БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

Изчистване, Активиране и Балансиране на Седемте Чакри в Човешкото Тяло с Камъни и Кристали

Първо, какво представляват чакрите?

Това са вихри от енергия, основните точки на жизнената сила или прана в тялото.

Тяхното състояние е от първостепенно значение за физическо, емоционално и духовно благосъстояние.

В идеалния случай всички те биха били в баланс през цялото време, но това рядко е така.

Думата чакра на санскрит буквално се превежда като ‚колело‘ или ‚диск‘. В йога, медитация и Аюрведа, този термин се отнася до колела енергия в цялата система ум-тяло.

За да визуализирате енергиен център в тялото си, представете си завихрено колело от енергия, което поддържа човек бликащ от енергия и здрав.

Изчистване, Активиране и Балансиране на Седемте Чакри в Човешкото Тяло с Камъни и Кристали

Ако човек е изложен на твърде много ниски вибрационни честоти (травматични събития, лошо управление на стреса, липса на самостоятелна грижа), енергийните колела в човешкото тяло не само могат да се нуждаят от почистване, а дори да блокират, причинявайки всякакви симптоми, като физическа болка или чувство на депресия.

Отрицателно преживяване (и нискочестотната енергия, която идва заедно с него) може да доведе до затваряне на енергиен център в тялото, за да се блокира нискочестотната енергия.

По подобен начин, ако чувство с ниска вибрация като вината обземе човек и той удължи емоцията, защото отказва да се справи с нея, човек затваря енергийния център (канала, по който иначе енергията би избягала).

Човек преминава през живота с голяма част от енергийните центрове затворени, водейки до редица проблеми като възрастни.

Обяснено накратко:

◇ Могат да бъдат открити седем чакри в човешкото тяло, като често срещана причина за затваряне на трите най-горни – коронна, трето око и гърлена, се случва в ранна възраст, още едва на три годинки, в резултат на вкоренената липса на вяра в духовната страна на живота от страна на родители или общество.

◇ През тийнейджърските си години се случва да се изключи сърдечния енергиен център поради болка и отхвърляне от родители, съученици и гаджета.

◇ В същото време може да изключи слънчевия сплит, когато човек е принуден да бъде част от обкръжение, в което не се вписва.

◇ Докато се достигне зряла възраст, много хора са затворили всеки енергиен център в себе си, с изключение на коренния и сакралния, но дори и тези два енергийни центъра, ако са оставени с дисбаланси, водят до алчност, нетърпение, засядане, липса на фокус, ниска енергия, депресия, несигурност, завист и страх.

Камъните притежават едни от най-високите вибрационни честоти на земята и самия контакт с тях може да окаже дълбок ефект върху благополучието и възстановяването на нарушеното равновесие в енергийната система.

Всеки кристал има своя вибрационна честота, точно както всеки енергиен център. Избирайки камъни, които резонират на същите честоти като всяка от колелата в тялото, можете да премахнете енергийните блокажи, да ги почистите и подмладите.

Този процес може да се оприличи с настройването на пиано, при който струните се задават на определена дължина, за да предизвикат вибрация, която създава специфичен звук.

След това клавиша може да бъде съпоставен със същата честота на настройката, привеждайки ключа в баланс. Когато използвате лечебни камъни, енергийните колела са в състояние да се върнат в резонанс с честотата, за която са предназначени да вибрират точно както клавишите на пианото.

Най-лесният начин да балансирате чакрите е да съпоставите цвета на камъка с енергийния център, въпреки че има изключения, например розов кварц, който е розов, но помага да се балансира сърдечната чакра, която е зелена.

Елементарно познаване на енергийните колела и откриването на подходящи камъни и кристали, които им съответстват, може да помогне за воденето на по-хармоничен живот и избягването на много нещастия.

Ако се чувствате изгубени, не на себе си, повече от често с лошо настроение, ако изобщо усещате, че нещата в живота не вървят добре, най-вероятно става дума за нарушение на работата на енергийните центрове.

Комплект Камъни за Седемте Чакри с Дъска Цветето на Живота

Комплект от Необработени Камъни за Седемте Чакри
Отключете силата на баланса и хармонията с нашия комплект от 7 чакра камъка, всеки внимателно подбран, за да лекува и енергизира енергийните центрове на тялото. Тези естествени камъни са идеални за медитация, като помагат да балансирате чакрите си и да насърчите цялостното благосъстояние. Възползвайте се от 5% отстъпка при първа поръчка с промо код 5BALANS.


Нещо от изключително значение е човек да е отпуснат за да се потопи в лечебното преживяване.

Ето няколко начина за навлизане в дълбока релаксация:

◇ Като за начало е нужно да отидете на тихо и спокойно място, където няма възможност да бъдете обезпокоявани.

◇ Свалете обувките си и носете широки, удобни дрехи. Най-добре е да носите дрехи от вълна, памук или естествени влакна, защото много синтетични материали имат електростатични свойства, които могат да попречат на циркулацията на енергийните потоци на тялото.

Подовете с килим, изработени от тези влакна, могат да предизвикат същите трудности.

◇ Легнете по гръб върху равна повърхност и се съсредоточете върху дишането си, за да успокоите ума и тялото си като навлезете в медитативно състояние. Започнете с дълбоки вдишвания през носа и издишайте бавно през устата.

◇ Пуснете релаксираща музика за фон, запалете ароматни свещи, прекадете с тамян или разпръснете етерични масла.

Ако поставяте кристалите върху себе си, позволете си първо да се успокоите; не искате да чувствате, че бързате и да претупате процеса.

Не се притеснявайте дали камъните се „движат“ или падат.

Също така, не се стремете да поставяте кристала на „перфектното“ място. Чакрите са големи колела от енергия и намерението е това, което в крайна сметка кара задвижва кристала да върши своята лечебна работа.

Поставете камъните един по един, започвайки от най-долната чакра и напредвайки нагоре за да окуражите движението на енергията. Не е задължително да имате камък за всяко колело, може да използвате само тези, с които разполагате и усещате, че имате нужда от тях.

А колко дълго време е нужно да лежите с камъните след като ги поставите върху себе си?

Сеанса може да продължи колкото искате. Независимо дали имате 5 или 20 минути, енергийните колела се балансират и подмладяват след кристалната терапия.

Не се насилвайте да останете по-дълго, отколкото можете, тъй като това само създава стрес; обаче си позволете времето и лукса да поддържате състояние на дълбока релаксация и да попиете лечебната енергия на кристалите.

В идеалния случай бихте поставили камъка върху и около тялото си, съответстващ на чакрата, която искате да балансира.

Освен полагането им по тялото, има още начини, които може да използвате за да въведете енергийните си центрове в равновесие.

1. Медитация

Медитацията с кристали е чудесен метод за подобряване на духовната си практика и същевременно за балансиране на енергийните центрове.

Като държите или поставяте конкретни кристали наоколо, можете да впрегнете естествените им вибрации, за да задълбочите медитацията си.

Например, ако се фокусирате върху сърдечната чакра, дръжте парче розов кварц и визуализирайте неговата любяща енергия, която тече в сърдечния център, изчиствайки всички блокажи и насърчавайки емоционалното изцеление.

Докато медитирате, дишайте дълбоко и си представете как енергията на кристала се слива с енергията на сърцето, създавайки хармоничен поток, който балансира този енергиен център. Тази практика не само прочиства и балансира чакрите, но и подобрява цялостното усещане за мир и благополучие.

2. Кристални решетки

Създаването на кристална решетка е мощен начин да усилите енергията на кристалите и да фокусирате техните лечебни свойства върху своите енергийни колела.

Изчистване, Активиране и Балансиране на Чакрите с Камъни и Кристали

Започнете с избор на кристали, които съответстват на енергийните центрове, които искате да балансирате. (По-долу в статията сме описали кои кристали за кой център отговорят).

Подредете ги в геометричен модел върху равна повърхност или около тялото си, като използвате свещената геометрия, за да подобрите енергията им.

Например, поставете аметист на главата си за коронната чакра и проправете пътя си надолу с подходящи камъни за всеки енергиен център.

Докато настройвате решетката, задайте ясно намерение за изцеление и баланс. Комбинираната енергия на кристалите в решетката създава мощно поле, което може да прочисти и хармонизира седемте енергийни центъра.

3. Звуково изцеление

Звуковото изцеление с кристали съчетава вибрационните честоти на звука с естествените енергии на кристалите, за да балансира чакрите.

Можете да използвате инструменти като пеещи купи, камертони или камбанки във връзка със специфични камъни, поставени върху или около тялото си.

Тъй като звуковите вълни взаимодействат с камъните, те подобряват техните лечебни свойства, създавайки резонансно поле, което прониква в енергийните центрове.

Например, използвайте пееща купа, настроена на честотата на сърдечната чакра (фа нота) с розов кварц, поставен върху центъра на сърцето. Звуковите вълни усилват енергията на кристала, насърчавайки дълбоко емоционално изцеление и баланс.

4. Утвърждения и визуализация

Комбинирането на кристали с утвърждения и визуализация е изключително ефективен метод за изчистване, активиране и балансиране на чакрите.

Тази практика използва силата на позитивното мислене и присъщата енергия на камъните, за да създаде фокусирано и целенасочено лечебно изживяване.

Започнете, като изберете кристал, който съответства на центъра, който искате да балансирате. Например, ако работите върху коренната си чакра, можете да изберете червен яспис или черен турмалин.

Намерете тихо и удобно място, където да седнете или легнете. Дръжте кристала в ръката си или го поставете директно върху областта на енергийния център. Затворете очи и поемете няколко дълбоки вдишвания, за да се центрирате.

След като се почувствате спокойни и концентрирани, започнете да визуализирате въпросната чакра. Представете си го като въртящо се колело от енергия и вижте съответния цвят да свети ярко. За коренния център визуализирайте живо червено.

След това въведете положителни утвърждения, свързани с центъра, върху която работите. За коренното колело може да повторите: „Аз съм заземен и сигурен“ или „Аз съм в безопасност и подкрепен“.

Изговаряйте тези утвърждения на глас или наум, позволявайки на положителната им енергия да резонира в тялото. Докато правите това, представете си как енергията на кристала се слива с чакрата, изчиствайки всякакви блокажи или отрицателна енергия.

Продължете този процес няколко минути, като запазите фокуса си върху визуализацията и утвържденията. Почувствайте как енергията на кристала усилва намеренията и засилва почистващия и балансиращия ефект.

Когато сте готови, бавно отворете очи и отделете малко време, за да оцените усещането за баланс и хармония в себе си.

Тази комбинирана практика на утвърждения и визуализация, подкрепена от енергията на кристалите, създава мощен инструмент за балансиране на чакрите. Той не само помага за активиране на енергийните центрове, но също така засилва позитивното мислене и себеовластяването, което води до по-хармоничен и центриран живот.

5. Носенето на кристални бижута

Носенето на бижута с камъни е лесен начин да поддържате балансиращите енергии на кристалите близо до себе си през целия ден.

Изберете бижута, които съдържат камъни, съответстващи на чакрите, върху които искате да работите.

Например, носенето на колие с апатит може да помогне за балансиране на гърления център, подпомагайки ясната комуникация и себеизразяване.

Постоянният контакт с кожата позволява на енергията на кристалите да взаимодействат непрекъснато с енергийното поле на тялото, насърчавайки постепенното и продължително заздравяване на чакрите.

Освен това носенето на кристални бижута може да служи като осезаемо напомняне за намерението да поддържате енергиен баланс и благополучие.

Разгледайте колекцията ни от бижута тук.

Винаги използвайте изчистени кристали, ако искате да работите активно с тях.

Когато камъни се пречистват, цялата отрицателна енергия, която са погълнали преди това се изчиства. Така камъните могат ефективно да помогнат при заздравяването на чакрите.

Не забравяйте да ги почистите си преди и след всяка лечебната сесия.

Техниките за почистване включват поставянето под течаща вода (чешмяна или естествен извор), прекадяване с градински чай или използването на звук.

Методите за активиране включват поставянето им на слънчева или лунна светлина, заравяне в земята или просто да ги държите в ръка и да фокусирате намерението си върху предназначението им.

Прочетете статията ни за пречистване на кристалите тук.

Можете да използвате камъни за коренното енергийно колело за да осигурите заземяване и удовлетворение.

Цвят: червен (и черен)

Местоположение: основата на гръбначния стълбФункции: амбиция, сексуален нагон, удоволствие и болка, заземяване, подкрепа, оцеляване, инстинкти, защита, жизненост, удовлетворение, сигурност

Свързани части на тялото: кръвообращение, гениталии, дебело черво, крака, стъпала, стави, имунна система.

Симптоми на дисбаланс: артрит, болки в коляното, ишиас, запек, хранителни разстройства, проблеми с нуждите ни за оцеляване (подслон, финанси, храна), нетърпение, засядане, липса на фокус, алчност, ниска енергия.

Симптоми на баланс: чувство на свързаност с вселената, подкрепа, сигурност и заземеност.

Подходящи камъни: Червен Яспис, Гранат, Опушен Кварц, Черен Турмалин, Хематит, Рубин, Черен Яспис, Червено Тигрово Око, Черен Оникс и други.

Наричана още Сакрална или Свадхиштхана.

Можете да използвате камъни за втория енергиен център в тялото, за да получите достъп до креативността и чувствеността си.

втората от седем чакри

Цвят: оранжевМестоположение: на около 5 см. под пъпа

Функции: емоционална стабилност, плодовитост, креативност, емоции, чувственост, сексуалност, ясновидство (чувство), лоялност.

Свързани части на тялото: репродуктивни органи, бъбреци, пикочен мехур, долната част на гърба, хормонална система.

Симптоми на дисбаланс: депресия, ниска самооценка, несигурност, завист, страх, откъсване, проблем с изразяването на емоции, липса на креативност, ангажираност в отношенията, невъзможност за приятно преживяване, проблеми с уринирането, дисфункция на бъбреците, проблеми със секса и плодовитостта, болка при долната част на гърба, бедрата или таза.

Симптоми на баланс: чувствате се креативни, страстни, дружелюбни и секси. Можем да поемате рискове и да вървите с течението. Чувствате се емоционално балансирани.

Подходящи камъни: Карнеол, Тигрово Око, Оранжев Калцит, Кехлибар, Оранжев Селенит, Оранжев Лунен Камък и изобщо всички оранжеви камъни.

Наричана още Чакра на Слънчивия Сплит или Манипура.

Можете да използвате камъни за енергия център на слънчевия сплит, за да усилите личната си сила. Това има невероятни ефекти и върху увереността, смелостта и способностите за манифестиране.

Цвят: жълт

Местоположение: корема, между гръдната кост и корема

Функции: лична сила, увереност, самочувствие, смелост, лична чест, чувство за себе си, сила на волята, отговорност, проявление на всички неща (пари, здраве, духовност, умения, здрави отношения и т.н.)

Свързани части на тялото: стомах, далак, панкреас, черен дроб.

Симптоми на дисбаланс: проблеми с храносмилането, дисфункция на черния дроб, проблеми, свързани с дебелото черво, жлъчния мехур и панкреаса, високо кръвно налягане, диабет, язви на стомаха, хронична умора, проблеми свързани с липса, негативизъм, липса на контрол, чувство на задържане, проблеми свързани с парите, загуба на лична сила и увереност, страх от отхвърляне и критика.

Симптоми на баланс: нещата са под контрол, чувствате се уверени и сте в състояние да използвате личната си сила. Уважавате, обичате и приемате себе си.

Подходящи кристали: Тигрово Око, Цитрин, Аметрин, Жълт Калцит, Рутилов Кварц, Пирит, Жълт Топаз и други в жълтата гама.

Наричана още Сърдечна или Анахата

Можете да използвате камъни за сърдечния енергиен център, за да внесете повече любов и мир в живота си.

Цвят: зелен (и розов)

Местоположение: центъра на гърдите

Функции: любов, божествена любов, безусловна любов, състрадание, мир, удовлетворение, желание за щастие, истина, даване и получаване на любов

Свързани части на тялото: тимусна жлеза, сърце

Симптоми на дисбаланс: сърдечни състояния, белодробни заболявания, астма, проблеми с гърдите, ръката, китката, болки в горната част на гърба и раменете, лимфни проблеми, проблеми с имунната система, проблеми с отношенията, чувство, че не заслужавате или че не може да бъдете обичани, ревност, страх от изоставяне, страх от самота, гняв и горчивина, неспособност да простите, да дадете любов или да приемете любовта.

Симптоми на баланс: чувствате се щастливи, обичливи, благословени и доверчиви. В състояние сте да простите и да бъдете състрадателни.

Подходящи кристали: Авантюрин, Хризопраз, Малахит, Оливин, Зелен Турмалин, Родонит, Зелен Флуорит, Морганит, Кунзит, Изумруд, Розов Кварц и други в розовата и зелената гама.

Наричана още Гърлена или Вишудха.

Можете да използвате камъни за енергийния център на гърлото , за да получите достъп до себеизразяването си, като по този начин подобрите способността си да говорите истината си чрез словесни и писмени форми.

една от седемте чакри в човешкото тяло

Цвят: син

Местоположение: гърло, точно над ключицата

Функции: комуникация, слух, говорене, слушане, ясновидство, себеизразяване, истина, честност, комуникация с духовни водачи, изговаряне на истината си.

Свързани части на тялото: гърло, бронхиална област, хранопровод, нос, уши, уста, щитовидна жлеза, гърди.

Симптоми на дисбаланс: възпалено гърло, ларингит, проблеми с щитовидната жлеза, инфекции на ушите, болки в шията и раменете, язви, проблеми с езика, устните, бузите или брадичката, проблеми с изразяването чрез изговорени или написани думи, чувство на безсилие и липса на воля.

Симптоми на баланс: в състояние сте да изразите себе си и да общувате ефективно. Можете да бъдете честни и истински. Също така сте в състояние да слушате по-добре другите.

Подходящи кристали: Содалит, Аквамарин, Син Кварц, Амазонит, Лапис Лазули, Ахат Синя Дантела, Ларимар, Соколово Око, Лабрадорит и други в синята гама.

Наричана още Трето Око и Аджна.

Този енергиен център е символ за разграничаването на истината от лъжата, вдигане на завесата и силна интуиция.

Цвят: индиго и лилаво

Местоположение: в средата над веждите.

Функции: духовно зрение, ясновидство, психическо знание, интуиция и вътрешно ръководство, позитивност, безкористност, откриване на мисията си.

Свързани части на тялото: епифиза и хипофиза, мозък, очи, уши, нос

Симптоми на дисбаланс: главоболие, хормонални проблеми, проблеми със синусите, натоварване на очите и замъглено зрение, проблеми със слуха, припадъци, сънливост, невъзможност за рефлектиране или учене от другите

Симптоми на баланс: човек е във връзка системата си за вътрешно ориентиране и може много лесно да открива неща за себе си, които подобряват личното израстване.

Подходящи камъни: Аметист, Азурит, Аметрин, Танзанит, Чароит, Лабрадорит, Содалит, Иолит.

Наричана още Коронна или Сахасрара.

Ако духовното израстване е важно за човек, използването на камъни за балансиране на коронния център е от съществено значение, тъй като значително ускорява духовния път.

Цвят: бял и виолетов

Местоположение: горната част на главата (където духовната светлина навлиза в тялото)

Функции: духовно израстване, висше съзнание, ценности, съпричастност, безкористност, психическо знание за нещата, връзка с висшия Аз, интелигентност, синхронност (духът помага по пътя)

Свързани части на тялото: специфични области на мозъка, епифизна жлеза, хипофизна жлеза, нервна система и всички основни жлези.

Симптоми на дисбаланс: депресия, чувствителност към светлина и звук, невъзможност за учене, проблеми с универсалното знание и Божествена сила, непреклонни мисли за духовността, объркване, предразсъдъци, прекалено анализиране, страх от отчуждение.

Симптоми на баланса: в състояние сте да живеете в настоящия момент, да се свържете с Божественото и да се доверите на интуицията си да ръководи.

Подходящи камъни: Планински Кристал, Аметист, Сугилит, Селенит, Бял Кварц, Лунен Камък, Целестин, Мусковит

Балансирането, активирането и изчистването на чакрите с камъни и кристали предлага мощен холистичен подход за насърчаване на благосъстоянието.

Енергийните центрове в тялото играят жизненоважна роля за поддържане на хармония в физически, емоционален и духовен аспект.

Когато тези центрове не са в баланс или са блокирани, може да изпитате различни предизвикателства в живота си.

За щастие, кристалите могат да се използват като ефективни инструменти за възстановяване и хармонизиране на системата от чакри.

Всеки енергиен център отговаря на специфични кристали, които излъчват уникални енергии. Чрез включването на кристали в практиките си като носенето на гривни, създаването на кристални решетки или използването им в медитация, можете да балансирате и активирате своите чакри.

Чрез използването на камъни може да изпитате по-голямо чувство за сигурност, яснота и жизненост. Терапията с кристали не само поддържа цялостното благосъстояние, но също така улеснява духовното израстване и връзката с Вселената.

Открийте кои кристали резонират с вас и се впуснете в пътуване на себеоткриване, трансформация и привеждане в съответствие с най-висшия си потенциал.

Не забравяйте винаги да се доверявате на интуицията си, когато работите с кристали и да позволите на техните енергии да водят по пътя към балансиране на чакрите и личен растеж. Споделете по-долу преживяванията си и как използвате камъните за постигане на резултати.

1 мнение за “Изчистване, Активиране и Балансиране на Седемте Чакри в Човешкото Тяло с Камъни и Кристали”

Вашият коментар