БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

КАРНЕОЛ – КРИСТАЛЪТ НА ПЛОДОРОДНОТО ТВОРЕНЕ

Камъка карнеол, като всички ахати, е еволюирал с циклите на земята и се е превърнал в мощен кристал през вековете.

Това е камък на земята, символ на силата и красотата на нашата планета.

Съзирайки го, човек може да го опише като златисто оранжевите зори, червените залези, есенните листа и изобилието на плородна почва.

Развил се е и е еволюирал заедно с човешката раса в продължение на хиляди години. Може да предаде урок на човек как да открие мястото си в живота и как да съумее да оползотвори личната си сила във физическото измерение.

 

КАРНЕОЛ ЗНАЧЕНИЕ В ДРЕВНОСТТА

 
полирани камъчета червен ахат

Името си получава от латинската дума corneas, плътски, във връзка с цвета му.

По-дълбоко кафеникаво червения вариант наричан от Сведенборг, Сард, и от древните хора „камък от сардини“, е кръстен на историческия град Сарди в Мала Азия.

Английския биолог Джон Удуърд и неговата “Природна история” (1695) споменава за древна Римска традиция, при която наричали бледочервените карнеоли женски, докато по-дълбоките цветове мъжки. Жълтия вариант бил разглеждан като жена обичана от Слънцето.

Елена Блаватска разказва истории за шаманите на Татар, които носели под левите си рамене тези камъни и чрез използването им по определен начин, били способни да отделят астрала от физическото тяло.

Свойствата на Карнеола са използвани от тях за магически дела и е носил славата като камък на чудодейна сила. Прави впечатление, че тези шамани носели камъните от лявата си страна, именно близо до голямото слънце на човешкото тяло – сърцето.

Вярва се, че кристала носи удовлетворение на носещия го, а Алберт Магнус казва, че прави душата щастлива, отблъсква злите ефекти на магьосничеството и страха.

Бил е камък на победителя и на победата и е използван като чар срещу лошия характер – защото лошото настроение според майсторите е форма на черна магия.

Черната магия е била зловещо насочвана в светлината на отслабващата луна и можела да бъде открита от променящия се блясък на защитния карнеол или сарда. Също и в сънищата камъкът е бил символ, че зли мисли са насочени към сънуващия.

Представлявал е магическата сила на Надеждата и отслабващото безумие на скептицизма в Розенкройцерските мистерии.

необработени късове червен ахат

Наричали го камъкът на мъчениците. Вярвало се, че дава сила да се види в астралния свят, когато ако е поставен пред светлина за около четири минути, и е постоянно съзерцаван.

Тези камъни са изключително чувствителни към масла и киселини. Демонстрирано е от стари времена, че изложитените на слънчевите лъчи карнеоли изстветлявали, резултат който не би могъл да се получи от обикновена топлина.

Карнеола не е високо енергиен източник и поради това привлича светлина за своите цели.

Вместо да проектира и излъчи тази светлина, както високочестотните прозрачни камъни правят, той отразява обратно дълбокия цвят на нашия физически свят.

 

КАРНЕОЛ СВОЙСТВА – КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД ПЛЕНЯВАЩИЯ МУ ЦВЯТ?

 

Забележка: Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не е заместител на посещението при медицински специалист! Моля, консултирайте се с Вашия лекар, преди да предприемете алтернативно лечение.

Традиционно, кристала е използван за да подпомогне на човек, който изпитва страх от това да говори с други хора. Енергията на камъка е известна с това, че съдейства на онези, които се чувстват неудобно или плахи да говорят или действат пред другите, в смисъл какво ще си помислят те.

Работещите с камъка усещат, че могат да си взаимодействат с останалите малко по-лесно, могат да говорят пред големи групи от хора или дори тълпи. Но не е магията на камъка това, което го прави, а собствената ни вибрация движеща се в посоката на тази от Карнеола.

 

ZENLIFE Препоръчва

Висулка Карнеол от Бразилия.

Ако човек се чувства заседнал в работа, взаимоотношения или в каквато и да е друга област на живота си, тогава този камък е за него. Работата с червения ахат помага за пробиването на творчески блокове, така че да можем да изкараме на показ най-доброто от себе си. Потапя съществуването във вдъхновение, страст и увереност, което го прави идеален за всеки, който търси приток на творческа енергия.

 

Камъка носи вибрацията на комфорта на собствената вселена.

Колко пъти създаваме нещо, което не сме чувствали комфортно?

Говоренето с хора в ежедневието е използвано от години като добър пример кога човек се бои от собствения си глас.

Сами създаваме възможността да говорим и въпреки това, страха може да ни държи настрана от това да реализираме целта си. Ситуциите, в които тази енергия е полезна са безброй.

Карнеола е отличен камък за сътрудничество когато посещаваме роднини, които не виждаме често. Когато се срещаме отново с хора, които не сме виждали от много време се опитваме да наваксаме времето в което не сме били заедно, особено с членове на семейството.

Семейството ни има визия за нас по начина по който сме били последния път в който сме ги видели. Ние не сме същия човек оттогава, променили сме се доста в повечето случаи.

Роднините ни виждат по начина, по който сме били преди и много пъти има останало достатъчно в нас от това, което сме били с което да резонираме с тяхната енергия.

Другата страна на тази монета е, че понякога виждаме другите по начина, по който са били в миналото и незадължително, които са в момента.

Карнеола носи вибрацията не само на останалото от преди в нас по много комфортен начин, но и със спокойствието да разглеждаме вътрешната вселена на другите от миналото когато се срещаме с тях рядко.

Тъй като това е присъщ за земята кристал, носещ истории и записи за нашата планета, той може да се използва (с известна тренировка) да се гледа в миналото.   

неполиран червен карнеол

Кaрнeoлa също носи осъзнатост за вътрешния шум и отделната вибрация на творенето на всички живи същества.

Тази осъзнатост е ценна за да се види как действителността е създадена съвместно с всяка друга реалност. Кристала ни помага да видим границите между нашото и съвместното творене.

Изключителен камък за ума. Донася осъзнатост без нуждата от анализ на мисли до степен на отегчение.

Психологически, свойствата на камъка Карнеол учат на приемане на цикъла на живота и премахване на страха от смърта. В древни времена се е използвал за защита от мъртвите по пътя им към задгробния живот. Дарява със смелост, насърчава позитивните решения, разтваря апатията и мотивира за успех в бизнеса и други дела.

Полезен е за преодоляване на травми от всякакъв род. Този камък съдейства на човек да се довери на себе си и своите възприятия. Стига до основата на това, което ни кара да откликваме, преборба отрицателно заученоto поведение и вдъхва непоколебимост.

Умствено, Карнеола подобрява аналитичните способности и пречиства възприятието.
Премахва чуждите мисли в медитацията и въвежда ума на човек, склонен към фантазии, в сегашния момент. Изостря концентрацията и прогонва умствената летаргия.

Емоционално, този камък е силен защитник против завист, гняв и възмущение, нашите собствени или тези на други хора. Успокоява гнева и отблъсква емоционалната негативност, замествайки я с любов в живота.

Служи като заземител на енергиите и като проявител на физическото поле на съществуване.
Добър е за хора, които са разсеяни, объркани. Закотвя вниманието в сегашния момент, така че човек да може да се концентрира върху случващото сега и да стане по-продуктивен. Когато се използва в медитативна практика, помага за фокусирането на ума върху висши намерения и цели.

Това е камък на зората и здрача. Той е много положителен и може да ни вдъхнови в ранните етапи на един важен проект. Може също така да помогне на човек, който гледа назад към края на живота си и да оцени научените уроци.

Актуализира миналото и едновременно ни подготвя за бъдещето. Повишава способността ни да „гледаме навътре” и ни прави разбираеми и доброжелателни. Терапевтичните аспекти на карнелана са подобни на тези на ахат, но карнеолът се различава от него с по-топлата си аура. Това е камъкът на инициативата и оценяването на пълнотата на добре изживяния живот.

Той също пречиства кръвта и е полезен за всички заболявания, свързани с кръвообращението – натрупвания, флебит, разширени вени и хемороиди. Лекува циреи и раздразнения на кожата.

Това е добър камък за поставяне около зоната на пъпа и таза при безплодие и импотентност. Червено оранжевия цвят стимулира сексуалната чакра и съдейства в пречистване на кръвта за прочистване на репродуктивните органи от всякакви физически енергийни блокажи, които биха предотвратили успешното създаване на потомство.

Поставен върху слънчевия сплит или на нивото на пъпа, камъкът ще помогне за храносмилането. Тежките или чернодробни проблеми също ще бъдат облекчени. Може също така леко да бъде потъркан в областите, засегнати от ревматизъм. Кристала ускорява зарастването на белези и спира кръвотечение от носа.

 

КАРНЕОЛ ЗОДИЯ – КОИ ЗНАЦИ СА ПРИВЛЕЧЕНИ ОТ СИЛАТА МУ?

 
яйцевиден полиран червен ахат

Съвместим е с голяма част от астрологическите съзвездия.

Червеният халцедон може да помогне най-много на Овен да стартират нови проекти.

Този камък е нужно да се използва с повишено внимание тъй като може да засили сприхавия им нрав.

Свойствата на червеният кристал има енергичен и успокояващ ефект върху Дева и Рак. Близнаците ще намерят жълтият карнеол, както за ободряващ, така и за балансиращ.

Взаимодейства добре със Скорпион.

Вашият коментар