БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

Кварц – Значение, Лечебни Свойства, Зодия, Чакра и Пречистване

Кварцът е един от най-изобилните и разнообразни камъни в природата.

Този необикновен камък може да се открие във почти всеки възможен цвят.

Това е мощен кристал, който се цени заради голямата му лечебна сила.

Наричан е „Универсалният Кристал“ поради многото си приложения като манифестиране на желаната реалност, лечение, медитация, защита и канализиране.

Нека го разгледаме отблизо.

Кварц – Лечебни Свойства и Ползи

Емоционални Ползи

Камъка действа като силен усилвател на енергиите.

Каквато и мисъл или намерение да има човек, когато държи кристала в ръка, то ще бъде увеличено. Може да бъдат всякакви мечти – увенчаване с успех в дадено начинание и области на живота, както и желания като финансова сигурност, плодородие, творчество, семейни благословии, щастлива семейна среда, здраво тяло и много други.

Аметиста е част от семейството на кварца

Ценен е заради ролята си за подобряване на умствената яснота и фокуса.

Камъкът помага за изострянето на мисловните процеси, подпомага вземането на решения и насърчава умствената острота. Тази повишена яснота подхранва по-дълбоко разбиране на човек за себе си и околната среда, насърчавайки усилване на чувството за осъзнатост.

Кварца съдейства човек да бъде съсредоточен върху целите си и да бъде целенасочен. 

Това е съвършен спътник за ученици на всякаква възраст и учения. Този камък е полезен за извикването на спомени, така че може ефективно да се използва при подготовката за изпити или при всякакви тестове.

Насърчава позитивното мислене и действия. Дарява със силите да се прогони депресия, страх, безпокойство и да се въведе емоционален баланс.

Кварц: Духовни Свойства и Ползи

Като универсален лечител, прозрачната разновидност на този кристал притежава уникалната способност да пречиства енергиите.

Това го прави чудесен инструмент за изчистване на застояли или отрицателни енергии от околната среда и човешкото енергийно поле. Този процес на пречистване подмладява и съживява духа, насърчавайки усещането за обновена жизненост и позитивност.

Води до подобрение на комуникацията с духовните водачи и засилване на психическите способности.

Действието му стимулира и отваря всички енергийни пътища в тялото, позволявайки аурата на човек да бъде по-светла и ясна.

Действа като катализатор за духовно израстване и просветление.

Камъкът улеснява по-силната връзка с висшето съзнание, като напътства хората по техните духовни пътешествия и подпомага достъпа до по-висши сфери на мъдрост и разбиране.

Кварца носи в себе си целия спектър от светлина. Той предава и преобразува енергията. От голяма полза е ако се използва за духовни занимания като медитация, свързване с ангелите-пазители на човек, канализиране на енергия, по-висше знание и мъдрост.

Улеснява приравняването в равновесие с архангелите.

Висулка Шип Планински Кристал

Висулка с Кварц
След като бъде програмиран или настроен с намерение, Кварцовия камък постоянно изпраща тези намерения във вселената, дори когато човек не мисли за това. Лечебните му свойства повишават и усилват енергийното ниво на всички други кристали, които са близо до него. Пречиства и зарежда аурата на човек. Възползвайте се от 5% отстъпка при първа поръчка с промо код 5KVARC.


Кварц – Физически Свойства и Ползи

 На физическо ниво, този кристал подобрява благосъстоянието. 

За него е известно, че се използва за стимулиране на имунната система и предотвратяване на сериозни заболявания. Отлично почиства кръвоносните съдове, улеснява функционирането на сърцето, предотвратява инфаркти, въвежда кислород в мозъка, стабилизира кръвното налягане.

Кварца стимулира нервната система и растежа на ноктите и косата. 

Може да съдейства за премахването на срастванията в съединителната тъкан.

Спането с камъка (особено лилавата разновидност Аметист) облекчава кошмарите и носи добър сън.

Поставянето под възглавницата или близо до леглото, е по-вероятно да изпитате осъзнато сънуване и подобрена способност да си спомняте сънищата си. Добра идея е да водите дневник на сънищата наблизо и да записвате сънищата си веднага щом се събудите.

Твърди се, че е особено ефективен при хронична умора, артрит, наранявания на костите, депресия, диабет, фибромиалгия и чревни проблеми.

Също така се смята, че подобрява умствената и физическата енергия, издръжливостта и физическата сила.

Необработени Парчета Кварц
Ако се нуждаете от просветление, кристала носи нужната яснота на въпросите, които се питате. Неговата способност да бъде програмиран за манифестиране на желанията не е подобна на никой друг камък. Той съдейства човек да прояви намеренията си с кристална яснота, както никога досега е правил. Медитация с него за 11 минути вдъхва ободряваща яснота на съзнанието. Открийте магията на камъка с 5% отстъпка при първа поръчка с промо код 5KVARC.

Кварц – Значение и История

Името на кристала произлиза от querkluftertz, стара дума в Германия, отнасяща се до кварц с белезникави вени.

За това име също се твърди, че произхожда от древногръцката дума krustallos, което означава лед, тъй като гърците (и римляните) вярвали, че кварцът е лед, който никога не се разтапя, защото е бил създаден от боговете.

Кварцовите камъни са обработвани, издълбавани, нарязвани, използвани и носени в различни условия от древни времена и известни в почти всяка страна по света.

Шумерите режели и гравирали различни кварцови камъни като цилиндрични печати и ги използвали по-късно като пръстеновидни печати.

Както се смята, че шумерите са създатели на писмеността, така и за кварца се вярва, че вероятно е един от първите камъни, на които се е писало и е бил използван като печат, правейки осъществимо писмено щампосване в глина.

Преди хиляди години египтяните са изработвали мъниста и фигури от скарабей и други орнаменти от много от разновидностите на кварцовите камъни.

Кварц – Как се Формира?

 
Кварцът е силициев диоксид, което означава, че той се състои от силиций и кислород.

Той е и един от най-богатите минерали на земята (втори само зад фелдшпата), който се среща не само в почти всички минерални среди, но и е важен компонент на огромен брой скали.

Кварц държан в ръка

Един от неговите най-близки роднини е ахата. (научете повече за него тук) Повечето кварц се образува или в магмени скали, или в среда с геотермални води.

В магматичните скали кристалът се образува, когато магмата се охлажда. Подобно на водата, която се превръща в лед, силициевият диоксид се кристализира, докато се охлажда.

Бавното охлаждане обикновено позволява на кристалите да растат по-големи.

Силициевият диоксид се разтваря във вода, както захарта в чая, но само при висока температура и налягане. След това, когато температурата или налягането паднат, разтворът се насища и така се образуват кварцовите кристали.

Кварцът е сравнително твърд камък, измерващ се със степен 7 по скалата на Моос.

Кварц – Разновидности

Представяме ви някои от най-необичайните и уникални разновидности на кристала срещани по земята.

Катедрален Кварц

Катедрален Кварц. 

Това е име е дадено на безцветна или бяла разновидност на кристала.

Наречен е така, поради нарасналия му външен вид, в който по-дребни върхове се появяват по тялото на главния кристал, успоредни на оста на тялото и частично вградени в основното кристално тяло. Може да се открие в Бразилия, Африка, Русия, Швейцария и Мадагаскар.

Признат за силната енергия, която носи в терапевтична среда, той е и по малко податлив към несъзнателно програмиране чрез случайни енергии. Носи широк спектър от светлина в енергийното поле и поддържа балансирана и силна аура. Многобройните върхове на кристала съдействат за проявяването на физически цели като отслабване например.

Една от ползите от този камък е, че помага да се държи ума отворен към многото разполагаеми възможности и перспективи. Дарява с умствена подкрепа, тези които работят с технологии като смартфони и компютри.

Пръсти държащи кварц фейдън

Кварц Фейдън. 

Тази разновидност се отличава от другите заради присъствието на размита бяла линия, преминаваща през кристала.

Думата „фейдън“ е с немски произход и означава „влакно“, и името на този вид кристал е свързано с приликата на вътрешната бяла линия с нишката на бяла прежда или връв. Линията, наподобяваща влакно обикновено е сравнително права и плътността й може да варира от милиметър до почти 25 мм.

Едно възможно обяснение за тази линия е че кристалите може да са счупили и да са израснали един или повече пъти, като линията е маркирала мястото на зарасналите счупвания. Тези фрактури може да са били причинени от земетресения или други смени в заобикалящите ги пластове.

Кристалите Фейдън често са плоски, а в тези кристали линията, за която споменахме е винаги е успоредна на плоските страни.

Тази разновидност е отлична за използване при физическо зарастване на счупени кости, скъсани мускули, прекъснати нерви и операции. Камъка действа като етерични превръзки, които позволяват стабилност, докато на по-дълбоко ниво тези нарушения зарастват.

Кварц Вълшебна Пръчка на син фон

Кварц Вълшебна Пръчка. 

Името е дадено на необичайна разновидност на кристала, открита в Мексико. То произлиза от многообразните чудновати форми, в които тези кристали възникват. Някои от тях са с върхове само от едната страна, докато други може да нямат върхове, а трети могат да съдържат много върхове но да са малки по размер.

Някои изглеждат като скиптъри, докато други изглеждат като мини върхове на геода. Въпреки това, тази уникална разновидност на кристала идва от една и съща местност в Мексико и се характеризира с удължено тяло и млечен интериор, като яснотата в тях е главно при върховете. Почти всички от тях носят някакво необичайно и сложно образувание по тялото.

За този вид кварц се знае, че може да се използва за подпомагане на симптомите на прекалено интензивна промяна към по-висшите нива на ума. Може да подаде ръка при балансиране на главоболие, световъртеж и проблеми със зрението.

Освен това, вдъхва увереност да се преодолее страха от непознатото и страха от това ако се чувстваме неоправдано съдени за това кои сме. Тези нежни камъни запълват емоционалното тяло с успокояваща и експанзивна енергия, която улеснява преодоляването на всякаква съпротива при извървяването на духовния път.

Кварц Златен Лечител върху дърво

Кварц Златен Лечител. 

Характеризира се с богато жълто покритие частично или изцяло по повърхността, което се дължи на наличието на хематит.

Този кристал за пръв път се добива през 80-те години от миньорите в Арканзас, САЩ и бързо се разпознава като специален вид метафизичен камък от енергийните лечители. Оттогава, Златния Лечител се открива и в Бразилия, въпреки че кристалите в Арканзас са по-многобройни и по-популярни.

Тази разновидност на кварца естествено резонира със самолечението на сърцето, белите дробове и кръвоносната система. Златната му светлина обаче може да се влее във всяка област от тялото и да действа като катализатор за изцеление.

Кристала носи емоционалния тон на радостта в живота, помагайки да се усети вътрешна радост, независимо от външните влияния.

Този кристал съдейства да се получи най-висшата духовна светлина в живота за достъп и комуникация с Божественото. Може да инициира връзка с духовните водачи на човек, ангели и висшите царства.

Кварц Херкимер в лапа

Диамант Хермикер. 

Разновидност на кварца, открита в Ню Йорк, САЩ. Кристалната система е шестоъгълна (тригонална). Този кристал притежава по-голяма твърдост от повечето разновидности и това може да се дължи на факта, че се образува в твърда скална матрица.

Това не е истински диамант. Името идва от формата му – той е къс, малък и с върхове от двата края, които са лъскави на външен вид, приличащи на диаманти.

Как изглежда тази разновидност?

Херкимера може да бъде ясен като ден или с включения. Включенията често са черни въглеродни отлагания.

Някои образци могат да бъдат по-скоро опушени на цвят, отколкото безцветни, а по-големите камъни често имат слоест ефект. В някои от тези камъни могат да се намерят включвания на вода.

Като кристал на хармонията, този кварц позволява да се осъществи настройка между носещия го и други хора или места. Поради това той е добър кристал за привеждане на дома в хармония или друга среда, която страда от разрушителни влияния между хората.

Едно от приложенията му е поставянето му в къщата, когато се въведе нов домашен любимец и сме загрижени, че няма да се разбере с останалите животни.

Практикуващите рейки могат да открият този аспект на Херкимера по време на процеса на въвеждане в хармония с учениците си. Учителите също така могат да бъдат облагодетелствани като улеснят учениците си да бъдат на една и съща вълна с тях по време на час.

Скелетен Кварц в ръка

Ангелски Кварц (Скелетен Кварц). 

Името е свързано с определена формация на кристала с естествени върхове по всичките му страни и тялото, което е на слоеве. Някои го наричат Скелетен поради ефекта на пластовете.

Кристала съдържа хваната в капан вода във вътрешността си по-често от всяка друга разновидност. Най-често е опушен на цвят, въпреки че понякога се среща и напълно прозрачен. Повечето образци на пазара идват Бразилия, въпреки че може да бъде открит също така в Африка, Мадагаскар, Румъния и САЩ.

Тази разновидност е подходяща за справяне с болки, произтичащи от стрес. За да се осъществи това, той е нужно да бъде държан в дланта на ръката или върху областта от тялото, която предизвиква болезнени усещания. Достатъчно е да се извика умствена картина как камъка укрепва намерението за отпускане и освобождаване на източника на дискомфорт.

Този камък е полезен за костите, мускулите и скелета. За него се твърди, че подобрява процеса на излекуване от рак на костите, счупвания и възстановяването след костна операция. Може да бъде използван за подпомагане на всякаква лечебна работа, като се осигурят подходящите честоти, които са нужни на човек да премине в състояние на динамичен енергиен баланс.

Кактусов Кварц на черен фон

Духов Кварц (Кактусов Кварц). 

Това е една необикновена разновидност, характеризираща се с необичайно нараснала външност, с форма на свещ с фасетиран връх и кристално тяло, покрито с малки остри върхове.

Най-често е срещан в лилав цвят, но понякога се случва да бъде добит и от жълт или бял кварц. Може да бъде открит само в Южна Африка. Името му идва от визуалното въздействие на камъка.

Тази разновидност позволява на физическото тяло да стане по-ясно и в равновесие с енергийните тела, помагайки леченията да бъдат по-ефективни и дълготрайни.

Кристала насърчава сътрудничеството, груповото съзнание и готовността да се абстрахираме от себе си в полза на по-висшето добро. Той е отличен спътник за тези, които са склонни да мислят единствено за себе си, да конфронтират другите, да бъдат егоистични или антисоциални. Може да подпомогне на онези, които имат страх от разговаряне с другите, да станат по-отворени, приятелски настроени и по-малко срамежливи.

Това е камък на приравняването в равновесие и хармонията, съдействайки физическото, емоционалното, психическото и духовното тяло да резонират изцяло едно с друго.

Друза Кварц
Когато е под формата на друза, кристалът е мощен усилвател на енергия и намерения. Известен като „Майстор лечител“, той балансира и съживява физическия, умствения, емоционалния и духовния аспект на човек, което го прави универсално и основно допълнение към всяка кристална колекция. Този невероятен камък също подобрява яснотата и фокуса, осигурявайки проводник за ясна и целенасочена енергия. Насладете се на 5% отстъпка при първа поръчка с промо код 5KVARC.

Кварц Зодия

Кристала е полезен за всички знаци, но особено резонира със Лъв, Близнаци и Козирог.

Не забравяйте, че най-важното е връзката ви с кристала. Ако се чувствате привлечени от даден кристал, той може да ви служи добре, независимо от зодията ви.

Лъвовете, управлявани от слънцето, често са естествено привлечени от чистия кварц заради способността му да балансира и усилва енергията. Камъкът може да помогне на представителите на тази зодия да смекчат огнената си природа, да насърчават по-балансиран подход към ситуациите и да увеличат присъщата им харизма и лидерски качества.

Като въздушен знак, хората от зодия Близнаци са интелектуални и силно комуникативни, черти, които кристала може допълнително да засили. Този кристал може да помогне на Близнаците да намерят яснота в мислите си, да подобрят концентрацията и да улеснят ефективната комуникация.

Козирозите, известни със своята дисциплинирана и практична природа, могат да се възползват от заземяващата му енергия. Този кристал може да помогне на Козирозите да управляват своите амбиции и да балансират работата и почивката, насърчавайки по-хармоничен живот.

Кварц Чакра

Освен, че усилва енергията, този прекрасен кристал често се използва за съхраняване и извличане на информация от различни видове, което го прави изключителен камък за програмиране, който да се използва за конкретни цели.

Същите тези свойства го правят универсален и многоизмерен камък за комуникация, медитация, изцеление, разширяване на съзнанието, регресия на минали животи и привличане на любов или просперитет.

За да се възползва човек от добродетелите на този страхотен полускъпоценен камък е нужно да се чувства в хармония с него и да има положителни намерения.

Кварцът е удивителен кристал, тъй като е в състояние да хармонизира всичките чакри, поради факта, че отеква с всички цветови честоти. Това разнообразие на кристала е особено ефективно за Коронната Чакра (седмата чакра или Сахасрара), разположена на върха на главата, която е вход към Вселената отвъд човешкото тяло и съдейства за свързването с по-висшите измерения на съществуване.

Тази чакра е отговорна за начина, по който мислим и реагираме на света около нас, тя е също и източник на нашата духовност и вярвания.

Когато Коронната Чакра е в равновесие, нашите енергии също се чувстват балансирани и по-добре разбираме какво е нашето място във Вселената. По този начин откриваме смисъла защо сме тук и се чувстваме в мир със средата около себе си. Освен това, Кварца може да помогне да се разберат неуспехите като съществена част от живота и така да ги приемем, без да се чувстваме прекалено разтревожени.

Това е невероятен полускъпоценен камък, който може да се използва в медитацията, тъй като филтрира външните дразнители и помага да се изпразни умът, особено ако се разположи в близост до Чакрата на Третото Око. Помага да се отворим към чувства на „единство“ и да се навлезе в дълбоки медитативни състояния. Нещо повече, по време на медитация, кристала може да се използва за визуализация на желан резултат или намерение за да засили процеса на манифестиране.

Кристалът ще „помни“ и ще увеличи енергията, позволявайки да се постигне мощно усилване на способностите на психиката, така че използването на един и същ кристал нееднократно дава възможност на фокусираното намерение да се прояви в реалността. Този вид „програмиране“ на кристала може да помогне за постигането на цели във вътрешния и външния живот на човек.

Кварц Пречистване

Грижата за кристала е от съществено значение за поддържане на неговата енергия и чиста. Ето няколко прости методи за енергийното му пречистване:

Вода: Почистването на камъка под течаща вода е един от най-лесните и ефективни методи за премахване на натрупаната енергия.

Слънчева светлина: Краткото излагане на слънчева светлина може хем да пречисти, хем да презареди отново кристала. Препоръчва се единствено излагането на слънце за кратко време, тъй като продължителното излагане ще накара цветовете му да избледнеят.

Лунна светлина: Къпането на кристала в лунна светлина, особено по време на пълнолуние е нежен и мощен начин да го пречистите и презаредите.

Звук: Лечението със звук е мощен начин за почистване от натрупана лоша енергия. Можете да използвате пеещи купи, камертони, звънци или дори успокояваща инструментална музика. Вибрационната честота на звука помага за изчистването на кристала от всяка негативна енергия, която може да е погълнал. За да използвате този метод, пуснете звука близо до камъка, за да го почистите.

Дим: Почистването с дим от свещени билки като градински чай, кедър или Пало Санто е отличен начин за възраждане на кристала. За да пречистите кварца, запалете пръчката за прекадяване и я оставете да тлее, произвеждайки дим. Прекарайте кристала през дима няколко пъти, визуализирайки как димът отнася всяка отрицателна енергия, полепнала по него.

Визуализация: Този метод на почистване включва използване на ума, за да си представите светлина, обгръщаща камъка, почиствайки го от негативност. Хванете камъка в ръка и затворете очи – представете си блестяща бяла или златиста светлина, обграждаща кристала, проникваща в него и отмиваща негативните енергии. Този метод е отличен за тези със силна интуиция и могат ефективно да впрегне умствената си енергия.

Вашият коментар