋❋❋

 

7. АМЕТИСТ: ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 
В миналото камъка е бил смятан за скъпоценен заедно с Диаманта, Рубина, Сапфира и Изумруда. След като през 1970 г. откриват огромни залежи на Аметист в Бразилия, търговската класификация на камъка от скъпоценен се превръща в полускъпоценен.

Символ на власт, превъзходната красота на един камък аметист осигурява приложение за многобройни заболявания.

Това е забележителен камък на духовността, известен със своите метафизични способности да успокоява и да инициира медитативно състояние.

Ефективен лек на неприятни главоболия и защита от интоксикация, не е чудно, че този (вече) полускъпоценнен камък е толкова популярен!

Аметистът вдъхва сили на имунната система, намалява чувствителността към болка и натъртвания и съдейства при лечение на артрит. По отношение на емоционалното състояние, този кристал играе ролята на опора. Смекчава умственото безпокойство, изтощение и осигурява комфорт така че човек да може да излезе от скръбта са само някои от великолепните подаръци, предоставени от Аметиста.

Благодарение да свойството му да балансира, третото око и короната чакра лесно се стимулират от нежната му и привлекателна енергия.

Като камък с огромна връзка с духовния свят, той въздейства благоприятно за успокояването на вечно работещия ум и за отварянето му към по-възвишена мъдрост. Духовната енергия на Aметиста позволява на ума и тялото да се очистят от всяка отрицателна привързаност.

Това е отличен камък за дипломати, преговарящи и бизнесмени, тъй като отслабва разгневените темпераменти, като изчиства ума, за да се съсредоточи внимателно върху задачите си.

Чудесен камък за всичко свързано с „композиране“ (музика, поезия, писане).
По отношение на медитацията, Аметиста е един от най-добрите кристали, който човек може да има. Стимулирайки най-високото ниво на чакрата на третото око, когато се поставя директно върху нея, този  полускъпоценнен камък дава достъп до едно по-ясно медитативно състояние, водещо към по-дълбоко разбиране.

1 мнение за “АМЕТИСТ – КРИСТАЛ НА ТИХАТА МЪДРОСТ”

Вашият коментар