БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

РОЗОВ КВАРЦ – КАМЪК НА ЛЮБОВТА НА ТАЗИ ЕПОХА

Розов Кварц.

Крайъгълен камък за сърдечната чакра.

Неговата енергия е от значение за постигането на себереализация и вътрешен мир.

Нежното, успокояващо розово в камъка утешава и изцелява насъбраните рани от сърцето.

Това е кристал за тези, които са неспособни да изпитат удолствието от живота, защото никога не са получили любов. Той е за хора, които не са изпитали истинската есенция на любовта и поради това е невъзможно да достъпят вътрешните светове на сърцето.

Като важен член на семейство Кварц, Розовия Кварц наследява динамична енергия и лечебна сила. В допълнение, той излъчва спокойната вибрация на мекото и сладко розово.

 

КАК СА ГЛЕДАЛИ НА КАМЪКА РОЗОВ КВАРЦ В ДРЕВНОСТТА?

 

Късчета Розов Кварц в син плат.Древните египтяни гледали на камъка като способ за забавяне на стареенето.

По традиция се давал на новородените бебета за улесняване на прехода от духовното към физическото измерение. Този преход е от съществено значение през първите няколко месеца от живота на бебетата, за да могат успешно да се адаптират към новите условия и да бъдат в хармония с двата свята.

Древните култури били наясно със значението на Розовия Кварц. Съществуват безброй легенди и разкази за любовта, възраждана от митологични фигури, които използват силата му, като Ерос и Купид, Афродита и Адонис.

Египтяните оставяли изцеляващи маски за лицето от Розов Кварц в гробниците със саркофагите на фараоните. Твърди се, че използвали тези алхимични творения за да поддържат младежка красота, блестяща кожа и да привличат любов наред с други неща.

Австралийските магьосници правели мощна, свещена вода от този камък, която наричат втечнен кварц; те считали тази течност за панацея.

Определено може да се каже, че древните култури на Египет, Китай и Тибет били изключително в унисон с ритмите на земята и имали знанието как да използват свойствата на Розовия Кварц за да предизвикат конкретно намерение. От записите и артефактите, които са оставили след себе си, знаем че има много начини да се свържем с любовта и силата, която е присъща на планетата Земя.

 

РОЗОВ КВАРЦ ЗНАЧЕНИЕ ПРЕДАВАНО В МЕТАФИЗИЧНИТЕ СРЕДИ

 

 Другите имена с които Розовия Кварц е известен е „камък на любовта“ и „камък на сърцето“.

Често когато децата се отглеждат, те не получават любовта и грижата, която е жизнено необходима за изграждането на позитивна себепредстава.

Ако основните емоционални нужди не са посрещнати, детето подсъзнателно ще заключи, че той или тя не заслужава любов и впоследствие няма да знае как да обича себе си или как да дарява или споделя любов с другите.

Децата страдащи от този вид лишаване порастват с отношение към себе се си и към живота, което ще удължи чувствата на самота и безполезност.

Ако не се чувстваш добре за самия себе си е много трудно да привлечеш положителни обстоятелства или пълноценни връзки.

За съжаление, възрастните които никога не са получили любов като деца, често няма да да са способни да я осигурят на своите деца, и така порочния кръг ще продължи.

Освен ако дълбоко вътрешно изцеление не се случи и тези фундаментални отпечатаци не се изчистят, има малък шанс за вътрешен мир и истинско щастие.

Камъка Розов Кварц е лечител за такива вътрешни рани. Той учи човек на силата да простиш и препрограмира сърцето да обича себе си. Показва, че източника на любов идва отвътре и от този източник на безгранична любов, всяка рана, независимо колко е дълбока или болезнена, може да бъде изцелена.

С изцеляването на сърцето, Розовия Кварц ще разкрие, че урока съдържащ се в много негативни преживявания от детството е да се научим как да се обичаме и подкрепяме.

ZENLIFE Препоръчва

Бразилски Парчета Полиран Розов Кварц
Полирания камък винаги съдържа концентрирана вибрационна енергия или честота и носи силни изцеляващи и метафизични сили. Чрез простото отблокирване на енергийните запушвания в сърдечната си чакра, свойствата на камъка правят човек отворен към другите. Значението на розовия кварц е в това да ни направи по-достъпни чрез освежаване на аурата с любов и разбиране. Тази форма на кристала е подходяща за носене в джоб навсякъде.

От метафизична гледна точка, поставянето на Розов Кварц във всяка стая на дома извиква грациозна енергия за сърдечната чакра на човек.

По същия начин, поддържането на спретнат и чист дом създава усещане за спокойствие, Розовите кварцови парчета, пръснати в цялата къща, изпълват с дълбоко изцеляваща и подмладяваща енергия и вдъхновяват тези, които живеят там да се движат от позиция на любов и състрадание.

И не, не можем да „прекалим“ с Розовия Кварц, защото специфичната честота на енергията, която този камък излъчва, се корени дълбоко в сърцето на всеки един от нас.

Като семе – ако не се заземява правилно в почвата и получава подходяща храна и грижи за да пусне корени, никога няма да процъфти във отнемащата дъха красота на цветето, растението или дървото, в което е предназначено да стане.

Сърцата ни работят по същия начин – вниманието е нужно да бъде насочено навътре, и чрез вдъхновението и ръководството на интуицията и дълбока връзка с Майката Земя, в крайна сметка да се събудим отново и да оставим себелюбието в нас да изтече.

 

РОЗОВИЯ КВАРЦ СВОЙСТВА – ВЛИЯНИЕ НА ДУХОВНО И ЕМОЦИОНАЛНО НИВО

 

 Забележка: Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не е заместител на посещението при медицински специалист! Информацията на тази страница е единствено с информативна цел и не е предназначена да замени традиционното медицинско лечение.

Парчета Розов Кварц и билки Кристала нежно прониква във вътрешните камери на сърдечната чакра, където всички емоционални преживявания се записват и съхраняват.

Ставайки свидетел на травмата, записана на това място, Розовия Кварц съчувства, разбира и започва да разтваря събраното бреме, подтискащо способната на сърцето да дава и получава любов.

Камъка е като стара и мъдра жена, която знае всички отговори и може да изцели само с поглед.

С усещането на енергията на камъка, душата въздиша с облекчение, тъй като интуитивно знае, че най-накрая е дошло изцелението. Тази свещена същност на Розовия Кварц започва да задвижва енергия открай докрай в чакрата на сърцето, донасяйки вътрешно подхранване и комфорт.

С осъзнаването на присъствието на любовта, сълзите, страховете и възмущението, които са притискали потока на любовта, се заменят с дълбоко чуство на лична реализация. Това формира основата, върху която вътрешния мир и доволството стават лична реалност.

Този изцелителен процес на Розовия Кварц може да отнеме много месеци или дори години за да завърши, в зависимсот от дълбочината на вътрешната болка и личната готовност да се препрограмира сърцето.

С разгръщането на процеса, бъдете готови да извикате в съзнанието си много стари забравени преживявания, които първоначално са създали емоционалния стрес. Позволете на сълзите да потекат докато окуражавате освобождаването на подтиснатите чувства.

По време на тези уязвими времена, винаги носете парче Розов Кварц. Това е време когато повечето от вашите енергиите ще бъдат обърнати навътре и отдадени на вашия собствен изцелителен процес.

Опитайте се да намерите тихо, спокойно кътче за себе си и да бъдете с хората, които ви разбират и осъзнават случващата се лечебна криза. Тези времена са идеални за практикуване на силата на позитивни утвърждения, тъй като се убеждавате самите вас колко много се обичате.

Погледнете се в огледалото, сякаш стоите съблечени пред него и си кажете колко сте красиви. Погледнете се в очите и изразете своята признателност за всичко през което сте минали.

Препрограмирайте се докато слушате какво има да кажете и си споделете най-съкровените тайни.

Съзнателно изпълнете всички празни места и се научете да вярвате на себе си – че независимо какво ще се случи, ще бъдете винаги до себе си! Този вид любов към себе си е единствената действителна основа за сигурност. Всички други привързаности в живота са предопределени да се променят и само същноста ни, обединена със себе си, която формира основата върху която всички промени в живота може ефективно и зряло да се се пригоди.

ZENLIFE Препоръчва

Сърчице Розов КварцВисулка Розов Кварц
Освободете се от болката, която създава енергийни блокове за вас на първо място, и позволявайте на този кристал да премахне напрежението от живота ви. Заменете всички токсични емоции, заемащи място във вашето сърце с розовата кварцова енергия на любовта. Любящата енергия на розов кварцов камък улеснява прощението и състраданието. Позволява ни да видим, че заслужаваме собствената си прошка и разбиране, точно както можем да бъдем състрадателни и да простим на хората около нас.

Само след като първо се научим да даряваме с любов себе си е възможно истински да обичаме другите.

Освен ако човек не се чувства цял отвътре, той винаги ще има очаквания и  разочарования от любовта, която получава от другите.

Но ако сърцето е завършено, тогава любовта, която се споделя с другите ще бъде чиста и няма да има прикрепени очаквания към нея. Когато вечния извор на сърцето е достъпен, самото действие на даване попълва отново любовта и споделянето се превръща в наградата.

Когато човек се научи как наистина да обича на това ниво, самото му присъствие е изцеляващо за тези около него и той целия излъчва светлина. Истинската любов е най-голямата степен на постижение в чакрата на сърцето и този процес започва с този камък.

 

КАКВО Е НУЖНО ДА ЗНАЕМ ЗА РАБОТАТА С РОЗОВ КВАРЦ

 

 Късове Розов Кварц върху ахатова плочка.Медитацията или практикуването на йога с камъка спомага за увеличаване на ефекта от практиката и за събуждането на едно съзнание ориентирано към сърцето.

Ако вече имате този камък, може да изпобвате.

Дръжте парче лечебен Розов Кварц в лявата си ръка и усетете етерична енергия, вливаща се директно до центъра на сърцето или, ако искате, поставете ръката държаща кристала директно над сърцето си.

В много древни системи за лечение и медицина ръцете се считат за разширения на сърцето. По същия начин линиите в дланите ни, когато са разбрани правилно, отразяват директно и се свързват със състоянието и здравето на нервната система, което на свой ред е свързано с нашите чакри и фино етерно поле.

Когато сърдечната чакра е здрава и балансирана, по-ниските чакри се чувстват сигурни и висшите чакри – гърлото (истината), третото око (интуицията) и короната (връзка с висшето Аз) имат възможност да оживеят. Разположените по-нависоко чакри държат емоциите надежда, вяра, радост.. но те почиват върху основите на любовта, открита в сърцето и която може да бъде активирана от мощните лечебни свойства на Розовия Кварц.

Любовта е ключът, който отключва цялата система от чакри. Трудното нещо е, че сърцето се превръща в слабо, когато не му се дава правилната храна и грижа, точно както всеки мускул, затова е важно да се потопим и вслушаме в това, от което се нуждае тялото ни.

Не се заблуждавайте от нежния му цвят!

Докато е много успокояващ и изцеляващ за духа, Розовия Кварц е мощен хармонизатор на фините енергии на тялото и неговите безбройни качества работят, за да ни върнат в контакт с любовта, като ни помагат да премахнем емоционалните рани и вярвания, които ни държат отделени от нея.

Той може да отиде в дълбочините на нашия подсъзнателен ум в търсене на съхранявани блокажи и болки, които трябва да бъдат почистени. Този камък може да ни помогне да освободим потиснатите емоции, да облекчим емоционалната болка и да успокоим скръбта и тъгата.

Когато се работи с Розов Кварц  е най-добре да се използват поне три камъчета. Поставете един директно върху мястото на сърдечната чакра и един отгоре и един под нея. Ако имате още две парчета, поставете ги от двете страни на камъка в средата, създавайки формата на кръст върху гърдите.

Кунзита и Розовия Турмалин са също камъни на сърдечната чакра и могат да се използват в съюз с вътрешните изцелителни сили на Розовия Кварц.

От допълнителна полза е слагането на Аметистов кристал върху челото и Цитрин върху пъпа за да балансира умствените и физическите енергии, докато Розовия Кварц изпълнява емоционална операция върху сърцето.

След една такава практика, човек вероятно ще се почувства изключително чувствителен, уязвим и емоционален. Нужно е да бъде мил към себе си за поне 24 часа.

С подхранването и изцелението на сърцето от същината на Розовия Кварц, то се превръща в плодородна почва за поникването на цветята на любовта. С присаждането и вливането на нежното розово сияние в аурата, цветчетата доволство се разгръщат и истинското значение на любовта може да бъде изпитано.

Способен е да успокои емоциите и отслабне емоционалните травми.

Просто държейки парче Розов Кварц, може да ни помогне по време на емоционални сътресения. Този камък също така стимулира въображението и интелекта, отваряйки сърцето за вътрешен покой, позитивна любов и самоуважение.

Нещо повече, той насърчава прощаването, любовта и приятелство.

От емоционална гледна точка, всички видове кварц са пироелектрични, което означава, че те могат да преобразуват тежките, скръбни енергии в по-лека, сърдечна енергия, като всъщност пренареждат структурата на атомите, които заобикалят органа.

Последните проучвания на Института HeartMath показват, че сърцето има собствена нервна система и е критично аксонално кръстовище в нашите емоционални и интуитивни системи за обработка.

Някои хора спят с Розов Кварц под възглавницата, така че емоционалната болка от миналото да може да се прояви в сънищата и следователно да се обърнем към нея съзнателно.

От физиологична гледна точка, се смята че укрепва слабо сърце, тъй като спомага за подобряване на кръвообращението.

В работата с кристали, камъка може да се използва за изцеление на цялото тяло. Смята се че предотвратява сърдечен удар и тромбоза, укрепва сърдечния мускул и отваря вратата към силите на самоизцеляващата любов.

В допълнение, древните народи вярвали, че свойствата на Розовия Кварц помагат в случаи на депресия, безсъние, психични проблеми и сексуална дисфункция. Той също може да помогне за подобряване на плодородието. Регенерира кожата и подобрява тена й.

 

РОЗОВ КВАРЦ ЗОДИЯ

 

 Кварцовите камъни са универсални и се свързват с всички знаци в астрологията. Те представляват човешката съдба като цяло. Конкретно Розовия Кварц ще заздрави романтичния плам на родените под знака на Телец. Камъка също ще усили решителноста на Везни.

 

РОЗОВ КВАРЦ ДОСТЪПНОСТ

 

 Този камък е разпространен в много форми. Най-известните, лесни за откриване и евтини са малките полирани камъчета. Идеални са за носенето в джобовете или струпването им на купчинка в някой ъгъл на къщата за повдигане на вибрацията в тази стая.

Като символ на любовта, Розовия Кварц може да помогне за възстановяване на хармонията и доверието в сегашните отношения на човек.

Това е чудесен камък с положителни вибрации, сравнително евтин и лесно достъпен за лична употреба или като украса за дома. Под формата на орнаменти, Розовият Кварц може да бъде символ на любов и преданост – идеален подарък за някой, за когото се грижим.

Розовия Кварц трябва да се почиства на всеки 15 дни под хладка течаща вода. Той може да бъде зареден в продължение на няколко часа в близост до вече заредени Аметисти или камъни Планински Кристал. Продължителното излагане на интензивна слънчева светлина трябва да се избягва, тъй като цветът му може да избледнее.

4 мнения за “РОЗОВ КВАРЦ – КАМЪК НА ЛЮБОВТА НА ТАЗИ ЕПОХА”

Вашият коментар