БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

КВАРЦ – КРИСТАЛНА ЧИСТОТА НА СЪЗНАНИЕТО И УСИЛВАТЕЛ НА МИСЛИТЕ ЗА ПО-ГОЛЯМО БЛАГОДЕНСТВИЕ

Кварц – един от най-изобилните и разнообразни минерални семейства в природата.

Този необикновен полускъпоценен камък може да се открие във почти всеки възможен цвят и в зрелищен набор от кристални образувания.

Кварцът е специален камък не само заради впечатляващия си обхват от модерни приложения (часовници, радиоприемници, компютри и други устройства), но и защото е в състояние да хармонизира и усилва електромагнитното поле на човек, като същевременно осигурява защитава.

Ето защо в днешната статия, сме решили да ви представим кратко изложения на този необикновен кристал .

Статията ще покрие следното за Кварца:

1. История на Камъка
2. Научни Данни
3. Свойства – Духовни, Емоционални и Физически Ползи
4. Видове Кварц
5. Свързани Зодии с Камъка
 

 

1. КВАРЦ ЗНАЧЕНИЕ И ИСТОРИЯ

 
Кварцовите камъни са обработвани, издълбавани, нарязвани, използвани и носени в различни условия от древни времена и известни в почти всяка страна по света.

Името кварц произлиза от querkluftertz, стара дума в Германия, отнасяща се до кварц с белезникави вени. За това име също се твърди, че произхожда от древногръцката дума krustallos, което означава лед, тъй като гърците (и римляните) вярвали, че кварцът е лед, който никога не се разтапя, защото е бил създаден от боговете.

Шумерите режели и гравирали различни кварцови камъни като цилиндрични печати и ги използвали по-късно като пръстеновидни печати.

Както е смятано, че шумерите са създатели на писмеността, така и за кварца се вярва, че вероятно е един от първите полускъпоценни камъни, на които се е писало и е бил използван като печат, правейки осъществимо писмено щампосване в глина.

Преди хиляди години египтяните са изработвали мъниста и фигури от скарабей и други орнаменти от много от разновидностите на кварцовите камъни.

❋❋❋

 

2. НАУЧНИ ДАННИ

 
Кварцът е силициев диоксид, което означава, че той се състои от силиций и кислород. Той е и един от най-богатите на Земята минерали (втори само зад фелдшпат), който се среща не само в почти всички минерални среди, но и е важен компонент на огромен брой скали.

Кварц държан в ръкаЕдин от неговите най-близки роднини е камъка ахат. (научете повече за него тук)

Тази изобилна скала е невероятно разнообразен минерал, който се представя в най-различни форми и образувания. Може да бъде прозрачен и като стъкло, млечен или на ивици. Често срещан в клъстерите, кварцът възниква като призматични шестоъгълни кристали в компактни маси и друзи или дори като гъсти влакнести или зърнести образувания (без видими кристали).

Освен това, той може да се намери в почти всеки цвят, който човешкото око възприема: от ясен до розов, жълт, кафяв, черен, зелен, оранжев, син, лилав (известен като Аметист) и т.н. Следователно кварцът има повече разновидности от всеки друг минерал на Земята, като към днешна дата надброява повече от 500 вида.

Кварцът е сравнително твърд камък, измерващ се със степен 7 по скалата на Моос. Други характерни черти са неговия стъкловиден блясък и изцялата или полу прозрачност.

❋❋❋

 

3. ДУХОВНИ ПОЛЗИ

 
Забележка: Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не е заместител на посещението при медицински специалист! Информацията на тази страница е единствено с информативна цел и не е предназначена да замени традиционното медицинско лечение. 

Докато човек е в контакт с Кварца, е нужно да обърне внимание на чувствата и емоциите си, тъй като този камък усилва всичко, с което съзнанието е заето. Работата с Кварц помага да се разкрие това, което е нужно на човек да осъзнае в дадения момент или разбере относно къде се намира в живота. Ясното виждане и разбирането, който този камък носи често носи облекчение на тревожните чувства.

Аметиста е част от семейството на кварцаНасърчава яснотата на всички нива. Води до подобрение на комуникацията с духовните водачи на човек и за засилване на психическите способности. Действието му стимулира и отваря всичките чакри и енергийни пътища в тялото, позволявайки аурата на човек да бъде по-светла и ясна.

Този кристал работи добре като детоксикиращ агент, изчиствайки тялото от нещата  причиняващи заболявания. Същото може да се каже и на психическо ниво, където камъкът премахва негативността и въвежда баланс във начина на мислене.

Кварца носи в себе си целия спектър от светлина. Той предава и преобразува енергията. Би бил от полза ако се използва за духовни занимания, като медитация, свързване с ангелите-пазители на човек, канелизиране на енергия, по-висшо знание и мъдрост. Кристалът е идеален за работа е избрано отшелничеството и самовглъбяването, духовното изцеление и работа с енергия.

Улеснява приравняването в равновесие с архангелите.
 

ZENLIFE Препоръчва

Висулка Ясен КварцВисулки  Нетретиран Кварц
След като бъде програмиран или настроен с намерение, Кварцовия камък постоянно ще излага тези намерения във вселената, дори когато човек не мисли за това. Лечебните свойства на кварца също ще повишат и усилят енергийното ниво на всички други кристали, които влизат в контакт с него. Пречиства и зарежда с енергия аурата.

❋❋❋

 

4. КВАРЦ СВОЙСТВА: ЕМОЦИОНАЛНИ ПОЛЗИ

 
Основната полза от този кристал е че подкрепя цялостното благосъстояние. Каквото и да намерение да има човек, когато държи Кварц, то ще бъде увеличено. Може да бъдат всякакви мечти – овенчаване с упех във всички начинания и области на живота, както и желания като финансова сигурност, плодородие, творчество, семейни благословии, щастлива семейна среда, здраво тяло и много други.

Кварца е емоционално неутрален, но ще засили всяка емоция, с която влезе в резонанс. Поради това не винаги е хубаво да бъде човек в контакт с него.

Кварца съдейства човек да бъде съсредоточен върху целите си и да бъде целенасочен. Това е съвършен спътник за ученици на всякаква възраст и учения. Този камък е полезен за извикването на спомени, така че може ефективно да се използва при подготовката за изпити или при всякакви тестове.

Възвръща изгубените спомени, решава проблеми, разсейва негативите и преоткрива способности, които са изгубени с времето.

Насърчава позитивното мислене и действия. Дарява със способността носещия го да прогони депресия, страх, безпокойство и да въведе емоционален баланс.

❋❋❋

 

5. ФИЗИЧЕСКИ ПОЛЗИ

 
На физическо ниво, този кристал може да повиши енергията и да намали температурата. За него е известно, че се използва за стимулиране на имунната система и предотвратяване на сериозни заболявания. Отлично почиства кръвоносните съдове, улеснява функционирането на сърцето, предотвратява инфаркта, въвежда кислород в мозъка, стабилизира кръвното налягане.

Намалява мускулни схващания, премахва главоболие, абсорбира електромагнитна радиация излъчвана от електронни устройва (лаптоп, смартфон, компютър, рутер и прочие).

Кварца стимулира нервната система и растежа на ноктите и косата. Може да съдейства за премахването на срастванията в съединителната тъкан.
 

ZENLIFE Препоръчва

Кварц на едро и дребно

Бразилски Полиран Планински Кристал
Ако вашият дух се нуждае от просветление, ясния кварц  носи нужната яснота на въпросите, които търсите. Неговата способност да бъде програмиран за проявление не е подобна на никой друг камък. Той съдейства човек да прояви намеренията си с кристална яснота, както никога досега е правил. Медитатация с него за 11 минути вдъхва ободряваща яснота на съзнанието.

❋❋❋

 

6. КВАРЦ РАЗНОВИДНОСТИ

 Представяме ви някои от най-необичайните и уникални разновидности Кварц срещани по света.

Катедрален Кварц. Това е име е дадено на безцветна или бяла разновидност на Кварца.

Катедрален КварцКатедралния Кварц е наречен така, поради нарасналия му външен вид, в който по-дребни върхове се появяват по тялото на главния кристал, успоредни на оста на тялото и частично вградени в основното кристално тяло. Катедралния Кварц се намира в Бразилия, Африка, Русия, Швейцария и Мадагаскар.

За него се знае, че осигурява основна кварцова енергия в лечебна среда, но е по-малко податлив към несъзнателно програмиране чрез случайни енергии. Носи широк спектър от светлина в енергийното поле и поддържа балансирана и жизнеспособна аура. Многото кули и многобройните върхове в Катедралния Кварц съдействат за проявяването на физически цели, като отслабване например.

Една от ползите от този камък е, че помага да се държи ума отворен към многото разполагаеми възможности и перспективи. Дарява с умствена подкрепа, тези които работят с технологии като смартфони и компютри.

Пръсти държащи кварц фейдънКварц Фейдън. Фейдън Кварца се отличава от другите разновидности заради присъствието на размита бяла линия, преминаваща през кристала.

Думата „фейдън“ е с немски произход и означава „влакно“, и името на този вид кристал е свързано с приликата на вътрешната бяла линия с нишката на бяла прежда или връв. Линията, наподобяваща влакно обикновено е сравнително права и плътността й може да варира от милиметър до почти 25 мм.

Едно възможно обяснение за тази линия е че кристалите може да са счупили и да са израснали един или повече пъти, като линията е маркирала мястото на зарасналите счупвания. Тези фрактури може да са били причинени от земетресения или други смени в заобикалящите ги пластове. Кристалите Фейдън често са плоски, а в тези кристали линията, за която споменахме е винаги е успоредна на плоските страни.

Този вид е отличен за използване при физическо излекуване на счупени кости, скъсани мускули, прекъснати нерви и операции. Камъка действа като етерични превръзки, които позволяват стабилност, докато на по-дълбоко ниво тези нарушения зарастват.

Кварц Вълшебна Пръчка. Името е дадено на необичайна разновидност на кварцови кристали, открити в Мексико. То произлиза от многообразните чудновати форми, в които тези кристали възникват. Някои от тях са с върхове само от едната страна, докато други може да нямат върхове, а трети могат да съдържат много върхове но да са малки по размер.

Кварц Вълшебна Пръчка на син фонНякои изглеждат като скиптъри, докато други изглеждат като мини върхове на катедрала. Въпреки това, всичката тази уникална разновидност на кварца идва от една и съща местност в Мексико и се характеризира с удължено тяло и млечен интериор, като яснотата се появява главно при върховете. Почти всички от тях носят някакво необичайно и сложно образувание по тялото.

За този вид кварц се знае, че може да се използва за подпомагане на симптомите на прекалено интензивна промяна към по-висшите нива на ума. Може да подаде ръка при балансиране на главоболие, световъртеж и проблеми със зрението.

Освен това, вдъхва увереност да се преодолее страха от непознатото и страха от това ако се чувстваме неоправдано съдени за това кои сме. Тези нежни камъни запълват емоционалното тяло с успокояваща, експанзивна енергия, която улеснява преодоляването на всякаква съпротива при извървяването на духовния път.

Кварц Златен Лечител върху дървоКварц Златен Лечител. Характеризира се с богато жълто покритие частично или изцяло по повърхността, което се дължи на наличието на хематит.

Този кристал за пръв път се добива през 80-те години от миньорите в Арканзас, САЩ и бързо се разпознава като специален вид метафизичен камък. Оттогава, Кварца Златен Лечител се открива и в Бразилия, въпреки че кристалите в Арканзас са по-многобройни и по-популярни.

Тази разновидност на Кварца естествено резонира със самолечението на сърцето, белите дробове и кръвоносната система. Златната му светлина обаче може да се влее във всяка област от тялото и да действа като катализатор за изцеление.

Златният Лечител носи емоционалния тон на радостта в живота, помагайки да се усети вътрешна радост, независимо от външните влияния.

Тези кристали съдействат да се извлече най-висшата духовна светлина в живота за достъп и комуникация с Божественото. Може да инициират връзка с духовните водачи на човек, ангели и висшите царства.

Диамант Хермикер. Разновидност на Кварц, открита Херкимер, Ню Йорк, САЩ. Кристалната система е шестоъгълна (тригонална). Този камък притежава  по-голяма твърдост от повечето кварцови сортове и това може да се дължи на факта, че диамантите „Херкимер“ се образуват в твърда скална матрица.

Кварц Херкимер в лапаИмето на Диамантите „Херкимер“ идва от формата им; те са къси, малки, набити с върхове от двата края и лъскави на външен вид, приличайки на диаманти.

Как изглежда тази разновидност?

Херкимер може да бъде ясен като ден или с включвания. Включенията често са черни въглеродни отлагания.

Някои Диаманти „Херкимер“ могат да бъдат по-скоро опушени на цвят, отколкото безцветни, а по-големите камъни често имат слоест ефект. В някои от тези камъни могат да се намерят включвания на вода.

Като кристал на хармонията, този кварц позволява да се осъществи настройка между носещия го и други хора или места. Поради това те са добри камъни за привеждане на дома в хармония или друга среда, която страда от разрушителни влияния между хората.

Едно от приложенията му е поставянето му в къщата, когато се въведе нов домашен любимец и сме загрижени, че няма да се разбере с останалите животни.

Практикуващите рейки могат да открият този аспект на Диаманта „Херкимер“ по време на процеса на настройване, на въвеждане в хармония с учениците си. Учителите също така могат могат да бъдат облагодетелствани като улеснят учениците си да бъдат на една и съща вълна с тях по време на час.

Скелетен Кварц в ръкаАнгелски Кварц (Скелетен). Името е свързано с определна формация на кварцовите кристали, с естествени върхове по всичките страни и тяло на кристал, който е на слоеве. Някои го наричат Скелетен Кварц поради ефекта на пластовете.

Кристалите Ангелски Кварц съдържат хваната в капан вода във вътрешността си по-често от всяка друга разновидност на Кварца. Най-многобройни образци са Опушен Кварц, въпреки че понякога се среща и от Планински Кристал. Повечето Скелетен Кварц на пазара идва от Бразилия, въпреки че може да бъде открит също така в Африка, Мадагаскар, Румъния и САЩ.

Тази разновидност е подходяща за справяне с болки, произтичащи от стрес. За да се осъществи това, той е нужно да бъде държан в дланта на ръката или върху областта от тялото, която предизвиква болезнени усещания. Достатъчно е да се извика умствена картина как камъка укрепва намерението за отпускане и освобождаване на източника на дискомфорт.

Този камък е полезен за костите, мускулите и скелета. За Ангелския Кварц се твърди, че подобрява процеса на излекуване от рак на костите, счупвания на костите и възстановяването след костна операция. Може да бъде използван за подпомагане на всякаква лечебна работа, като се осигурят подходящите честоти, които са нужни на човек да премине в състояние на динамичен енергиен баланс.

Духов Кварц (Кактус). Духовия Кварц е необикновенна разновидност. Характеризира се с необичайно нарастнала външност, с форма на свещ с фасетиран връх и главно кристално тяло, покрито с малки остри върхове.

Кактусов Кварц на черен фонЧесто срещан от Аметист, Кактусовия Кварц понякога се случва да бъде добит и от Цитрин или Млечен Кварц. Може да бъде открит само в Южна Африка. Името му идва от визуалното въздействие на камъка.

Тази разновидност позволява на физическото тяло да стане по-ясно и в равновесие с енергийните тела, помагайки леченията да бъдат по-ефективни и дълготрайни.

Духовият Кварц насърчава сътрудничеството, груповото съзнание и готовността да се абстрахираме от себе си в полза на по-висшето добро. Той е отличен спътник за тези, които са склонни да мислят единствено за себе си, да конфронтират другите, да бъдат егоистични или антисоциални. Може да подпомогне на онези, които имат страх от разговаряне с другите, да станат по-отворени, приятелски настроени и по-малко срамежливи.

Кактусовия Кварц е камък на приравняването в равновесие и хармонията, съдействайки физическото, емоционалното, психическото и духовното тяло да резонират изцяло едно с друго.

❋❋❋

 

7. КВАРЦ ЗОДИЯ

 
Чистия Кварц се асоциира традиционно с родените под зодия Скорпион. Благодарение на голямото разнообразие от Кварц, може да се открият камъни за всяка зодия.

❋❋❋

 

8. КВАРЦ ЧАКРА

 
Освен, че усилва енергията, този прекрасен кристал често се използва за съхраняване и извличане на информация от различни видове, което го прави изключителен камък за програмиране, който да се използва за конкретни цели.

Същите тези свойства правят Кварца универсален и многоизмерен камък за комуникация, медитация, изцеление, разширяване на съзнанието, регресия на минали животи и привличане на любов или просперитет.

За да се възползва човек от добродетелите на този страхотен полускъпоценен камък е нужно да се чувства в хармония с него и да има положителни намерения.

Кварцът е удивителен кристал, тъй като е в състояние да хармонизира всичките чакри, поради факта, че отеква с всички цветови честоти. Това разнообразие от Кварц е особено ефективно за Коронната Чакра (седмата чакра или Сахасрара), разположена на върха на главата, която е вход към Вселената отвъд човешкото тяло и съдейства за свързването с по-висшите измерения на съществуване.

Тази чакра е отговорна за начина, по който мислим и реагираме на света около нас, тя е също и източник на нашата духовност и вярвания.

Когато Коронната Чакра е в равновесие, нашите енергии също се чувстват балансирани и по-добре разбираме какво е нашето място във Вселената. По този начин откриваме смисъла защо сме тук и се чувстваме в мир със средата около себе си. Освен това, Кварца може да помогне да се разберат неуспехите като съществена част от живота и така да ги приемем, без да се чувстваме прекалено разтревожени.

Кварцът е невероятен полускъпоценен камък, който може да се използва в медитацията, тъй като филтрира външните дразнители и помага да се изпразни умът, особено ако се разположи в близост до Чакрата на Третото Око. Помага да се отворим към чувства на „единство“ и да се навлезе в дълбоки медитативни състояния. Нещо повече, по време на медитация, Кварца може да се използва за визуализация на желан резултат или намерение за да засили процеса на манифестиране.

Кристалът ще „помни“ и ще увеличи енергията, позволявайки да се постигне мощно усилване на способностите на психиката, така че използването на един и същ кристал нееднократно дава възможност на фокусираното намерение да се прояви в реалността. Този вид „програмиране“ на кристала може да помогне за постигането на цели във вътрешния и външния живот на човек.

❋❋❋

Вашият коментар