БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

ОПУШЕН КВАРЦ – КАМЪК НА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО

Опушен Кварц (известен още като Раухтопаз) е избран за скъпоценен камък на Шотландия, а от незапомнени времена е смятан за свещен кристал – вярване от епохата на друидите.

Подобно на всички кварцове, Опушения Кварц е кристал от силициев диоксид, но това което го отличава е кафеникавата му облачност поради естествената радиация, която оцветява част от минерала.

Цветът на Опушения Кварц може да варира от слабо сив до тъмно червеникавокафяв.

Той е един от редките кафяви камъни, наред с Топаз, Черен Берил и Кафяв Корунд.

За привържениците на минерали, Опушения Кварц предлага уникален набор от атрибути, които го отличават от останалите камъни и дори семейството на Кварца.

Факта, че е един от най-разпространените кристали го прави доста достъпен и лесен за намиране.
 

 

ОПУШЕН КВАРЦ СВОЙСТВА

 

1. Влияние в Духовен Аспект.

Опушения Кварц е един от най-ефективните заземяващи кристали.

Парче Опушен Кварц

Той улеснява заземяването и асимилирането на духовна информация.

Наричан „камък на сътрудничеството“, Опушения Кварц притежава силна връзка със земята и базовите чакри, като усилва загрижеността за околната среда и екологичните решения на ползвателя му. Може да бъде използван за защита на базовата чакра и за създаване на заземяваща връзка, когато се намираме в зона на нарушена земна енергия.

Кварцът е полезен за този, който вижда необходимостта от това да се придвижи напред вътрешно. Той е изключително полезен за онези, които размишляват върху отношението си към живота, изследват своята ценностна система и търсят смисъл.

Твърди се, че когато открием смисъл, приложението на магията на Опушения Кварц върши чудеса в това да се проявят мечтите на човек.

Опушения Кварц осъществява връзката с по-висшия ни Аз. Кристала ни насърчава да се свързваме с това висше Аз и ни учи да се молим и разговаряме с Бога, Съзнанието, Източника или както всеки е избрал да го нарича. Показва ни пътя към изграждането на доверие в нашата собствена интуиция. Като такъв, той е отличен избор за тези, които не са свикнали с контакта с вътрешната си същност.

Ако търсим камък по астрологическия знак под който сме родени е хубаво да знаем, че Опушения Кварц е свързван с зодиите Скорпион, Козирог и Стрелец.
 

 

ZENLIFE Препоръчва

 Опушен Кварц ВисулкаРъчно изработени дизайнерски висулки от бразилски Раухтопаз с чистата сила да преобразува негативните енергия и отблъсква психически атаки. Код за намаление 5NEW дава 5% отстъпка при първата поръчка на висококачествени кристали от ZENLIFE.bg

> Повече на следния линк.
 
 

 

2. Влияние в Психологически Аспект.

 Този камък ни прави по-практични и организирани.

Опушения Кварц е превъзходен антидот за стрес. Положителната енергийна вибрация на Опушения Кварц осигурява протекция срещу геопатичен стрес, поглъща електромагнитни енергии, подпомага елиминирането и детоксикирането на всички нива.

Опушения Кварц спомага за преминаването през трудни времена с равнодушие, укрепва решителността.

Необработени камъни Опушен КварцАбсорбира и рециклира негативните енергии като заземява енергията обратно в Земята, въвеждайки наново в ред здравословния енергиен поток на организма. Раухтопаза спомага за комуникацията и ясното мислене, като очиства атмосферата от неизразено възмущение или потиснати конфликти.

Кристала смекчава страха, прогонва депресията, води до емоционално спокойствие и изобщо разсейва всякакви тенденции към саморазрушение и смесените чувства (осъзнати или не) за това, че също така обитаваме физическо тяло.

Спомага за приемането на сексуалната природа и води до полова зрялост и почиства базовата чакра, така че страстта да може да тече естествено.

Вярва се, че Опушения Кварц е практичен, тъй като е най-полезен за уреждане или успокояване на несъгласието между двама или повече души. Точно както може да донесе хармония на естествената енергийна система на тялото, той може също така да доведе до хармония и да помогне да се тушира кавга.

Необичайната енергия, която трансформира Кварца в Опушен Кварц, дава възможност на този камък да ни научи как да видим природата на въплътеното съществуване като път към духовната радост.

Опушения Кварц улеснява движението между алфа и бета състояния на ума и помага да се изчисти умът за медитация. Това е отличен камък за по-бързото проявление, събуждане на мечтите и одухотворените идеи във физическата реалност.
 

3. Влияние на Физическо Ниво.

 Съществуват много вярвания за силите на Опушения Кварцов камък че лекува определени физически заболявания. Тъй като по естествен път бива облъчен, той е отличен за лечение на онези заболявания, свързани с радиация, или симптоми, които възникват като причина за подлагането на химиотерапия.

Клъстер Опушен КварцКазано е, че за да се облекчи болката, човек трябва да постави Опушен Кварц директно над източника на болка.

Смята се, че Кварцов кристал, поставен под възглавницата, улеснява доставянето на психически импулси под формата на сънища, възприемани на езика на несъзнателната част от ума. Камкът също така осигурява спокоен сън и е известен със способността си да облекчава  зъбобол – малък кристал се поставя срещу венците, за да се облекчи зъбобол, докато получаваме зъбно лечение. Камъкът също може да се държи в ръката, за да се облекчи треска.

Нещо повече – вярва се, че кварцът притежава способността да неутрализира негативната енергия. Той помага за привеждане на естествените енергийни потоци Ин и Ян в тялото в равновесие, което е много полезно, когато човек има тенденция да се люлее от една емоционална крайност към друга за изключително кратък период от време или когато естествените полярности в системите на тялото трябва да бъдат върнати в състояние на баланс.

Опушения Кварц е ефективен при заболявания на долната част на тялото като корема, бедрата и краката. Опушения Кварц е от полза за репродуктивната система, мускулите, нервната тъкан и сърцето. Отпуска мускулните крампи (спазми), укрепва гърба и нервите. Опушения Кварц подпомага асимилацията на минерали и регулира течностите в тялото.

Той е чудесен камък за тези, които работят с енергия именно като средство за лечение както на тялото, така и на духа.
 

 

ОПУШЕН КВАРЦ ЧАКРА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ

 
Опушения Кварц се свързва с първата, коренна или базова чакра.

Чакрата се намира в основата на гръбначния стълб и отговаря за енергията отговорна за кинестетично усещане и движение.

Кристална Терапия

Това е основата на физическата и духовната енергия за тялото.

Когато физически не е балансирана, симптомите се проявяват като летаргия, ниски нива на активност, чезнещ ентусиазъм и необходимост от постоянно стимулиране. Когато духовните й енергии са извън баланс се чувстваме вятърничави, откъснати от реалността и далечни.

Когато базовата чакра е в равновесие, физическото тяло си възвръща силата и издръжливостта, а духовната енергия се възстановява под формата на сигурност и чувство за собствена си сила. Това често води до независимост и спонтанно лидерство.

В психическото и духовното поле на съществуване, кристала осигурява заземеност по време на медитация и може да отвори стабилна връзка между физическия и висшия Аз, помагайки да се разкрие подсъзнателна мъдрост.

Използването на Опушен Кварц по време на медитация ни дава възможност да достигнем по-високи състояния на съзнание. Тъй като Опушения Кварц преобразува и премахва отрицателната енергия, той също така защитава и почиства аурата и астралните тела. Може да се използва против психически атаки.

Най-ясният, най-интензивен Опушен Кварц съдържа огромна сила да отвори 7-тата чакра (Теменната) Короната, изпращайки светлина на първата, основната или базовата чакра, стимулирайки кундалини енергията и предизвиквайки Алфа / дълбока медитация за насочване и по-високо напътствие, дълбока релаксация и също така любов.

В древността, камъкът се е използвал за да се стимулират всички меридиани и кундалини едновременно, така че е нужно да се използва внимателно.
 

 

МОРИОН ХАРАКТЕРИСТИКА

 
Разновидност на Опушения Кварц е Морион – рядко срещана форма на кварц, която е естествено черна, но може да избледнее до по-светъл нюанс и дори да стане сива при контакт със слънчевата светлина.

Този кристал се образува, когато кварцът расте близо до урановите отлагания и е изложен на естествена радиация. Самите Морионни кристали обаче не са радиоактивни и са напълно безопасни за носене и употреба.

Морион КристалТрадиционните Морионни кристали добиват популярността си от мястото където първоначално се добиват – планините Кейрнгорм, Шотландия.

Те имат силна връзка с базовите чакри, също и силна заземяваща енергия, която може да ни помогне да останем свързани с Майката Земя и да избегнем много здравословни проблеми. Тези кристали имат редица приложения за лечение и подобряване на живота във всички аспекти.

Морион работи с човека или атмосферата и поради това е отличен кристал за балансиране и успокояване. Съдържа силата да укрепва енергията на други видове кристали, когато е в близост до тях. Поставянето на Морион кристал в непосредствена близост до някой, който се чувства разстроен по някаква причина, може да предложи комфорт и сигурност.

Тази разновидност на Кварца се използва за да ни предпази от негативните енергии, които се намират около нас или са преднамерено изпратени към нас. Можете също така да преобразуваме тази отрицателна енергия в положителна преди да я изпратим обратно в земята.

За да използваме камъка по този начин е нужно да го държим на нивото на слънчевия сплит подобно на неговия близък роднина Цитрина и поискаме от него да преобразува цялата отрицателна енергия в положителна и да бъде посветена в Божествената светлина. Това допълнително посвещение на енергията означава, че тя не може да бъде преобразувана отново в отрицателна енергия.

Вашият коментар