Мъдростта на Кристалите

РОЗОВ КВАРЦ – КАМЪК НА ЛЮБОВТА НА ТАЗИ ЕПОХА

Розов Кварц

Розов Кварц – Свързване Отново с Любовта

Понякога забравяме, че истинската ни природа е любовта.
 
Като всичко интегрирано в това кои сме ние от Вселената, понякога просто е лесно да го приемем за даденост.

Проблемът е, че любовта е нещо толкова вродено, че често може да бъде засенчено от драмата на ежедневието.

Когато това се случи, ние сме склонни да попаднем в капана на светското, материалното, рутинната – и по този начин пропускаме да съзрем магията, която съществува във всичко – преживявания, хора, места и неща.

По ирония на съдбата, когато търсим любовта силно често пъти я търсим на погрешно място.

И това ни кара да станем лесно разсеяни, прекалено плахи и закоравели същества, тъй като все повече се отделяме от нашата същност.

А що се отнася до въпросите на сърцето, след като имаме навика да се фокусираме върху нещата, които са се объркали или могат да се объркат, може да представлява огромно предизвикателство да върнем енергията си обратно към чувства на надежда, вяра и радост, да не говорим за източника на всички добри вибрации – любов.

Но когато се отдръпнем, започваме да осъзнаваме, че всички шансове са в наша полза. Точно както има безброй начини да се изгуби човек в негативността, има безкрайни възможности да вдъхнем здравословна любов към себе си и на свой ред състрадателна любов към другите.

Нашата Майка Земя, Гая, непрекъснато създава, в изобилие, естествено изцеляващи и пренасочващи вниманието ресурси, които служат като тръбопроводи на любов, като кристали, етерични масла и билки.

Най-забележителният от тези докосващи душата дарове от нашата благодатна планета е Розовия Кварц – мощен лечебен кристал с дълбок метафизичен и духовен смисъл, биван открит по целия свят, включително Мадагаскар, Бразилия, Индия и Южна Дакота. Това, което прави този камък толкова силен, е, че той действа като усилвател на сърцето – съзнателното чувство на тялото – център – и следователно любов.
 

ИСТОРИЯ

 
Розовия Кварц е един необикновен камък в света на минералите.

Макар да е свързван основно с зодия Телец, Розовия Кварц може да бъде носен и от всички останали зодии.

В планетарен план отговаря на Венера.

Древните египтяни са разглеждали Розовия Кварц като камък способен да забави стареенето.

По традиция е бил даван на новородени бебета за да улесни прехода от духовното към физическото измерение.Розов Кварц

Този преход е от съществено значение през първите няколко месеца от живота на бебетата, за да се адаптират успешно към новите условия и да живеят в хармония с двата свята.

Древните култури са били много наясно с лечебните свойства, които кристалите съдържат и особено със значението на Розовия Кварц. Има безброй легенди и разкази за любовта, възраждана от митологични фигури, които използват свойствата на Розовия Кварц, като Ерос и Купид, Афродита и Адонис. Дори египтяните, китайските и тибетските култури използват този магически камък.

Например, египтяните са оставили изцеляващите маски Розов Кварцза лицето в гробниците със саркофагите на фараоните. Смята се, че те използват тези алхимични творения за да поддържат младежка красота, блестяща кожа и да привличат любов наред с други неща.

Тези древни култури са били изключително в унисон с ритмите на земята и са знаели как да използват значенията и свойствата на Розовия Кварц за да предизвикат конкретно намерение. От записите и артефактите, които са оставили след себе си, знаем че има много начини да се свържем с любовта и силата, която е присъща на нашата Майка Земя.

Урокът тук е прост, заобикаляй се с онези хора, неща и обстоятелства, които предизвикват любов, за да си напомниш за любовта, която вече си, защото когато се свързваш и усещаш това в сърцето си, тогава можеш да го споделиш със света.
 

МЕТАФИЗИЧНО ЗНАЧЕНИЕ НА РОЗОВИЯ КВАРЦ

 
Другите имена с които Розовия Кварц е известен е „камък на любовта“  и „камък на сърцето“.

Първородника на семейството му Чистият Кварц е един от най-многостранните и гъвкави камъни – неговият бял цвят съдържа целия спектър от цветове.

Розов Кварц и АметистАметистът, който по същество е вид кварц от пурпурен цвят – е камък на духа. Розовия Кварц, от своя страна, ни помага да достигнем до скъпоценния дар на искрената любов и самоуважението.

Камъкът събужда и укрепва чувството ни за красота. Не можем да се надяваме че сме способни да приемем любовта на други хора, ако не обичаме първо себе си. Любовта е важна за всички, особено за тези, които се занимават с духовно развитие и самоусъвършенстване.

Когато не се обичаме напълно, това е сигурен знак, че сме наранени вътрешно, и тази рана винаги ще ни боли, докато не я излекуваме. Розовият Кварц може да бъде способен за изцеляване на объркано емоционално тяло.

Розовият Кварц работи много добре в комбинация с Аметист и е в състояние да успокои енергиите на Аметиста. Ползите, които Аметист донася на духа, Розовия Кварц може да предостави на сърцето.

От метафизична гледна точка, поставянето на Розов Кварц във всяка стая на дома извиква грациозна енергия за сърдечната чакра на човек.

По същия начин, поддържането на спретнат и чист дом създава усещане за спокойствие; Розовите кварцови парчета, пръснати в цялата къща, изпълват с дълбоко изцеляваща и подмладяваща енергия и вдъхновяват тези, които живеят там да се движат от пространство на любов и състрадание.
 

Zen Life Препоръчва


Бразилски Парчета Полиран Розов Кварц

Полирания Розов Кварц съдържа концентрирана вибрационна енергия или честота и носи силни изцеляващи и метафизични свойства. Тези парчета кристали бразилски Розов Кварц се добиват устойчиво от земята и излъчват мощна природна енергия.

 
 
И не, не можем да „прекалим“ с Розовия Кварц, защото специфичната честота на енергията, която този камък излъчва, се корени дълбоко в сърцето на всеки от един от нас. Въпреки, че този камък обикновено се използва за нас, а не за другите, за да извика дълбока връзка и чувство за любов, той е безкористен в израза си.

Като семе – ако не се заземява правилно в почвата и получава подходяща храна и грижи за да пусне корени, никога няма да процъфти в вдъхновяващата красота на цвете, растение или дърво, в което е предназначено да стане. Сърцата ни работят по същия начин, ние трябва да насочим вниманието си навътре, с вдъхновението и ръководството на нашата интуиция и дълбока връзка с Майката Земя, за да се събудим отново в крайна сметка и да оставим себелюбието в нас да изтече.
 

ДУХОВНИ ПОЛЗИ ОТ РОЗОВИЯ КВАРЦ

 
Можем да медитираме или да практикуваме йога с Розов Кварц близо до нас за да увеличим ефекта от практиката си и да събудим съзнание ориентирано към сърцето.

Ако вече имате този камък, изпробвайте!

Дръжте парче лечебен Розов Кварц в лявата си ръка и получете етерната енергия, течейки директно до центъра на сърцето ви или, ако искате, поставете ръката държаща кристала директно над сърцето си.

Розов Кварц Сърце

В много древни системи за лечение и медицина ръцете се считат за разширения на сърцето. По същия начин линиите в дланите ни, когато са разбрани правилно, отразяват директно и се свързват със състоянието и здравето на нервната система, което на свой ред е свързано с нашите чакри и фино етерно поле.

Когато сърдечната чакра е здрава и балансирана, по-ниските чакри се чувстват сигурни и висшите чакри – гърлото (истината), третото око (интуицията) и короната (връзка с висшето Аз) имат възможност да оживеят. Разположените по-нависоко чакри държат онези емоции, които споменахме по-рано: надежда, вяра, радост … но те почиват върху основите на любовта, открита в сърцето и която може да бъде активирана от мощните лечебни свойства на Розовия Кварц.

Любовта е ключът, който отключва цялата система от чакри. Трудното нещо е, че сърцето се превръща в слабо, когато не му се дава правилната храна и грижа, точно както всеки мускул, затова е важно да се потопим и вслушаме в това, от което се нуждае тялото ни.

Виж още: АХАТ – КОГАТО СЕ НУЖДАЕШ ОТ ЗАЩИТА ПРОТИВ НЕГАТИВНИ ЕНЕРГИИ
 

ЕМОЦИОНАЛНИ ПОЛЗИ ОТ РОЗОВИЯ КВАРЦ

 
Не се заблуждавайте от нежния му цвят!

Докато е много успокояващ и изцеляващ за духа, Розовия Кварц е мощен хармонизатор на фините енергии на тялото и неговите безбройни качества работят, за да ни върнат в контакт с любовта, като ни помагат да премахнем емоционалните рани и вярвания, които ни държат отделени от нея.

Той може да отиде в дълбочините на нашия подсъзнателен ум в търсене на съхранявани блокажи и болки, които трябва да бъдат почистени. Този камък може да ни помогне да освободим потиснатите емоции, да облекчим емоционалната болка и да успокоим скръбта и тъгата.

Розовия Кварц успокоява емоциите и отслабва емоционалните травми.

Просто държейки парче Розов Кварц, може да ни помогне по време на емоциРозов Кварц Друзаонални сътресения. Този камък също така стимулира въображението и интелекта, отваряйки сърцето за вътрешен покой, позитивна любов и самоуважение.

Розовия Кварц насърчава прощаването, любовта и приятелство.

От емоционална гледна точка, всички видове кварц са пироелектрични, което означава, че те могат да преобразуват тежките, скръбни енергии в по-лека, сърдечна енергия, като всъщност пренареждат структурата на атомите, които заобикалят органа.

Последните проучвания на Института HeartMath показват, че сърцето има собствена нервна система и е критично аксонално кръстовище в нашите емоционални и интуитивни системи за обработка.

Някои хора спят с Розовия Кварц под възглавницата, така че емоционалната болка от миналото да може да се прояви в сънищата и следователно да се обърнем към нея съзнателно.
 

Zen Life Препоръчва

Розов Кварц Сърчице
Висулка Розов Кварц

Единствени по рода си висулки от висококачествен розов кварц за съживяване на сакралния импулс на любовта туптяща в сърцето на всеки един човек. Кристали, добити от богатата на природни дарове страна Бразилия.
 
 

ФИЗИЧЕСКИ ПОЛЗИ ОТ РОЗОВИЯ КВАРЦ

 
От физиологична гледна точка, Розовия Кварц се смята че укрепва слабо сърце, тъй като спомага за подобряване на кръвообращението.

В лечението с кристали, Розовият Кварц може да се използва за лечение на цялото тяло, особено на сърцето и кръвообращението. Смята се че предотвратява сърдечен удар и тромбоза, укрепва сърдечния мускул и отваря вратата към силите на самоизцеляващата любов.

В допълнение, Розовия Кварц се смята, че помага в случаи на депресия, безсъние, психични проблеми и сексуална дисфункция. Той също може да помогне за подобряване на плодородието. Регенерира кожата и подобрява тена й.
 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 
Като символ на любовта, Розовия Кварц със сигурност може да помогне да възстановим хармонията и доверието в сегашните отношения. Това е чудесен камък с положителни вибрации, сравнително евтин и лесно достъпен за лична употреба или като украса за дома. Под формата на бижута, Розовият Кварц може да бъде символ на любов и преданост – идеален подарък за някой, за когото се грижите.

Розовия Кварц трябва да се почиства на всеки 15 дни под хладка течаща вода. Той може да бъде зареден в продължение на няколко часа в близост до вече заредени Аметисти или камъни Планински Кристал. Продължителното излагане на интензивна слънчева светлина трябва да се избягва, тъй като цветът му може да избледнее.

Източник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *