БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

ТУРМАЛИН – ЛЕГЕНДАРЕН КАМЪК ПОТОПЕН В ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА

Повечето хора си мислят, че камъка турмалин е един единствен минерал.

Истината е, че това е група кръстена за няколко различни, но тясно свързани минерали.

Турмалинът идва в много различни цветове и поради това съществуват много мистични и легендарни истории във фолклора на различните страни за него.

В древността, търговците на скъпоценни камъни често се затруднявали да определят разликата между този вид камъни. Розовият и червеният турмалин често неправилно се определят като рубини. И до ден днешен се смята, че някои от кристалите, които се намират в древните царски корони, всъщност са турмалини, а не рубини.

В тази статия ще бъдат представена характеристика на турмалина, както и на неговите разновидности – черен турмалин, розов турмалин, зелен турмалин и син турмалин.

 

КАКВИ СА СВОЙСТВАТА НА ТУРМАЛИНА?

 

Турмалинът увеличава енергийния поток превръщайки го в камък премахващ блокажите.

Турмалин в цветовете на дъгата

Според една легенда – някога живял един ужасен зъл дух, който бил толкова грозен изпадал в състояние на ужасен гняв, когато видел нещо красиво. Един ден, докато стоял на входа на пещерата си, в която живял, той вижда дъга в небето над него и при вида на разнообразни и красиви цветове гневът му преминал всякакви граници.

Използвайки зла магия, той завладява многото нюанси на дъгата и я пренася в тъмната цепнатина, където остава и до днес, а златотърсачите намирайки парчета от счупената дъга, смазана от този зъл дух в яростта си, ги наричат турмалин.

Той помага на човек да разбере себе си и другите. Насърчава самочувствието и редуцира страха. Пропъжда чувство, че човек е жертва. Турмалинът внася вдъхновение, толерантност, състрадание и просперитет на ползвателя му.

Смятан за мощен лечител на психиката, кристала балансира дясното и лявото полукълбо на мозъка и променя негативната енергия в положителна.

Оказва благоприятно влияние върху лечението на паранои, дислексия, подобрява координацията между ръцете и очите.

Турмалина пречиства и преобразува плътната бавно движеща се енергия в по-лека вибрационна енергия. Заземява духовната енергия във физическия свят. Този камък изчиства и балансира всички чакри и образува предпазен щит около тялото.

Това е шамански камък, който осигурява защита по време на ритуали. Може да се използва за гадаеене и традиционно се е използва за посочване пътя напред.

Турмалинът има силен афинитет към енергиите на растителния свят и е изключително полезен за градината. Той може да действа като естествен инсектицид. Заровен в градината турмалин ще насърчи растежа и здравето на всички растения.

 

ЧЕРЕН ТУРМАЛИН ЗНАЧЕНИЕ И СВОЙСТВА – КРИСТАЛ НА ЗАЩИТЕНИЯ ПЪТ

 

Черният Турмалин служи като камък на защита по време на ритуали в много древни култури.

черен турмалин

Преди 15-ти век носи името Шорл създавайки объркването че са два напълно различни камъка. Името го наследява от немско селище, в близост до което имало мина за каситерит (калай) и където се откриват големи запаси от камък турмалин.

Въпреки, че турмалина идва в различни нюанси, черният турмалин е доста изобилен по света. 

Проследявайки източника на думата турмалин се стига до сингалската tormalli, която е общо име за карнеол и описва различния цвят на скъпоценните камъни намиращи се в Шри Ланка.

Вярва се, че като камък на закрилата той проектира физически щит около човек помагайки му да се защити от психически атаки. Във метафизичните среди е реномирам като владеещ способността да отразява отрицателната енергия и да попречва на тъмните същества да влязат в духовното тяло и да повлияят на съзнанието. Освен това е известно, че притежава преобразуващи сили взимайки отрицателните мисли и енергия и променяйки ги в нещо положително.

Може да се носи малка част в чантата или джоба за да увеличи физическата си сила през целия ден. Друга възможност е да се носи като бижу, като например медальон, гривна или огърлица, за да предпазва навсякъде.

Излъчваната от електрониката радиация, която е станала част от ежедневието на човека може да има негативно влияние върху здравето на човека. За черния турмалин е известно, че играе ролята на филтър, който помага да се предпази човек от електромагнитната радиация, като се държи близо до мобилния ни телефон, телевизор, компютър или други електронни устройства.

Радиацията излъчвана от електрониката има негативно влияние върху здравето на хората. Черният турмалин е смятан за филтър, който ни предпазва от електромагнитните полета ако се държи близо до мобилния ни телефон, телевизор, компютър или други електронни устройства.

Ако се налага да се стои дълги часове работейки пред компютър или на мобилен телефон, най-добре е да бъде държан наблизо черен турмалин със среден до голям размер за да почисти зоната си от всичките нездравословни електромагнитни полета.

Електромагнитните полета карат водят до умира и липса на енергия. Камъка помага да се отхвърли тази отрицателна енергия, независимо дали човек се чувства уморен или не. Намирайки се около електронни устройства човек със сигурност не бива подминаван от отрицателните електромагнитни вибрации.

 

ZENLIFE Препоръчва

полиран черен турмалин
Полирани камъчета черен турмалин от Бразилия с размери 1х2 см. които могат да бъдат поставени на купчинки в стая у дома или на бюрото на работното място, където по-голямата част от времето се прекарва, за да се очисти аурата на стаята от всякакви негативни енергии. Код за намаление 5NEW дава 5% отстъпка при първа поръчка от ZENLIFE.

 

РОЗОВ ТУРМАЛИН – ЗАРАСТВАНЕ НА ЕМОЦИОНАЛНОТО ТЯЛО

 

Розовият турмалин регенирира клетките на кожата и подмладява.

розов турмалинТози камък е добър амулет за педиатри, болногледачи, медицински сестри, учители, психолози и психиатри и всеки останал който се грижи за другите. Той усилва вибрациите на даването и грижата, връщайки ги на даряващия многократно, като по този начин възстановява енергията на този човек за да продължи да върши добро.

Полезен при нужда от получаването на безусловна любов като учи на важния урок, че първо човек трябва да обича себе си за да усети любовта на другите. Играе утешаваща роля в моменти на емоционална уязвимост. Предоставя начин да се разбере какво значи безусловна любов, какво е чувството да се изпита такава любов и какво е нужно да се направи за да се постигне.

Розовият турмалин привлича любовта във всички форми подобно на розовия кварц.

Камъка вдъхва увереността, че всеки може да обича здравословно и както и да проявава любов към другите, така и към себе си.

Розовият турмалин е подхранващо средство, което съдейства да се преструктурират мисловните форми или умствена енергия в положителна насока. Оказва помощ да се повиши осъзнаттоста достатъчно за да се разпознаят негативните мисли, които човек носи в себе си и след това да се освободи от тях. Може да се използва с намерението за получаване на вдъхновение. Смекчавайки мислите за себе си, камъка учи как да се цени човек с всяка мисъл, която има.

Успокоява емоционалната болка и старите разрушителни мисловни процеси и чувства чрез сърдечната чакра. Розовият турмалин насърчава мира и релаксацията и свързва съзнанието с мъдрост и състрадание. Усилва възприемчивостта към лечебните енергии на другите камъни.

Подхранващата енергия на розовия турмалин извежда напред вибрацията на Божествената Майка. Затова е хубаво човек да бъде в контакт с него в ситуации когато трябва да прояви милост и състрадание към себе си и другите.

Везни ще бъдат изключително облагодетелствани от ползването му.

 

ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН – СВЪРЗВАНЕ СЪС СЪРЦЕТО НА ЗЕМЯТА

 

Зеленият турмалин помага да се подобри поведението си по един хубав начин и да бъдат привлече нови приятели или романтични партньори.

Напомняйки, че за да се внесе повече романтика в живота човек трябва да се научи как да се наслаждава на собствената си коЗелен Турмалинмпания. След като се определи в личностно отношение какво носи щастие, тогава кристала може да се използва за да привлече тези взаимоотношения, които ще осигурят нови приятели или любовна връзка.

Насърчава търпението и отвореността. Окуражава интереса към близките хора. Усилва сетивото на състрадателност и чувството за принадлежност към дадена група. Този подхранващ камък носи балансиран живот. Той трансформира отрицателната енергия и я превръща в позитивна, както и разсейва всички страхове.

Зеленият турмалин може да намали симптомите на клаустрофобия и панически атаки. Помага за намаляване на хиперактивността при децата.

Камъка има и връзки с бизнеса – води до бизнес успехи и лоялност както и оказва съдействие за привличане на етични, следващи сърцето си бизнес партньори. Това е ценен инструмент за екологично насочени компании.

Зеленият турмалин укрепва сърцето и има детоксикиращ ефект. Помага при запек и диария. Успокоява ума и води до добър сън. Укрепва нервната система и я подготвя да направи необходимите промени. Зеленият турмалин оказва благоприятно влияние върху очите, сърцето, тимусната жлеза, мозъка и имунната система.

Помага ако се търси сваляне на килограми и облекчава синдрома на хроничната умора и изтощението.

Зеленият турмалинин преустройва съзнанието, че получаването не е същото като приемането. Напомня, че е жизнено важно да се позволи доброто на вселената да тече през човек. Помага на тези, които се боят да дават, страхувайки се, че даването ще ги остави с чувство на липса. С този камък това убеждение в липсата може да бъде премахната. Използването на зеленият турмалин укрепва вярата на човек в никога неизчерпващото се изобилие, че има достатъчно за всички.

 

СИН ТУРМАЛИН – ДУХОВНА СВОБОДА И ЯСНОТА НА САМОИЗРАЗЯВАНЕТО

 

Синият турмалин насърчава човек да бъде открит, да мисли мащабно и да приеме отношение на толерантност към различията и слабостите на другите.

Син ТурмалинКамъкът осъществява добър контрабаланс при организации или семействата, които търсят подчинение, и непреклоните хора, които се опитват да променят другите. Способства да се увеличи ангажираността и страстта към работата или да открие кариера близка до поривите на сърцето.

Синият турмалин разтваря неизразените чувства и тъгата. Облекчава кошмарите, които водят до безсъние. Подава ръка да се преодолеят травми от детството. Това помага за справяне с дълбоко заровени емоции и спомени от миналото, когато е липсвала справедливост.

Кристала дава възможност за ясна и искрена комуникация, както и нужната смелост да се говори чрез сърцето за това към което човек изпитва истинска страст.

Синият турмалин активира петата (гърлена) и шестата (трето око) чакра и поощрява желанието за духовна свобода и чистота на самоизразяването. Синият турмалин е способен да покаже пътя как човек да бъде от полза на другите. Насърчава вярност, нравственост, толерантност и любов към истината.

Носейки лъч на мира, той разтваря тъгата и неизразените чувства, като ги извежда на повърхността за да могат да бъдат обработени. Спомага за развитието на вътрешно чувство за отговорност. Синият турмалин окуражава живот в хармония с околната среда. Това е камък за лечители тъй като пречи на негативността да се прилепва.

Може да бъде използван като духовно и лечебно средство благодарение на неговата висока енергийна вибрация и способност да образува защитен щит. Синия турмалин отваря каналите към по-висшите сфери, помагайки на
лечителя да открие и разбере причината и да улесни изцелението й.

Вашият коментар