БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

ФЛУОРИТ – КАМЪК НА ГЕНИЯ

Флуорита е многоизмерен камък.

Това е камък, който проявява най-извисения аспект на ума – ум, който е в хармония с духа.

От това екзалтирано състояние на съзнанието идва разбирането за истината, за космическите идеи какво е реалност и за законите, които управляват вселената.

Флуорита тласка ума напред като развива способността да се разбират и интегрират нефизическите реалности на четвъртото, петото и шестото измерение.

Когато ума е в съзвучие със същността на Флуорита е възможно да се изпита и разбере вътрешното светилище на човек, където всичкото знание и мъдрост се съдържа.

Флуорита балансира позитивните и негативните страни на ума. Когато тези полярности се уравновесят е възможно да се изпита тишината и спокойствието на неутралитета, сливането с вечния момент където времето стои неподвижно и обединяването с безкрайността.

Върхове Синьо Лилав и Зелен Флуорит

Но, работата с Флуорита дава още една допълнителна стъпка.

Кристала включва тази реалност в действащата мисловна настройка на ежедневието давайки възможност на човек да бъде в хармония с този източник докато функционира във физическия свят.

Когато това стане, всичките мисли, които произлизат от съзнателния или подсъзнателния ум се настройват на една вълна с основния източник на истина.

Съзнанието на Флуорита позволява на човек да поддържа осъзнатост за Единството, докато все още претендира уникална индивидуалност на изразяване и съществуване. Правейки това, става възможно за човек да се докосне до необятните източници на съзидателна енергия за проявяване на желанията в живота му.

Флуорита се свързва с шестата чакра, която позволява на ума да поддържа медитативно и центрирано пространство по време на физическа дейност. Камъка не е присъщ на земята. Легенда гласи, че е донесен тук от по-висшите измерения за да подпомогне еволюционния процес на човечеството.

Нужно е да се използва с уважение, както всички други камъни; ако се използва осъзнато, неговата сила може да помогне в развиването на високи степени на умствен капацитет.

 

УМСТВЕНИ ПОЛЗИ ОТ ФЛУОРИТА

 
Флуорит Лилав, Зелен

Камъка може да се използва в третирането на определени видове психични заболявания и и нарушения в честотите на мозъчните вълни. Той увеличава електрическия заряд на мозъчните клетки, като въвежда повече жизнена сила (прана) в мозъка, което от своя страна разширява съзнанието.

Ползата от него не е толкова, че пречиства подсъзнателния ум (както Азурита), а за това, че напредва ума от една умствена реалност към следващата.

Флуорита може да бъде използван за да се развие по-голяма способност за концентриране и ако се използва всеки ден може да подхрани интелекта. Прякора на Флуорита е „камъкът на гения“, защото представлява най-висшето състояние на умствено достигане.

Той е полярната енергия на Аметиста, която вътрешното капитулира натрупаните с времето пречищи програми на ума да постигне мъдрост. Флуорита внася това преживяване във всекидневните мисловни процеси, позволявайки на човек да види реалността прикрита от илюзията, вечното в преходното и истината отвъд объркването.

Флуорита е един от най-силните камъни, поради факта, че внася във физическото поле на съществуване по-висши форми на истина и интегрира тези идеи в ума, което от своя страна се проявява в материалния свят.

 

ФЛУОРИТ РАЗНОВИДНОСТИ

 

Флуорита идва в четири основни цвята: син, лилав, златист и бял.

Всички тези цветове представляват медитативни състояния на ума.

Синьото е цвят на вътрешен мир, хладнокръвие и спокойствие. Лилавото представлява набожния аспект на ума върху който е фокусиран и отдаден на духа.

Зеления е цвета на мъдростта и разбирането, където ума се слива с безкрайността и все така поддържа индивидуалността.

Белия цвят е този на чистота и единство когато ума напълно се слиее с вселенския дух и изпита пълнотата на сътворението.

Всички тези цветове представляват по-горните чакри, по-висшия триъгълник на енергия и по-напредналите нива на съзнание.

Когато тези цветове са доминантни в аурата (което може да се случи с използването на Флуорит) умственото състояние свързвано с тези цветове се активира и потенциала за еволюция се улеснява.

ZENLIFE Препоръчва

Висулка Флуорит


Висулки зелен Флуорит
във формата на звезда за спокойно вършене на дейности през деня и за добиване на ново разбираме за обкръжаващия свят. Код 5NEW гарантира 5% отстъпка при извършването на първа поръчка в ZENLIFE.bg

 

КЛЪСТЕР ФЛУОРИТ

 

Една от формите, в които Флуорита може да бъде открит е клъстер (струпване на кристали по естествен път) подобно на много други.

Клъстерите обикновено се срещат в лилав цвят. Те са символ на компютъризирания технологичен ум на 21 век и много приличат на компютър, и са организирани и сложни. Наподобяват развит космически град със своята кубическа матрица проявяваща хармонична съвместимост на всички части.

Флуорит Клъстер

Подсъзнателно внушават по-извисени състояния на съзнанието, които са се научили да оцеляват и израстат чрез взаимното сътрудничество.

Клъстерите Флуорит символизират цивилизации, които са постигнали единство и хармония като са запълвали нуждите на всеки човек и са приравнявали личните цели с нуждите на цялото.

Тези клъстери представляват фазата от човешкото съществуване където интелектуалния ум използва своите технологии в съчетание с универсалната воля за подобрение на всичко.

Нека видим как сме стигнали дотук.

С постепенното добиване на знание как да се използват инструменти, които правят живота по-лесен, на първобитния човек не му се налагало повече да фокусира цялото си внимание върху физическото оцеляване, позволявайки по този начин на неговите умствени способности да се развиват допълнително.

По време на индустриалната революция, машините заменят човешкия труд и позволяват на ума да се развие още повече. Със сегашното разширяване на човешкия ум в космическата епоха, той се е научил да прехвърля знание в живи машини (компютри), които от своя страна са програмирани да служат на човешките нужди.

С изпитването на човечеството на този силен технологичен напредък и съхраняването на своите интелектуални процеси в компютрите, става възможно да се направи следващата еволюционна стъпка на прага на по-висшите царства на мисълта.

Но трябва да има предпазливост в тази фази на умствен напредък и в тези души с висока съзнателност и интелект, така че фокуса да се запази върху източника на всичкото знание и взаимната полза от употребата му за всички.

Клъстерите Флуорит правят точно това и го проявяват като напомняне за тази възможност.

 

ПОЛЗИ ОТ УПОТРЕБАТА НА КЛЪСТЕР ФЛУОРИТ

 

Основната употреба на клъстера не е предназначена да балансира чакрите като се поставя върху човешкото тяло (въпреки че може да бъде използван по този начин), а по-скоро за неговото физическо присъствие на работното място, като бюра, лаборатории или места за изучаване и проучване.

Неговото присъствие напомня на ума да бъде фокусиран, организиран, ясен и в хармония. Малките клъстери могат да бъдат носени както в джоба, така и на човек и да се свързваме с тях визуално, умствено или физически ако ума се измори или дисбалансира.

Медитацията с клъстер Флуорит инициира съзнателна яснота способна да схваща идеи и реалности, които в противен случай могат да са недостъпни.

Той създава ред в ума и му съдейства да остане ясен и съсредоточен по време на дейност. Клъстерите са полезни за хора, които живеят на бързи обороти и които физически и умствено упражняват големи количества енергия.

Те са за учени, физици, химици, инженери, компютърни дизайнери и програмисти, изпълнителни директори, бизнесмени, счетоводители и студенти. Те са за всеки, който работи под напрежение и иска ума му да бъде ясен и спокоен. Нещо повече, клъстерите Флуорит са особено добри за хора, които работят със сложността на технологията на 21 век, тъй като помагат на ума да насочи това знание по начин, който ще бъде ползотворен за цялата планета и всички живи същества.

 

ФЛУОРИТ ПИРАМИДА

 

Пирамидната форма е за медитация.

Тези специални структури са предназначени да изпълняват конкретни цели и не обичат да стоят неподвижно и да събират прах. Те са за онези хора, които са готови да се придвижат във вътрешните светове на съществуването и да изпитат безформеност в рамките на формата.

Държaни на светлина, много флуоритни пирамиди показват вътрешни светилища представляващи камери, които се спускат вътрешно по-надолу. Медитацията върху пирамидите тегли ума към това да търси по-дълбоко в себе си. Когато се практикува медитация с тази форма Флуорит е възможно да се преживеят минали или бъдещи животи.

С успокояване, фокусиране и изчистването на ума и балансирането на полярностите, се издига над ограниченията на третото измерение – време и пространство. Когато това се случи, се преживява безкрайния момент, който съдържа всички времена, всички пространства и всички преживявания.

Това е състоянието на ума, което събира цялата вселена. Състояние, в което единството на цялото творение може да бъде изпитано. В това състояние на ума е възможно да се пътува до всяко място и по всяко време просто като се пожелае.

Когато се пътува със скоростта на мисълта, не е нужно да се минава през времето и пространството, просто си го представяш и си там. В тези ценни моменти е възможно да се види как ефектите от минали животи (карма) създават сегашната реалност и как сегашните проекции създават бъдещи вероятности.

Това състояние на съзнанието е възможност на камъка Флуорит да преживее и са нужни концентрирани и отдадени медитативни практики за да се постигне. Това е възможно тогава когато се научим да създаваме състояние на ума,  което е тихо и неподвижно като същевременно се движи толкова бързо, че е отвъд движението.

С издигането над законите, които покровителстват третото измерение става възможно да се проектират и налагат закони на четвъртото измерение върху физическия триизмерен свят.

Флуорита, във всичките си форми, е тук за да ни научи да бъдем междуизмерни. Може да ни покажи как да бъде в едно цяло и в състояние на мир докато все пак бъдем индивидуално уникални; и как да включим безкрайността във всеки момент.

Той е символ на процеса на израстване, в който сме включени; в трептенето на една вълна с космическата сила и източник на нашето съществуване и приемане на отговорността да се живее в Божествената Воля и да се прояви Светлината чрез физическо действие.

2 мнения за “ФЛУОРИТ – КАМЪК НА ГЕНИЯ”

Вашият коментар