БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

РЪКОВОДСТВО ЗА ПРОГРАМИРАНЕ НА КАМЪНИ И КРИСТАЛИ

Знаете ли, че кристалите трябва да бъдат програмирани?

Да, след като ги купите, не е достатъчно просто да ги оставите у дома, за да се възползвате от всичките им свойства.

В допълнение към почистването, трябва да извършите някакъв ритуал на активиране, за да освободите пълната силата на камъкa.

Много по-добре е ако също така сте другата активна половина във връзката си с тях за да може да ги насочвате по-успешно в посоката, която желаете.

Ако нямате идея как да го направите, в тази статия ние ще направим опит да представим по най-добрия начин всичко, което знаем по темата.

 

Какво Стои Зад Фразата „Програмиране на Камъни и Кристали“?

 
аметистова друза държана в ръка

Майката Природа е много щедра, когато ни е дарила с кристали.

Камъните са на планетата от милиарди години. Те са направени от химични и структурни елементи, които им дават специфичната честота, енергии и инструкции да взаимодействат със собствената ни честота и емоции.

Кристалите са най-чистите проявления на енергия и светлина във физическия свят.

Те са проводници, приемници, усилватели или генератори на енергия, използват се метафизично за изцеление, проявляване на намерения, медитация, укрепване и енергизиране на средата и хората, като цяло, те подпомагат всички живи същества чрез предаването на космически енергии.

Но какво означава да програмирате камъни и кристали?

Кристалното пpoгpaмиpaнe е процес на имплантиране на избрани мисли и чувства в енергийния модел на кристала.

Вие и вашият кристал сте сътрудници в полето на изява.

Пpoгpaмиpaнeтo на кристалите е подобно на зареждането, като единствената разлика е, че в първия случай зареждате кристала със собствената си енергия и намерения. Но не приемайте думата „програмиране“ буквално. Кристалите не са механични устройства, с които можете да правите механични неща. Опитайте се да изградите връзка с тях.

На първо място, трябва да знаете, че е добре да вдъхвате чувства и мисли на камъни, които са чисти.

Камъните и кристалите, с които се сдобиете е нужно първо да бъдат пречистени по прост начин от натрупаните енергийни отпечатъци преди да стигнат до Вас.

Ако не знаете как да почистите кристала си енергийно, прочетете тази статия, която сме подготвили за Вас.

Когато ги помолите за помощ, трябва да се опитате да установите конкретна връзка и да се отнасяте с тях все едно са живи същества. Те имат своя собствена интелигентност и съзнание, затова ги помолете да бъдат ваши приятели в света на проявлението.

И мислите, и материята са съставени от енергийни частици – единствената разлика е скоростта на вибрация: материята вибрира по-малко интензивно и е по-плътна в сравнение с мислите. Енергийните модели на хората са склонни да бъдат непостоянни и хаотични. Често прескачаме от една тема на друга и напълно пренебрегваме реда.

Кристалите, от друга страна, имат тенденция да имат силно изразена симетрична молекулярна или решетъчна структура, като по този начин те излъчват енергия последователно и непрекъснато.

Това е една от причините да се окажем привлечени от кристалите на първо място. Тяхната енергия може да ни помогне да хармонизираме нашата собствена. Много хора, които не са успели да медитират поради високата интензивност на противоречиви и хаотични енергии, са успели да го направят, след като поставят подходящи кристали в своето медитационно пространство и по този начин предизвикват атмосфера на мир, спокойствие и благоденствие.

Що се отнася до конкретната техника за вдъхване на мисли и чувства в  камъните, съществуват различни подходи.

Ето четири от най-популярните и лесно приложими начини за програмиране на кристали и камъни за които ще говорим:

 

1. Медитация с Визуализация

 

Имате тихо местенце за медитиране? Посетете го.
Запалете любима билка или разнесете мириса на етерични масла в обстановката, в която се намирате.

Бъдете сигурни, че сте концентрирани и отпуснете мускулите на тялото си.

Опитайте се да преместите  фокуса към сърцето и да изпитате любов. Да усетите хармонията отвътре. Да се почувствате поне частично в единство със себе си, другите и Вселената.

Изпълнете следната пранаяма за визуализиране на розов въздух, ако все още сте начинаещи и нямате изградена техника за дишане: ритъма ще бъде 4x4x4 (докато вдишвате, бройте до четири, визуализирайте розов въздух навлизащ в тялото през носа – нека тази картина бъде ясна. Оставете розовия въздух да се разтвори в тялото от главата до петите докато броите до четири наново и наблюдавайте как розовия въздух напуска тялото през ноздрите докато броите пак до четири). Изпълнете цикъла седем пъти.

След това изпълнете упражение за отдръпване на сетивата – пратяхара. Докато стоите удобно и със затворени очи, бъдете неутрален наблюдател и оставете просто мислите да минават през съзнанието за около 10 минути без да реагирате емоционално като им отдавате внимание.

Вземете кристала в доминантната си ръка и го поставете върху сърцето. Оставете го да бъде облян в енергията на любовта.

След това го поставете върху челото и проектирайте чисти и правилни картини за това, което искате да постигнете. Може да спрете когато почувствате, че сте дали мисия на вашите собствени камъни и кристали.

Възползвайте се от 5% отстъпка при първа поръчка от нашата колекция с автентични камъни (клик) чрез промо код: 5NEW

 

2. Медитация с Утвърждения

 

Тази техника за програмиране на камъни и кристали започва по същия начин като предишната – с медитация.

Когато стигнете до часта с взимането на кристала в доминантната ръка, изговорете вашите намерия на висок глас или шепнешком. Извикайте от подсъзнанието това, което Ви е накарало да закупите камъка първоначално.

Повторете думите поне дузина пъти. Отекващите вибрации на намерията Ви ще бъдат вкарани в кристала или камъка за целта, която искате да постигнете.

Повтаряйте думите продължително държейки кристала в ръката си и докато се почувствате убедени, че намеренията Ви са получени. Ако се почувствате несигурни след като сте завършили, повторете процеса отново. Когато почувствате, че съобщението Ви е предадено, благодарете на камъка.

 

3. Програмиране на Камъни и Кристали чрез Чакрите

 

Чакрите са енергийни центрове върху духовното тяло, за които се вярва, че съответстват с различни сфери на живота, човешките органи и емоционалните състояния.

Камъните и кристалите в различен цвят често отговарят на различни чакри и използването на собствената енергия на чакрите ни за пpoгpaмиpaнeтo на кристалите може да бъде полезно.

Прочетете нашата изчерпателна статия за самостоятелно провеждане на терапевтична сесия по балансиране на седемте чакри ето тук.

Помислете кое в живота искате камъка да подкрепи. Например, имате слънчев и обърнат към действието цитрин и желаете да го програмирате за да изградите самоувереност и да бъдете по-дейни в преследването на мечтите Ви.

В такъв случай, поставянето на цитрина върху чакрата на слънчевия сплит докато се фокусирате върху намерението е изключително полезно, тъй като по естествен път се синхронизирате с тази енергия.

Докато продължите да работите с камъка, той ще продължи да усилва енергията на слънчевия сплит.

 

4. Поискайте Кристалите Да Споделят Енергията си с Вас.

 

Всеки камък има различна и уникална сама по себе си енергия. Някои кристали са чудесни за прогонване на стреса и отмора, докато други могат да енергизират и изградят вяра в нас.

Понякога намерението ни към кристала може да бъде просто да го използвате за точно за каквото е предназначен. В такива случаи, свържете се с кристала с помощта на медитация и го помолете да сподели ползотворните му енергетични качества с Вас, докато го държите в ръката си. 

 

Няколко Думи За Ваша Безопасност

 

Който и метод да изберете, винаги се уверете, че сте в спокойно, позитивно, медитативно състояние на ума. Това е изключително важно. Никога не се опитвайте да програмирате кристал или камък, докато сте в стресово или отрицателно състояние на ума.

Освен това никога не се опитвайте да внедрите мисли и чувства в камък с отрицателна енергия или лошо намерение. Ако го направите, отрицателната енергия или намерение винаги ще се върнат върху вас, програмиращият.

Различните кристали, пpoгpaмиpaни за различни приложения, могат да се замърсят енергийно, ако се докоснат, докато се съхраняват.

Като превантивна мярка увийте кристалите, които току що сте програмирали отделно един от друг в естествена бяла кърпа като памук или коприна, преди да ги оставите. Най-добре е бялото, тъй като отклонява външните енергии.

Вашият коментар