БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

АВАНТЮРИН – КРИСТАЛА НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ

Камъка зелен Авантюрин е известен с това, че спохожда човек с добър късмет и успех.

Казано е, че благословява с просперитет живота на носещия го чрез богатство, взаимоотношения и възможности. Препоръчително е да се вземе при всякакви ситуации като първа среща, интервю за работа и бизнес начинание.

Този зелен полускъпоценен камък показва, че късметът е в собствените умове и дава видения или прозрения за начини за постигане на „късмет“ чрез решителност и воля. Това отваря ума за всеобща позитивност и предава урок по себестойност.

Внушава нагласа за неизменната вяра, че човек заслужава най-доброто и позволява да се случват добри неща, когато възникне възможност. Този камък ни учи, че сме достойни за много неща, дори и за някои, за които никога преди не сме си мислили.

 

АВАНТЮРИН ЗНАЧЕНИЕ И ИСТОРИЯ

 
Зелен Кварц

Легендата разказва, че неизвестен религиозен орден на италиански монаси случайно разлял медни стружки във вана с разтопено стъкло, докато според други същите монаси се опитвали да създадат злато по тайна рецепта и вместо това създали златен камък.

Дали му името „avventura” (от италиански, „възможност“), което след това се преобразувало в “avventurino”, докато в началото на 18-ти век става френската дума „aventurine“, което означава „по случайност“.

Заради приликата му с изкуствено създадения камък, никога преди това в историята се бе случило истински кристал да бъде кръстен на човешко творение.

Това е прозрачен минерал, съдържащ малки отразяващи частици, по-специално кварц, съдържащ слюда или железни съединения, или фелдшпат, съдържащ хематит.

Освен красивия си и ослепителен външен вид, този зелен полускъпоценен камък е твърд като скала, когато става въпрос за изчистване на негативни мисловни модели, тъй като ни свързва с Божествената лечебна енергия на Земята и нейните животворни елементи, които са създали този кристал през хилядолетията.

Може да бъде срещнат и с името слънчев камък или златото на монасите.

 

ЗЕЛЕН АВАНТЮРИН СВОЙСТВА ИЛИ КАКВИ СА СКРИТИТЕ МУ СИЛИ?

 

Забележка: Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не е заместител на посещението при медицински специалист! Моля, консултирайте се с Вашия лекар, преди да предприемете алтернативно лечение.

Необработен Зелен Полускъпоценен Камък

Желаете ли да разгледате внимателно вашите бъдещи планове или мотивация?

Подръжте кристала в ръцето си за да фокусирате ума си и да видите възможностите. Ако излезем извън зоната на комфорт, този поддържащ камък увеличава увереността, подобрява лидерските способности и навлизането в истинската ни същност.

Това е един най-добрите камъни за включване в енергийните практики по поставяне на кристали върху тялото, когато се търси успокояване на неспокойна душа, неутрализиране на вредни емоции и донасяне на усещане за баланс и благоденствие във физическото тяло.

Основно, Авантюрина може да се използва за всякакво заболяване, независимо дали е на умствено, емоционално или физическо ниво. Непокварената му есенция може да проникне през всеки проблем и да отдаде вибрацията си за да облекчи различните измерения на съществуване.

Психологически, камъка усилва лидерските качества и непоколебимоста. Насърчава състраданието и съчувствието и вдъхва постоянство в ритъма на живот. Връща в миналото за да се разкрият източниците на болест и страдание.

С употребата му се наблюдава затишие на заекването и тежките неврози, донасяйки разбиране за това, което стои зад даденото състояние. Носенето на камък Авантюрин стабилизира ума на човек, стимулира възприятието за околния свят и увеличава творческите способности.

Вижда алтернативни варианти и възможности, особено тези представени от други хора. Кристала събира заедно интелектуалната и емоционалната част. Разтваря гнева и раздразнението. Дава ход на емоционалното възстановяване и дарява човек с шанса да живее от позицията на собственото си сърце.

Що се отнася до лечебните му сили на физическо ниво като зелен полускъпоценен камък, той облагодетелства тимусната жлеза, съединителнa тъкан и нервната система. Балансира кръвното налягане и стимулира метаболизма, намалявайки холестерола и предотвратявайки по този начин артериосклероза и сърдечни удари.

Зеленият Авантюрин успокоява емоционалните рани, позволявайки да се разпознават проблемите, свързани със заболяването или дисбаланса, депресията или поражението, и да се улесни освобождаването на нездравословни взаимоотношения, остарели модели и сърдечна болка.

Насърчава човек да разглежда трудностите в живота като непостоянни, като възможност за растеж в нова посока и за обхващане на всички неща в една голяма крачка. Вдъхва усещане за лекота, дори хумор, което може да стимулира обновено чувство за оптимизъм, радост и надежда.

Зеления Кварц е утвърждаващ камък, особено по време на промени и може да бъде емоционалната котва, която е нужно да да остане стабилна и здраво заземена.

В енергийните практики е изключително добър за ползване около чакрите на сърцето и слънчевия сплит за да подпомогне разтварянето на подтиснатите емоции. Целта му е не да изкара на повърхноста емоции както Малахита, а по-скоро да обезвреди тези чувства, които създават свиване на сърцето или слънчевия сплит.

Ето затова, е добър камък за употреба в съчетание с Малахита, когато се опитваме съзнателно да работим за изчистването на емоционалните задръствания от зоната на слънчевия сплит. Това е истински приятел на Розовия Кварц, работейки в екип за да изцелят и приведат в равновесие сърдечната чакра. 

Авантюринът откъсва човек от всичко, което подкопава силата му. Предотвратява неподходящите взаимоотношения да изстискат сърдечна енергия и помага на човек да живее в храма на собственото си сърце.

Като камък на върховно изобилие, той съдейства за разпознаване и преодоляване на вътрешните чувства на липса, които могат да бъдат в основата на ниско и бедно съзнание.

 

КАК ТОЗИ ЗЕЛЕН ПОЛУСКЪПОЦЕНЕН КАМЪК МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПРАВИЛНО?

 
Група Камъни Полиран Зелен Кварц

Познатия от древността, Авантюрин, е изключително позитивен камък за просперитет. Той има силна връзка с девическото царство и се използва за изграждането на решетка в градината или къщата срещу геопатичен стрес.

Носенето на кристала абсорбира електромагниния смог и осигурява защита против замърсяването на околната среда.

Може да бъде държан или носен във времена на стрес и терзания, за да подкрепя в подържането на човек балансиран и в хармония отвътре.

Бивайки кварц, той има изключително високо динамичен заряд, който му дава силата да разтваря нездравословните мисли, чувства и свързаните физически проблеми.

Може да бъде поставен върху всяка част от тялото, която страда или е извън баланс за да отрази лъча си в аурата, както и да проникне със същността си директно във физическото тяло.

Зеления кварц е известен с това, че е утешител и лечител на сърцето и цялостен хармонизатор, защитаващ сърдечната чакра. 

Това е енергизиращ и пропиващ с жизненост камък, който носи енергията на пролетта и новия живот.

Той съдейства при приемането на критиките или осъжданията на живота, като същевременно запазва пролетта в стъпката ни.

Носи лекота и радост, когато сме изправени пред предизвикателства, като ни помага да продължим и да не затънем в негативизъм.

Ако минаваме през труден период и енергията ни е оклюмала, носенето му повдига духа и сваля емоционалния товар от плещите ни.

 

АВАНТЮРИН ЗОДИИ

 

Това е зодиакален камък за родените под знака Дева, в края на лятото и началото на жътвата, между 23 август и 22 септември. Това звездно съзвездие представлява жена носеща сноп пшеница и символизира мъдрост. Това е единствения знак представен от жена.

Родените под него са много надеждни, имат отлична памет, мислят ясно и логично. Имат добри маниери и са изключително верни, след като открият своята истинска любов.

Зеления полускъпоценен камък е също традиционен за Везни, периода между 23 септември и 22 октомври, в средата на жътвата. Везни е единственият знак, който е неодушевен предмет – балансиращ лъч, наричан баланс. През този месец дните и нощите са равни, а Земята и Слънцето са в равновесие. Хората от тази зодия са много волеви, артистични, чувствителни и уважителни. Те се разбират и се отнасят добре с другите хора.[yasr_visitor_votes size=“medium“]

6 мнения за “АВАНТЮРИН – КРИСТАЛА НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ”

Вашият коментар