БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

Планински Кристал – Значение, Лечебни Свойства, Зодия, Чакра и Пречистване

Планинският Кристал е най-известния тип кристал и е това, което повечето хора си представят, когато чуят думата „кристал“.

Известен е още като чист кварц, прозрачен кварц и скален кристал. Този камък в метафизичните среди с прозвищата „Универсален кристал“ и „Майстор лечител“.

В тази статия разглеждаме какво го прави толкова уникален и как може да го използвате за да подобрите живота си.

Планински Кристал Лечебни Свойства и Ползи

Емоционални Ползи

полиран и суров планински кристал

Яснота.

Прозрачният кварц носи несравнима умствена яснота. Той действа на когнитивно ниво, прорязвайки умствената мъгла и подобрявайки фокуса. Подобно на бистър планински поток, той отмива объркването, разчиствайки пътя за ясно мислене и решителност.

Силата му разсейва двусмислието и насърчава ума да бъде остър и незамъглен. Независимо дали търсите умствена прецизност в работата или в личните си начинания, това е кристала за повишаване на яснотата.

Усилване.

Планинския Кристал е ненадминатият усилвател в кристалното кралство. Подобно на космическа лупа, той усилва енергията на мислите и намеренията на човек, както и енергията на околните кристали.

Като усилвател на силата, той канализира и подобрява свойствата на другите скъпоценни камъни в близост, което го прави основен инструмент за онези, които търсят допълнителна сила в своите метафизични занимания. Независимо дали зареждате други кристали или подобрявате духовните си практики, прозрачния кварц е динамичната сила, която увеличава интензивността на енергийните намерения.

Емоционален баланс.

Планинския Кристал е изискан съюзник за емоционално равновесие. Неговата спокойна енергия действа като стабилизираща сила, нежно успокоява бурните емоции и възстановява баланса в сърцето. Подобно на успокояващ бриз, кристала облекчава стреса, създавайки усещане за вътрешно спокойствие.

Прегръщането на този кристал насърчава емоционалната устойчивост, което от своя страна позволява да се справяте с възходите и паденията на живота с благодат. Това е камък за яснота и спокойствие, носещ хармония в дълбините на емоционалното тяло на човек.

Повишаване на оптимизма.

Планинския Кристал притежава висока вибрация, която служи като катализатор за оптимизъм. Неговата кристално чиста същност разсейва облаците от съмнение, вдъхвайки духа със слънчева енергия.

Камъка насърчава по-светъл възглед за живота. Неговите вибрации, носещи оптимизъм, разтварят негативността, усилват радостта и помагат да се справите с предизвикателствата с чувство на надежда.

Необработен Планински Кристал
Прозрачният кварц усилва енергията и мисълта, хармонизирайки енергийните системи на тялото. Този кристал подобрява яснотата, фокуса и духовното израстване, което го прави основен инструмент за медитация и лечебни практики. Неговата чиста вибрация пречиства ума и околната среда, насърчавайки общото благополучие и баланс. Използвайте промо код 5PLANINSKI по време на поръчка за да си осигурите 5% отстъпка.

Духовни Свойства и Ползи

Усилване на способността за проявление/манифестиране.

Скалния Кварц е известен със способността си да усилва намеренията и да превръща мечтите в реалност. Подобно на космическа лупа, той фокусира мислите, които имате, изпращайки ги във вселената с повишена яснота.

Независимо дали търсите изобилие, любов или личен растеж, камъка действа като проводник на стремежите на човек. Прегърнете го като свой енергичен съюзник, зареждайки всички желания с мощен прилив на положителна енергия. Мечтите на човек са постижими, а камъкът е ключът към отключването на тяхното манифестиране.

Помощ в медитацията.

Докато се занимавате с медитиране, Планинския Кристал служи като проводник, усилвайки намеренията и насърчавайки умствената яснота. Неговата чиста енергия пречиства ума, създавайки спокойна атмосфера за дълбока саморефлексия.

Прозрачният кварц се хармонизира с духовната същност на човек, подобрява медитационните сесии и улеснява по-силна връзка с вътрешния Аз. Неговите кристално чисти вибрации водят до трансцендентно пътешествие в осъзнатост и духовно изследване.

Балансиране на чакрите.

Прозрачният кварц служи като мощен съюзник за балансиране на чакрите, действайки като многостранен енергиен проводник. Неговата чиста вибрационна честота хармонизира всяка чакра, изчиствайки блокажите и осигурявайки плавно течение на енергията в тялото.

Поставянето на скален кварц върху определена чакра усилва нейната активност, насърчавайки баланса и жизнеността.

Вродената способност на Планинския Кристал да увеличава намеренията засилва процеса на въвеждането на чакрите в хармонична работа, което го прави основен инструмент за тези, които търсят енергиен и духовен баланс. Кристала подобрява системата от чакри на човек, насърчавайки холистично благополучие и дълбоко чувство за жизненост.

Подобрена интуиция.

Прозрачният кварц е мощен съюзник на интуицията, отключвайки каналите към вътрешната мъдрост. Той служи като проводник за повишено духовно прозрение, изостряйки интуитивни способности на човек. Подобно на ясна пътека през гората, той премахва умствената мъгла, позволявайки да възприемате фините енергии и послания от вселената.

Независимо дали търсите насоки или навигиране в несигурността, Скалния Кварц е интуитивен компас, който сочи пътя с яснота и прецизност. Енергията му помага да се докоснете до дълбоките си резервоари на интуитивния потенциал и се доверете на мъдростта, която разкрива.

Висулка Автентичен Планински Кристал 
Кристала съдейства за поддържането на яснота на ума, емоционална стабилност и физически баланс. Носенето на камъни като амулети или бижута е един от най-простите и ефективни начини за оползотворяване на тяхната изцеляваща сила. Използвайте промо код 5PLANINSKI, даващ 5% отстъпка при първа поръчка от ZENLIFE.


Физически Свойства и Ползи

Подкрепа на имунната система.

Планинския Кристал засилва имунната система, насърчавайки цялостното здраве и устойчивост срещу болести.

Клетъчна регенерация.

Насърчава клетъчната регенерация и заздравяване, като допринася за възстановяването на тъканите.

Пречистване.

Действа като пречистващ агент, помагайки за пречистване и съживяване на физическото тяло.

Планински Кристал – История и Значение

работа с кристали

През цялата история прозрачният кварц е ценен заради своята красота и метафизични свойства от различни култури по света.

В древна Гърция го наричали „лед“, защото някои философи като Теофраст смятали, че това е вид вечен лед, който никога не се топи.

Древните египтяни са използвали камъка в своите погребални ритуали, като често са го издълбавали в амулети, за да защитават и водят починалия в отвъдния живот.

В днешно време, Марсел Вогел, старши научен сътрудник в IBM от 27 години и уважаван изследовател в областта на кварцовите кристали, казва:

„Въпреки че кристалът може да се използва за комуникация между умовете, неговата по-висша цел … е в служба на човечеството за премахване на болката и страданието.“

Забележителните геометрични модели на кварцови кристали в природата са обект на научно изследване от векове насам. През 1660 г. датския учен Николас Стено извършва точни измервания на кварцови кристални структури и установява, че ъглите на страните на кварца са постоянни. Това става известно като Стеновия закон за кристалографията.

Съвременната наука е открила, че кварцовият кристал съдържа 46% силиций и 53% кислород.

Планински Кристал Зодия

планински кристал връх и парчета опушен кварц

Прозрачния Кварц, със своята универсална енергия, се хармонира с всички зодиакални знаци, което го прави идеален кристал за всеки, който търси предимствата му.

Неговата многостранна природа се съчетава с различни личности и астрологични черти, осигурявайки яснота, усилване и духовна връзка, независимо от индивидуалните зодиакални карти.

Овен

Известен като „майстор лечител“, Планинския Кристал защитава хората от зодия Овен в техните стремежи, усилвайки смелостта и яснотата на целите им. Неговата чиста енергия ги насърчава да водят другите безстрашно, давайки сила на вродената им решителност и стремеж.

Телец

Енергиите на камъка успокояват практичната страна на Телеца, подпомагайки манифестирането и растежа. Прозрачният кварц засилва решимостта на Телеца, като насърчава постоянството и засилва връзката им със земните енергии за трайна стабилност и просперитет.

Близнаци

Ползването на Планински Кристал от зодия Близнаци подобрява тяхната комуникативна мощ и интелектуална ловкост. Прозрачният кварц насърчава умствената яснота и засилва креативността, което го прави перфектен съюзник на живата и любознателна природа на Близнаците.

Рак

За Раците, скалния кварц помага за успокояване на емоционалната турбуленция, насърчавайки спокойствието и устойчивостта. Неговата нежна, но мощна енергия подкрепя Раците в навигирането в емоционалния им пейзаж, насърчавайки хармонията и улеснявайки дълбокото емоционално изцеление.

Лъв.

Прозрачният кварц, особено полезен за Лъвовете, насочва излишната енергия към градивни занимания. Неговите лечебни сили успокояват огнените духове, насърчавайки баланса и жизнеността.

Дева

Прозрачният кварц подобрява аналитичната природа на Девата, предлагайки яснота и фокус. Метафизичните свойства на камъка са в съответствие с ориентирания към детайлите подход на Дева, подпомагайки организацията и решаването на проблеми.

Везни

Със своята балансираща енергия, Планинския Кристал принадлежи към рутината на зодия Везни, насърчавайки хармонията и яснотата при вземането на решения. Независимо дали на работа или във взаимоотношения, прозрачният кварц подкрепя Везните в поддържането на равновесие и насърчаването на вътрешен мир.

Скорпион

За Скорпионите прозрачният кварц улеснява емоционалното изцеление и трансформация, засилвайки тяхната вродена интензивност и интуиция. Дава им сила да навлязат в дълбините на своята психика, насърчавайки себеоткриването и личната еволюция.

Стрелец

Включването на Планински Кристал в духовната практика на зодия Стрелец засилва техния приключенски дух. Способността на камъка да усилва намеренията и да насърчава яснотата резонира със стремежа на Стрелец към знание и истина. Дава сила на Стрелците да изследват нови хоризонти с увереност и проницателност.

Козирог

Прозрачният кварц засилва амбициозната природа на Козирога, тъй като увеличава енергията и решителността, подпомагайки постигането на целите. Включването на камъка в ежедневния живот дава възможност на Козирозите да проявяват своите стремежи и да се справят с предизвикателствата с яснота и устойчивост.

Водолей

За Водолеите използването на Планински Кристал засилва техния новаторски дух и хуманитарни стремежи. Камъка помага за насочване на творчески идеи и насърчава яснотата, като дава сила на Водолеите да проявяват своите виждания и да допринасят положително за света.

Риби

Прозрачният кварц подобрява вродените психически способности на Рибите, улеснявайки дълбоката връзка с техния висш Аз. Неговата енергия резонира с чувствителността на Рибите, насърчавайки интуицията и духовното прозрение.

Гривна Планински Кристал 
Повишете енергията си с нашата гривна с прозрачен кварц, известен със своите мощни лечебни свойства. Този зашеметяващ аксесоар усилва позитивността, яснотата и духовното съзнание, което го прави идеален за ежедневно носене. Изпитайте трансформиращата енергия на чистия кварц и внесете хармония в ума, тялото и духа си. Открийте магията на камъка с 5% отстъпка при първа поръчка с промо код 5PLANINSKI.

Планински Кристал Чакра

ръка държаща полиран и суров планински кристал

Прозрачният кварц е особено мощен при работа със седемте основни чакри. Това е един от малкото кристали, използван за всеки енергиен център, поради неговите почистващи и лечебни свойства.

Прозрачният кварц, особено под формата на шип или обелиск, е отличен начин за идентифициране на блокажи в чакрите. Когато се постави близо до всяка чакра, този кристал автоматично премахва блокажите. Можете да практикувате това върху себе си или да използвате този метод по време на енергийни лечебни сесии, ако желаете да станете кристалотерапевт.

Въпреки че можете да използвате прозрачен кварц върху всички чакри, той е особено ефективен, когато работите с коронната чакра. Това е седалището на съзнанието в енергийното тяло и често се свързва с духовните сфери.

Как Може да Използвате Планинския Кристал?

Вкъщи

Поставянето на Друза Прозрачен Кварц в зони на къщата, където са необходими баланс и хармония, носи усещане за мир и спокойствие.

На работа

Наличието на Друза Скален Кристал на бюрото по време на работа насърчава фокуса и продуктивността. Камъка облекчава стреса и безпокойството по време на ситуации на високо напрежение. Освен това, той насърчава откритата комуникация и вземането на решения сред колегите, което го прави съществено допълнение към всяко работно пространство.

проектиране на мисъл в чистия кварц

Медитация

Всеки лечебен камък или кристал може да се използва като партньор в медитативната практика. Може да бъде държан или носен по време на медитация за да принесе специфичните си способности на човека работещ с него.

Планинския кристал е един от кристалите, който се използва за да се стимулира коронната чакра (най-високата енергия в тялото, намираща се на върха на главата).

Като се легне по гръб и се постави върха на чистия кварц (връхната точка където страните на кристала по естествен път са оформили връх) на върха на главата, центровете за по-висше съзнание започват да трептят и се достига състояние на по-възвишено осъзнаване.

По време на тази медитация ще има допълнителен резултат ако аметистов кристал се постави на челото също за да успокои ума и цитрин на пъпа за да заземи преживяването във физическата реалност.

Програмиране

Планинския кристал може да бъде програмиран за всякаква цел, просто като се проектира мисъл в него, докато се държи. Програмирането на кристала помага за изпращане на желаното от човек към вселената.

Особено полезно е това да се прави по време на медитация.

Например, ако усещате безпокойство относно нещо предстоящо, е достатъчно да се насочи камъка към третото око (средата на челото) и да се визуализира как човек се чувства спокоен, сигурен, уверен и спонтанно движещ се в едно със ситуацията.

Може също така да си представите, че сте по-здрави или че сте по-успешни. Изобщо всичко, което искате да постигнете, кристала го взима и изпраща към вселената, а тя го връща обратно като резултат.

Следващата стъпка е проектирането на тази мисловна форма в кристала и последващото тихо стоене, държане на кристала, докато умствено се потвърждава на себе си създадената позитивна реалност.

След това този кристал е нужно да бъде носен в себе си.

Най-добре е чистия кварц и всеки кристал като цяло да се почиства след всяка програмиране при ново желание да се използва същия кристал за различни цели.

Планински Кристал Пречистване

Почистването и зареждането на Прозрачния Кварц е от съществено значение за поддържане на неговата ефективност и запазване на енергията му чиста.

Всеки път като усетите, че ефективността му е намаляла, станал е тежък когато го държите, означава, че се нуждае от пречистване.

Има няколко метода за почистване и зареждане на този кристал.

Вода

Изплакнете кристала под течаща вода за няколко минути, за да отмиете негативната енергия, която може да е погълнал.

Слънчева светлина

Поставянето му на пряка слънчева светлина за няколко часа, освен че го очиства от негативни енергии, също така го зарежда.

Лунна светлина

Оставете Планинския Кристал под лъчите на луната, за да го пречистите и заредите с лунна енергия. Оставете камъка навън или на перваза на прозореца, за да абсорбира лунната светлина през нощта.

Заравяне в земята

Заровете камъка в земята за ден или два, за да го почистите и презаредите със заземяващата енергия на земята. Не забравяйте да маркирате мястото, където сте заровили кристала, за да можете да го намерите лесно.

Прекадяване с билки

Използвайте дим от свещени билки като градински чай, пало санто или кедър, за да почистите своя прозрачен кварц. Задръжте кристала в дима за няколко минути, позволявайки на дима да го обгърне и да премахне всяка отрицателна енергия.

Звук

Използвайте звуковите вибрации от пеещи купи, камертони или камбани, за да почистите и заредите своя Планински Кристал. Вибрациите, създадени от тези инструменти, могат да помогнат за пречистване и пренастройване на енергията на кристала.

Вашият коментар