БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ – ВЕЗДЕСЪЩИЯ ЛЕЧИТЕЛ

Планински кристал (известен още като чист кварц) е един от най-богатите кристали открити по земната кора.

Това е камък, който човек привлича в живота си и който ще подпомогне развитието на неговата осъзнатост.

При по неосъзнатите умове, камъка ще работи подсъзнателно. За осъзнатите души, които крачат на тази планета, кристала ще добави по-голяма светлина и позитивна енергия в живота им, която да интегрират на земята.

Приличайки на пирамидите по това че канализират високочестотна енергия във физическото измерение, чистия кварц и кварцовите кристали представляват перфектната материална форма, на една и съща вълна на трептене с космическата сила.

Планинския кристал отразява чиста била светлина, която може да бъде канализирана в мислите, чувствата, думите и действията през деня.

Камъка стимулира по-фините, едва доловими полета на съществуване, които след това могат да бъдат интегрирани и проявени в живота на дадения човек.

 

ИСТОРИЯ И КУЛТУРА

 работа с кристали „Въпреки че кристалът може да се използва за комуникация между умовете, неговата по-висша цел … е в служба на човечеството за премахване на болката и страданието.“ – Марсел Вогел, старши научен сътрудник в IBM от 27 години и уважаван изследовател в областта на кварцовите кристали.

Забележителните геометрични модели на кварцови кристали в природата са обект на научно изследване от векове насам. През 1660 г. датския учен Николас Стено извършва точни измервания на кварцови кристални структури и установява, че ръбните ъгли на кварцовите кристални лица са постоянни. Това става известно като Стеновия закон за кристалографията.

Съвременната наука е открила, че кварцовият кристал, силициевият диоксид (SiO2), съдържа 46% силиций и 53% кислород.

Съществува вярване сред шаманската култура, че планинския кристал е шаманът, а шаманът е кристалът. Няма разлика между двете. Поради това, камакът е перфектният инструмент на шамана и се използва в ритуали по целия свят. Това е често срещан компонент в чантата на един шаман за работа с духа и тялото.

В шаманските лечебни сесии, както и при домашното лечение, кристалите се втриват в засегнатата част на тялото за да премахнат болестите. Кристалът може да се постави върху болезнена част от тялото и да се остави там за да се възстанови баланса на телесното състояние. Така се премахнат всякакви запушвания на енергиите, които според мнозина учители по метафизични науки водят до различни заболявания.

 

ЗНАЧЕНИЕ НА ПЛАНИНСКИЯ КРИСТАЛ

 Еволюцията на кварцовия кристал е много сходна като тази на хората. Кварцовите кристали са заченати в утробата на земята и узряват там докато не се появят на повърхността на земята, много подобно по начина по който човек инкубира в топлината на майчината утроба докато духа му се заземява във физическото тяло преди да навлезе в материалния свят.

Вполиран и суров планински кристалсеки кристал е уникален и различен от другите, всеки притежава своя личност, уроци и преживявания (както при хората). Целта и съдбата на двамата е да се обединят с космическото съзнание и да проявят това в материалния свят. Кристалите и човека могат да работят заедно в този процес и да послужат за еволюцията на другия.

Когато царството на минералите и човешкото царство съюзът сили заедно, съзнанието открива нови светове. Когато лечебната същност на кварцовите кристали трепти със същата честота като тази на човешката душа, необятни хоризонти на надежда и радост се появяват.

Кварца има уникалната способност да вибрира на честотата на всички цветовете, от черно до жълто, зелено до розово, и в спектъра на синьото и лилавото. По този начин, камъка демонстрира как се проявява яснотата и чистотата на бялата светлина в по-гъсти и ниски честоти. Тази способност да бъде в няколко цвята учи как всичките седем основоположни чакра центрове при човека да вибрират едновременно, докато се запазва перфектен баланс със светлината.

Това е основното предизвикателство на живота във физическа форма – изцяло да се използват креативните центрове, докато съзнателно се изразява многостранната полза от светлината.

Всичко е светлина и различни степени на светлина се проявяват в цветове. При кварцовите кристали силата на светлината се слива с елементите на физическия свят, съчетавайки различни тонове и вибрации заедно и създавайки по този начин красиви цветове. Светлината и цвета са това, което позволява процеса на изцеление да се случи.

Кварцовите кристали въздигат нивото на вибрация на аурата до такава степен, че тъмните тонове на кармичните зърна могат да се разтворят и освободят. Кварца след това връща енергията към източника й за да създаде по-високи вибрации и ярки цветове, които да се включат в аурата. Този вид дълбинно изцеляване може да заздрави вътрешните дълбини на душата и да създаде силна основа върху която човек да стъпи и живее.

В самия планински кристал обикновено се срещат заоблачени области или включвания. Понякога те наподобяват галактики каквито всъщност са. Такива кристали ни учат, че съществуват светове в световете и че сътворението е безгранично и необхватно. Това осъзнаване мигом води до страхопочитание и уважение към непознаващата граници съзидателна сила пред която всички форми на живот се смиряват.

 

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ СВОЙСТВА И ПОЛЗИ

 Една отличителна способност на планинския кристал е че може да се програмира с намерението на човека, който работи с него. Може да бъде зареждан и със специфична енергия, независимо дали от природата или от хора.

планински кристал връх и парчета опушен кварцПрограмирането на кристал с намерение означава, че кристалът ще съдържа конкретни мисли или качество на енергията (вибрация), която се желае да съдържа.

За да бъде зареден с енергия от природата, например, кристалът ще абсорбира и ще носи енергията от мястото където е занесен – било то девствена гора, джунгла или любимо място на плажа.

Друго отличително свойство на планинския кристал е способността да изчиства и измива енергията около него. Ето защо, например, може да се поставят бижута върху клъстер или друза и да се усетят като очистени след няколко часа.

Чистия кварц е изключително полезен за медитативни цели. Милионите години на геоложки сили с огромна топлина, налягане и алхимия се обединяват за да създадат уникалния вибрационен резонанс на камъка.

Когато човек влезе в контакт с планински кристал, може да се свърже с планетата на много дълбоко ритмично ниво. Молекулярната структура на чистия кварц е много организирана – тя може да уравновеси енергийните полета, което позволява възстановяване на непрекъснатостта на връзката с природата и връщане в състояние на пълнота и принадлежност.

Държейки минерал в ръката, някои хора изпитват незабавно успокоение на тялото, ума и емоциите си, изпадат в състояние на хармония и стават отворени към духовните полета.

По време на медитация с планински кристал, камъка води до успокоение на нервната система на човек и му помага да фокусира вниманието си.

Метафизичните учители по кристали вярват, че планинския кристал улеснява изменените състояния на съзнанието и съдейства за получаване на информация от духовните светове, както и че подпомага за развитието на творческите и психическите способности на ума.

ZENLIFE Препоръчва

висулка необработен планински кристал
Висулки автентичен планински кристал
съдействащи за поддържането на яснота на ума, емоционална стабилност и физически баланс. Носенето на камъни като амулети или бижута е един от най-простите и ефективни начини за оползотворяване на тяхната изцеляваща сила. Използвайте промо код 5NEW, даващ допълнителна 5% отстъпка при първа поръчка от ZENLIFE.

От анимистична гледна точка, планинския кристал и цялото семейство на кварца могат да бъдат оценени като съзнателни същества. Точно както има действащи еволюционни сили в оживения свят, който ние считаме за живот, минералното царство има свое собствено движение в съвсем различен времеви мащаб.

Много кристали са на възраст между 40 милиона и 400 милиона години и са като чипове с памет, които са записвали през цялото време честотите на растежа на планетата земя. Ако се научим да надхвърляме ограниченото ни съзнание за време и пространство, можем да започнем да се отнасяме към тези жизнени сили в собственото им еволюционно движение и да започнем да разбираме тяхната цел и съдба.

Кристалите са части от по-голямата картина и действат като маркери, които имат информация за това, че хората са част от всичко. Във възвръщането на този спомен, това което се разтваря е чувството за изгубеност и разделност, фундаментално чувство за безнадеждност. Това, което може да се появи, е знанието, че човек принадлежи към една интелигентна вселена, изпълнена с други великолепни съзнания, с които може да се твори заедно.

Когато се даде началото на една връзка с планински кристал, кристалът може да действа като талисман. Тази връзка може бързо донесе духовна връзка с по-висшия Аз. Също така може да бъде камък мерило за заземяване енергията на човек по време на пътувания. Талисманите могат да въведат чувство на пълноценност и свързаност с по-висша водеща енергия, докато съзнанието на човек изследва нови приключения в сферата на въображението.

 

МЕДИТАЦИЯ С ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ

 проектиране на мисъл в чистия кварцВсеки лечебен камък или кристал може да се използва като партньор в медитативната практика. Може да бъде държан или носен по време на медитация за да принесе специфичните си способности на човека работещ с него.

Кристалите или камъните също така могат да се поставят в полезрението, така че да послужат като символични обекти за концентрация. Могат да се поставят над сърдечната чакра за емоционален баланс или на челото за яснота на ума.

Планинския кристал е един от кристалите, който е използван за да се стимулира коронната чакра (най-високата енергия в тялото, намираща се на върха на главата). Като се легне по гръб и се постави върха на чистия кварц (връхната точка където страните на кристала по естествен път са оформили връх) на върха на главата, центровете за по-висше съзнание започват да трептят и се достига състояние на по-възвишено осъзнаване.

По време на тази медитация ще има допълнителен резултат ако аметистов кристал се постави на челото за да успокои ума и цитрин на пъпа за да заземи преживяването във физическата реалност.

 

ПРОГРАМИРАНЕ НА ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ

 За силен медитативен резултат, планинския кристал може да бъде програмиран като се проектира мисъл в него и се държи по време на медитация.

Например, ако се усеща безпокойство относно предстоящо интервю, изследване или социална ситуация, е достатъчно да се насочи връхната точка на чистия кварц към центъра на третото око и да се визуализира как човек се чувства спокоен, сигурен, уверен и спонтанно движещ се в едно със ситуацията.

Следващата стъпка е проектирането на тази мисловна форма в кристала и последващото тихо стоене, държане на кристала, докато умствено се потвърждава на себе си създадената позитивна реалност.

След това този кристал може да бъде носен, да бъде държан, гледан или умствено разглеждан по време на събитието за което е протекла подготовката.

Кристала задържа програмираната мисловна форма и излъчва тази картина обратно, действайки като помощник и приятел.

Ако има причина да се пита за отговор на специфичен въпрос, да се попита и след това да се постави ясен, единствен, с връх от всеки край, кварцов кристал към центъра на третото око и се види решението в окото на ума. Ако има нужда да се изпратят мисли на любов или молитви към друг човек, кристала е длъжно да се постави сочещ навън от сърдечната чакра, визуализирайки желания резултат и проектирайки картината чрез кристала за бъде получена от човека за когото се моли.

Ако този човек е много чувствителен, той или тя ще усетят вибрациите, които другия им изпраща. По този начин може да се установи съзнателна телепатична връзка. Ако човека не осъзнава лечебните вибрации, които му биват изпратени, ефектите все пак ще бъдат доставени и оползотворени от подсъзнателния ум.

Най-добре е чистия кварц и всеки кристал като цяло да се почиства след всяка проекция при ново желание да се използва същия кристал за програмиране на различни мисли.

ZENLIFE Препоръчва

полирани камъни чист кварц
Полирани камъчета чист кварц от Бразилия предлагащи удобството да пътуват навсякъде без да бъдат в тежест (в джоба, чантата или колата), както и да се местят от едно място на друго в дома за пречистване на атмосферата. Използването на кода 5NEW по време на чекаут осигурява 5% допълнителна отстъпка на поръчката.

 

НАПРЕДНАЛА МЕДИТАЦИЯ С ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ

 Съществува медитация за напреднали, която може да бъде извършена с чист кварц и изисква тишина на ума и коцентрирано внимание за да се изпитат пълните резултати.

В тази медитация се изпитва какво значи да бъдеш кристал.

Започва се в седнало положение, с изправен гръбнак, и се държи един от своите любими медитативни кристали в лявата ръка за няколко минути. Със затворени очи се изпада изцяло във възприемчивост към импулсите изпратени от кристала. Поставя се до пъпа, сърцето и челото за да усетят вибрациите му; след това се поставя на близка видимост.

ръка държаща полиран и суров планински кристалВзирайки се с в него за няколко минути: очите се затварят и се взима картината на кристала в ума. С поместването на съзнанието в кристала се наблюдава неговото молекулна структура. Кристала е изчистена материална форма. Забележете как всички от молекулите са комбинирани в абсолютни геометрични конструкции (например няма произволна подредба).

Всички молекули вибрират на една и съща честота.

С медитативната практика за напреднали е възможно да се разшири съзнанието и да се обхване всяка молекула, всеки атом в молекулата, и всеки електрон в атома. Вижте как всеки материален компонент вибрира в унисон с останалите и изразява хармония отвъд собствената си воля.

Позволете си да капитулирате и изпитате за себе си космическата честота на хармонията, в която кристала съществува. Със сливането в това блаженство, може да се изпита хармония и вътрешен мир. Ще бъде все едно времето и пространството не съществуват. Смесвайки се с космическия резонанс и се оставя да продължи пулсирането в състояние на единство с вселената.

В своето ядро, истината отеква. Истината за всякакви и всички въпроси може да стане известна като се научи как да се установи собственото съзнание в собственото ядро, центъра, тишината. Случи ли се тази реалност веднъж, тя става собствено мерило и свещено убежище – достъпно само за практикуващия по всяко време.

На този етап от медитацията е важно да се диша дълбоко за да се запази съзнателна връзка с физическото тяло и да се канализира състоянието на мир и съзвучие в материалната действителност.

За да се завърши медитацията се визуализира как златни лъчи от слънцето преминават през кристала и биват излъчени от него.

Сега виждаме себе си като кристала, синхронизирайки се с космическата хармония. Още повече, самите ние може да станем инструменти на вселенската светлина. Чувстваме се изцяло чисти и луминисцентни, овластени от собствения си източник на светлина.

Когато се практкува тази медитация е полезно да има опушен кварц или парче черен турмалин на разположение, който да се държи когато се отворят очите. Тези камъни ще заземят преживяването на разширено съзнание в тялото. Може също така да бъде хубаво да се носят тъмни камъни със себе си за няколко часа след тази медитация за да се осигури правилната интеграция на енергиите.

 

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ ЗОДИИ

 Камъка няма определен астрологически знак вързан към него и поради това може да се носи от всичките зодии. За него е известно, че прави по-мека упоритостта на Козирозите и спада буйната страст на Лъва.

Вашият коментар