БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

БАЛАНСИРАНЕ НА СЕДЕМТЕ ЧАКРИ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО С КАМЪНИ И КРИСТАЛИ

Първо, какво представаляват чакрите?

Това са вихри от енергия, основните точки на нашата жизнена сила или прана – и тяхното състояние е от първостепенно значение за това как се чувстваме.

Те въздействат на нервите и основните органи, както и на емоционалното и духовното ни състояние.

В идеалния случай всички наши чакри биха били в баланс през цялото време, но това рядко е така.

Думата чaкpa на санскрит буквално се превежда като ‚колело‘ или ‚диск‘. В йога, медитация и Аюрведа, този термин се отнася до колела енергия в цялата система ум-тяло.

За да визуализирате чaкpa в тялото си, представете си завихрено колело от енергия, което ви поддържа бликащи от енергия, живи и здрави.

ЗАЩО ЧАКРИТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПОЧИСТВАНЕ?

 

Ако сме изложени на твърде много ниски вибрационни честоти (травматични събития, лошо управление на стреса, липса на самостоятелна грижа), енергийните колела в човешкото тяло не само могат да се нуждаят от почистване, а дори да блокират, причинявайки всякакви симптоми, като физическа болка или чувство на депресия.

Отварянето и затварянето им работи като енергична отбранителна система. Отрицателното преживяване (и нискочестотната енергия, която идва заедно с него) може да доведе до затваряне на свързаната енергия на центъра, за да се блокира тази енергия.

По подобен начин, ако в чувство с ниска вибрация като вината, удължаваме емоцията, защото отказваме да се справим с нея и затваряме колелото (канала, по който иначе енергията би избягала).

Преминаваме през живота с голяма част от енергийните ни центрове биващи затворени, водейки до редица проблеми като възрастни.

Обяснено накратко:

◇ Могат да бъдат открити седем чакри в човешкото тяло, като често срещана причина за затваряне на трите най-горни – коронната, шестата и гърлената, се случва в ранна възраст, още едва на три годинки, в резултат на вкоренената липса на вяра в духовната страна на живота от страна на родители или общество.

◇ През тийнейджърските си години ние изключваме сърдечната чакра поради болка и отхвърляне, усещани от нашите родители, съученици и гаджета.

◇ В същото време можем да изключим слънчевия сплит, когато се почувстваме принудени да бъдем част от обкръжение, в което не се вписваме.

◇ Докато достигнем зряла възраст, повечето от нас са затворили всяка чакра, с изключение на коренната и сакралната, но дори и тези два енергийни центъра са оставени с дисбаланси, които водят до алчност, нетърпение, засядане, липса на фокус, ниска енергия, депресия, несигурност, завист и страх.

КАК МОГАТ КРИСТАЛИТЕ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ ЗА БАЛАНСИРАНЕ НА СЕДЕМТЕ ЧАКРИ?

 

Камъните притежават едни от най-високите вибрационни честоти на земята и самия контакт с тях може да окаже дълбок ефект върху благополучието и възстановяването на нарушеното равновесие в системата от чакри.

Всеки кристал има своя вибрационна честота, точно както всяка чакра. Избирайки камъни, които резонират на същите честоти като всяка от чakpитe, можете да премахнете енергийните блокажи, да ги почисти и подмлади.

Този процес може да се оприличи с настройването на пиано, при който струните се задават на определена дължина, за да предизвикат вибрация, която създава специфичен звук. След това клавиша може да бъде съпоставен със същата честота на настройката, привеждайки ключа в баланс. Когато използвате лечебни камъни, вашите чакри са в състояние да се върнат в резонанс с честотата, за която са предназначени да вибрират точно както клавишите на пианото.

Най-лесният начин да балансирате чакрите е да съпоставите цвета на камъка с чakpaта, въпреки че има изключения, например розов кварц, който е розов, но помага да се балансира сърдечната чakpa, която е зелена.

Елементарно познаване на чakpитe и откриването на подходящи камъни и кристали, които им съответстват, може да ни помогне да водим по-хармоничен живот и да избегнем много нещастия.

Ако се чувствате изгубени, не на себе си, повече от често с лошо настроение, ако изобщо усещате, че нещата в живота не вървят добре, най-вероятно става дума за блокирали чакри. Поради многото молби, изготвихме Комплект от Необработени Камъни за Седемте Чакри, така че отново да започнете да се чувствате в центъра си в центъра си и нещата, които ви се случват да бъдат в унисон с Вселената! (Ако сте нов клиент, спестете 5% при първата си поръчка на кристали от сайта ни, като въведете кода 5NEW по време на чекаут)

 

КАК ДА ПРОВЕДЕМ СЕСИЯ С КАМЪНИ И КРИСТАЛИ ЗА БАЛАНСИРАНЕ НА СЕДЕМТЕ ЧАКРИ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО?

 

Нещо от изключително значение е да сме отпуснати за да се потопим в лечебното преживяване.

Ето няколко начина за навлизане в дълбока релаксация:

◇ Като за начало е нужно да отидете на вашето тихо място, където няма възможност да бъдете обезпокоявани.

◇ Свалете обувките си и носете широки, удобни дрехи. Най-добре е да носите дрехи от вълна, памук или естествени влакна, защото много синтетични материали имат електростатични свойства, които могат да попречат на циркулацията на енергийните потоци на тялото.

Подовете с килим, изработени от тези влакна, могат да предизвикат същите трудности.

◇ Легнете по гръб върху равна повърхност и се съсредоточете върху дишането си, за да успокоите ума и тялото си като навлезете в медитативно състояние. Започнете с дълбоки вдишвания през носа и издишайте бавно през устата.

◇ Пуснете релаксираща музика за фон, запалете ароматни свещи, прикадете с тамян или разпръснете етерични масла.

Ако ще поставяте кристалите върху себе си, позволете си първо да се успокоите; не искате да чувствате, че бързате и да претупате процеса. Не се притеснявайте дали камъните се „движат“ или падат. Не можете да направите това погрешно!

Също така, не се стремете да поставяте кристала на „перфектното“ място. Вашите чакри са големи колела от енергия и вашето намерение е това, което в крайна сметка кара кристала да върши своята лечебна работа.

Поставете камъните един по един, започвайки от най-долната чakpa и напредвайки нагоре за да окуражите движението на енергията. Не е задължително да имате камък за всяка чакра, може да използвате само тези, с които разполагате и усещате, че имате нужда от тях.

А колко дълго време е нужно да лежите с камъните след като ги поставите върху себе си?

Вашият сеанс може да продължи колкото искате. Независимо дали имате 5 или 20 минути, вашите чакри ще бъдат балансирани и подмладени след вашата кристална терапия.

Не се насилвайте да останете по-дълго, отколкото можете, тъй като това само ще създаде стрес; обаче си позволете времето и лукса да поддържате състояние на дълбока релаксация и да попиете лечебната енергия на кристалите.

В идеалния случай бихте поставили камъка върху и около тялото си, съответстващ на чakpaтa, която ще балансира.

 

ФУНКЦИИ НА ЧАКРИТЕ И ОТГОВОРЯЩИТЕ ИМ КРИСТАЛИ

 

ПЪРВА ЧАКРА: КОРЕННА ИЛИ МУЛАДХАРА

 

Можете да използвате камъни за коренното енергийно колело за да осигурите заземяване и удовлетворение.

Цвят: червен (и черен)

Местоположение: основата на гръбначния стълб

Функции: амбиция, сексуален нагон, удоволствие и болка, заземяване, подкрепа, оцеляване, инстинкти, защита, жизненост, удовлетворение, сигурност

Свързани части на тялото: кръвообращение, гениталии, дебело черво, крака, стъпала, стави, имунна система, мъжка репродуктивна система, простата

Симптоми на дисбаланс: артрит, болки в коляното, ишиас, запек, хранителни разстройства, проблеми с нуждите ни за оцеляване (подслон, финанси, храна), нетърпение, засядане, липса на фокус, алчност, ниска енергия.

Симптоми на баланс: чувстваме се свързани, подкрепени, сигурни и заземени.

Подходящи камъни: Червен Яспис, Гранат, Опушен Кварц, Черен Турмалин, Хематит, Рубин, Черен Яспис, Червено Тигрово Око, Черен Оникс

 

ВТОРА ЧАКРА: САКРАЛНА ИЛИ СВАДХИШТХАНА

 

Можете да използвате камъни за сакралното колело, за да получите достъп до вашата креативност и чувственост.

втората от седем чакри

Цвят: оранжев

Местоположение: на около 5 см. под пъпа

Функции: емоционална стабилност, плодовитост, креативност, емоции, чувственост, сексуалност, ясновидство (чувство), лоялност

Свързани части на тялото: репродуктивни органи, бъбреци, пикочен мехур, долната част на гърба, хормонална система

Симптоми на дисбаланс: депресия, ниска самооценка, несигурност, завист, страх, откъсване, проблем с изразяването на емоции, липса на креативност, ангажираност в отношенията, невъзможност за приятно преживяване, проблеми с уринирането, дисфункция на бъбреците, проблеми със секса и плодовитостта, болка при долната част на гърба, бедрата или таза.

Симптоми на баланс: Чувстваме се креативни, страстни, дружелюбни и секси. Можем да поемаме рискове и да вървим с течението. Чувстваме се емоционално балансирани.

Подходящи камъни: Оранжев Карнеол, Опушен Кварц, Яспис, Тигрово Око, Златен Камък, Оранжев Калцит, Кехлибар, Златен Топаз, Крокоит, Опал, изобщо всички оранжеви камъни.

 

ТРЕТА ЧАКРА: СЛЪНЧЕВ СПЛИТ ИЛИ МАНИПУРА

 

Можете да използвате камъни за диска на слънчевия сплит, за да усилите личната си сила. Това има невероятни ефекти и върху вашата увереност, смелост и способности за проявление.

Цвят: жълт

Местоположение: корема, между гръдната кост и корема

Функции: лична сила, увереност, самочувствие, смелост, лична чест, чувство за себе си, сила на волята, отговорност, креативност, проявление на всички неща (пари, здраве, духовност, умения, здрави отношения и т.н.)

Свързани части на тялото: стомах, далак, панкреас, черен дроб

Симптоми на дисбаланс: проблеми с храносмилането, дисфункция на черния дроб, проблеми, свързани с дебелото черво, жлъчния мехур и панкреаса, високо кръвно налягане, диабет, язви на стомаха, хронична умора, проблеми, свързани с липса, негативизъм, липса на контрол, чувство на задържане, проблеми, свързани с парите , загуба на лична сила и увереност, страх от отхвърляне и критика.

Симптоми на баланс: Чувстваме се в контрол, уверени и сме в състояние да използваме личната си сила. Уважаваме, обичаме и приемаме себе си.

Подходящи кристали: Тигрово Око, Цитрин, Аметрин, Жълт Яспис, Бронз, Кехлибар, Калцит, Златисто Жълт Апатит, Рутилиран Кварц

 

ЧЕТВЪРТА ЧАКРА: СЪРДЕЧНА ИЛИ АНАХАТА

 

Можете да използвате камъни на сърдечното колело, за да внесете повече любов и мир в живота си.

Цвят: зелен (и розов)

Местоположение: центъра на гърдите

Функции: любов, божествена любов, безусловна любов, състрадание, мир, удовлетворение, желание за щастие, истина, даване и получаване на любов

Свързани части на тялото: тимусна жлеза, сърце

Симптоми на дисбаланс: сърдечни състояния, белодробни заболявания, астма, проблеми с гърдите, ръката, китката, болки в горната част на гърба и раменете, лимфни проблеми, проблеми с имунната система, проблеми с отношенията, чувство, че незаслужаваме или че не можем да бъдем обичани, ревност, страх от изоставяне, страх от самота, гняв и горчивина, неспособност да простиш, да дадеш любов или да приемеш любовта.

Симптоми на баланс: Чувстваме се щастливи, обичливи, благословени и доверчиви. Ние сме в състояние да простим и да бъдем състрадателни.

Подходящи кристали: Аквамарин, Амазонит, Авантюрин, Хризопраз, Малахит, Оливин, Зелен Турмалин, Родонит, Зелен Флуорит, Морганит, Кунзит, Изумруд, Розов Кварц

 

ПЕТА ЧАКРА: ГЪРЛЕНА ИЛИ ВИШУДХА

 

Можете да използвате камъни за гърления диск, за да получите достъп до себеизразяването си, като по този начин подобрите способността си да говорите истината си чрез словесни и писмени форми.

една от седемте чакри в човешкото тяло

Цвят: син

Местоположение: гърло, точно над ключицата

Функции: комуникация, слух, говорене, слушане, ясновидство, себеизразяване, истина, честност, комуникация с духовни водачи, говорене на вашата истина

Свързани части на тялото: гърло, бронхиална област, хранопровод, нос, уши, уста, щитовидна жлеза, гърди

Симптоми на дисбаланс: възпалено гърло, ларингит, проблеми с щитовидната жлеза, инфекции на ушите, болки в шията и раменете, язви, проблеми с езика, устните, бузите или брадичката, проблеми с изразяването чрез изговорени или написани думи, чувство на задръстване и безсилие, липса на воля.

Симптоми на баланс: Ние сме в състояние да изразим себе си и да общуваме ефективно и можем да бъдем честни и истинни, като същевременно преодоляваме своята представа. Също така сме в състояние да слушаме по-добре другите.

Подходящи кристали: Син Содалит, Аквамарин, Син Кварц, Амазонит, Лапис Лазули, Ахат Синя Дантела, Ларимар, Син Златен Камък, Синьо Тигрово Око, Лабрадорит

 

ШЕСТА ЧАКРА: ТРЕТО ОКО ИЛИ АДЖНА

 

Това колело е символ за разграничаването на истината от лъжата, вдигане на завесата и силна интуиция.

Цвят: индиго и лилаво

Местоположение: в средата над веждите.

Функции: духовно зрение, ясновидство, ясночуване, психическо знание, интуиция и вътрешно ръководство, позитивност, безкористност, откриване на целта ни.

Свързани части на тялото: епифиза и хипофиза, мозък, очи, уши, нос

Симптоми на дисбаланс: главоболие, хормонални проблеми, проблеми със синусите, натоварване на очите и замъглено зрение, проблеми със слуха, припадъци, сънливост, настроение, невъзможност за рефлектиране или учене от другите

Симптоми на баланс: Ние сме във връзка с нашата система за вътрешно ориентиране и много лесно откриваме неща за себе си, които ще подобрят личното ни израстване.

Подходящи камъни: Аметист, Азурит, Аметрин, Танзанит, Чароит, Лабрадорит, Содалит, Син Кварц

 

СЕДМА ЧАКРА: КОРОННА ИЛИ САХАСРАРА

 

Ако духовното израстване е важно за вас, използването на камъни за балансиране на коронната чakpa е от съществено значение, тъй като значително ще ускори духовното ви пътуване.

Цвят: бял и виолетов

Местоположение: горната част на главата (където духовната светлина навлиза в тялото)

Функции: духовно израстване, висше съзнание, ценности, съпричастност, безкористност, психическо знанение за нещата, връзка с висшето аз, интелигентност, синхронност (духът ви помага по вашия път)

Свързани части на тялото: специфични области на мозъка, епифизна жлеза, хипофизна жлеза, нервна система и всички основни жлези

Симптоми на дисбаланс: депресия, чувствителност към светлина и звук, невъзможност за учене, проблеми с универсалното знание и Божествена сила, непреклонни мисли за духовността, объркване, предразсъдъци, прекалено анализиране, страх от отчуждение

Симптоми на баланса: Ние сме в състояние да живеем в настоящия момент, да се свържем с Божественото и да се доверим на интуицията си да ни ръководи.

Подходящи камъни: Планински Кристал, Аметист, Аметрин, Сугилит, Селенит, Серпентинит, Лодолит

 

НОСЕНЕТО НА ОРНАМЕНТИ Е ДРУГ ИДЕАЛЕН НАЧИН ЗА БАЛАНСИРАНЕ НА СЕДЕМТЕ ЧАКРИ

 

Носенето на кристални бижута може да има невероятен ефект върху изцелението на енергийните колела в човешкото тяло.

Орнаментите осигурява постоянен поток от лечебна енергия на енергично тяло, ако се носят постоянно или се намират в непосредствена близост като чантата.

Кристалните бижута също могат да действат като усилвател на определени енергии на вихрете в нас, което ги прави чудесен проявяващ спътник на желанията.

За носещия е много полезно да има кристали, които резонират с нашите чакри, които да държи възможно най-близо, за да доведео до подобрение, заздравяване и отварянето им.

Например Аметистът е страхотен във формата на обеци, тъй като ги държи близо до вашата коронна чакра.

От необработените камъни стават красиви орнаменти, които обикновено са изработени на ръка, което създава още по-мощна активираща енергия.

Ние сме привлечени от накитите, от които енергийната ни система се нуждае за по-добро функциониране, така че дори и да не сте сигурни какви кристали носите (но сте ги купили, защото изглеждат добре), направете малко проучване, за да разберете какво е това, което те лекуват.

Те може да са знак за определено качество, върху което трябва да поработите, за да развивате, може да разберете повече за това кои чакри се нуждаят от внимание или какво дебне във вашето подсъзнание и моли да бъде извадено на дневна светлина, за да бъде излекувано веднъж завинаги. 🙂

 

ПОЧИСТВАНЕ НА КРИСТАЛИТЕ

 

Винаги използвайте изчистени кристали. Когато почистваме лечебните камъни, ние премахваме цялата отрицателна енергия, която камъкът е погълнал, така че камъкът може ефективно да помогне при заздравяването на чакрите.

Не забравяйте да почистите камъните си преди и след лечебната сесия. Можете да направите това просто като ги пуснете под прохладна чешмяна вода или като ги прекарате през тамян или дим от градински чай.

Изпълнението на сесия за балансиране на седемте чакри в човешкото тяло е съществено умение за всички практикуващи енергийно лечение и за всеки, който желае да има оптимално здраве. Това е просто, лесно и ще адресира всеки проблем, с който се занимавате.

Моля, споделете по-долу вашите преживявания с чakpитe и как сте използвали кристали за постигане на резултати.

[yasr_visitor_votes size=“medium“]

1 мнение за “БАЛАНСИРАНЕ НА СЕДЕМТЕ ЧАКРИ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО С КАМЪНИ И КРИСТАЛИ”

Вашият коментар