БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

ТИГРОВО ОКО – ФОКУС НА УМА И ОБЕКТИВИЗЪМ В ПРЕЦЕНКИТЕ

Камъка Тигрово Око е не само физически атрактивен, поради цветовете си, но също така е завършен от енергийна гледна точка.

Работата с него е много добър начин да се пренареди собствената представа на човек за себе си.

Често пъти се виждаме по даден начин и поради това вярваме, че сме такива. Така създаваме реалността, която ни кара да бъдем такива.

Позволявайки на камъка да навлезе в нашия живот, съдейства да си спомним кои сме и кои искаме да бъдем без влиянието на другите.

 

ТИГРОВО ОКО – ЗНАЧЕНИЕ И ГЕОЛОГИЯ

 

Тигровото око е вид кварц, заместващ крокидолит, който е форма на азбест. Образува се, когато крокидолитът се разтваря във времето и се заменя от силициев диоксид (кварц).

По скалата на Моос, оценката му за твърдост е 7 и има подобна плътност с тази на кварца (прочете нашата статия за широкообхватната група кварц тук).

Счита се за рядък. Добива се от Южна Африка (основно), Намибия, Бразилия, Китай и САЩ.

Това е един от първите кристали, които навлизащите в света на минералите попадат.

В зависимост от начина по който светлината пада върху камъка, той може да прояви ефекта ‘котешко око‘. Визуално, изглежда все едно гледате право в очите на тигър или котка и това е вероятната причина за произхода на името му.

Това свойство се споделя и от други кристали като лунен камък, хризоберил и апатит.

Камъка Тигрово Око се предлага в широка гама от цветове – кафеникаво, червеникаво, обичайното златисто разнообразие и дори в синкави нюанси (Соколово Око), в които силицивият диоксид не е заместил напълно синия азбест.

Още от древни времена се вярвало, че който го носи, придобива сила, контрол и доминантност подобно на тази на тигъра.

Тигрите се характеризират с това, че са пъргави, решителни, независими и винаги нащрек. Те са свирепи, но много красиви и въпреки че са заобиколени от много опасни животни, винаги успяват да изградят уважение и авторитет.

Месопотамците, египтяните и римляните се стремели да придобият всички тези характеристики. Те знаели какво може да им даде този камък и затова се заобикаляли с присъствието му.

Египтяните го поставяли за очи на статуи на божества, тъй като вярвали че камъка дарява с зрение. В Римската империя, тези които участвали битки го използвали за да се защитят.

Средновековието било белязано от добро и лошо от психическа гледна точка. Демоните и заклинанията били врага в този етап на човечеството. Ето защо, тогава използвали камъка за блокиране на всички негативни енергии, които може да повлияят на човек през този период.

 

ТИГРОВО ОКО СВОЙСТВА И СИЛИ

 

Кристала помага на онези, които са склонни да стигнат до крайности, да намерят равновесие в емоционалния си живот.

 Може да помогне за създаването на хармония между хора с различни гледни точки, религиозни вярвания или подходи. Той е отлично помощно средство за привеждане на хармония в семействата и отношенията, когато различията в мненията или изразяването предизвикват раздори.

Помага на човек да държи дистанция от външни влияния, които могат да се натрапят неканени в живота му. Освен това смекчава влиянието на настроенията и стресовите ситуации.

ЕМОЦИОНАЛНА КОТВА

Златисто-кафявото Тигрово Око намалява копнежа към грешния вид храна и желанието да се пие. Това намаля емоционалната зависимост от цигари или алкохол.

Камъка облекчава тревожността, причинена от чувство на изолация или неадекватност. Това увеличава вашата воля и емоционална стабилност, за да направите режимите за подобряване на здравето по-вероятни за успех.

Способства неимоверно да се увеличи силата на волята и творческата енергия, като дава на желанието да се създава и енергията да се изпълнят тези желания във физическата сфера. Подпомага преодоляването на умората и обезкуражаването, така че човек да може напълно да изпълнява молбите на волята.

Вземете 5% отстъпка при първата си поръчка в сайта с промоционален код за нови клиенти: PROMO5

 

СЕБЕПОЗНАНИЕ ЧРЕЗ ПРОМЯНА НА МИСЛЕНЕТО

Камъка Тигрово Око съдейства за осъзнаването, че живота е като вода и ние избираме дали да плуваме или да бъдем статични.

Във всеки момент ние се променяме и кристала ни помага да бъдем в синхрон с тази промяна. Защото за да постигнем самореализация е нужно да се познаваме.

Знаейки кои сме в момента е много силен начин за добиване на власт над Аза. Когато научим кои сме в момента и кои искаме да бъдем, мислите и вярванията също ще ни последват в тази нова посока.

Дарява със силата да се разгранича какво искате и какво мислите, че искате, с това от което наистина имате нужда.

ЧУВСТВО ЗА ОЦЕНЕНОСТ

Тигровото Око има репутация като камък за защита. Кристала помага на човек да повдигне личната представа за себе си на място, от което може да взима решения за това какво иска.

Чувството за Аз се заздравява с продължителната употреба на камъка, съдействайки на тези които се борят с аспекти от своята представа за себе си.

Кристала помага да почувстваме собствената си стойност за това, което правим и собственото чувство за уникалност, който никой не може да ни отнеме.

РАЦИОНАЛНОСТ

Известен е като камък на ума, като съдейства за прочистването на емоционалното замърсяване водейки до по-добро разбиране на причината и следствието на ситуациите, с които се сблъскваме всеки ден.

Тигровото Око е много добър когато е нужно човек да премисли болезнена ситуация за да намери решение. От помощ е при разногласия, тъй като позволява да се видят всички страни, дори ако те се различават значително.

Кристала подържа нивото на емоции стабилно позволявайки ясно да се премислят всички детайли за да се стигне до ново заключение.

Препоръчва се носенето му когато участвате в трудни преговори, тъй като това може да засили желанието да се постигне споразумение и да вдъхнови подобна реакция от обратната страна. Това работи добре във взаимоотношения от всякакъв вид, тъй като помага да се стигне до точка на емоционална хармония с другите, дори след конфликт.

ПСИХИЧЕСКА ЗАЩИТА

Кристала предпазва психически като отразява обратно всякаква злоба или заплахи от другите, без да се поглъщат негативите.

Камъка Тигрово Око ще ви помогне да определите дали човек или предложението, което ви отправя е надеждно. Съдейства за преодоляване на страха от неуспех или конкуренция, като ви води до разбирането, че умът ви е единственото нещо, което ви задържа.

Това може да ви помогне да се почувствате овластени и незасегнати от мнението на други хора за това как трябва да действате и какво трябва да правите. Камъка ви помага да поддържате мислите си съобразени с вашите лични истини и ценности.

 

ТИГРОВО ОКО ЗОДИЯ

 

Тези красиви камъни ще помогнат на Близнаци да видят живота по-ясно. Ще увеличи концентрацията и фокуса им.

Камъка ще намали склонността на Лъва да бъде превзет и ще помогне на родените под знака на Дева да изразят своите чувства. В допълнение, тези камъни, особено разновидноста Соколово Око, ще направят Водолеите по-уравновесени и уверени в себе си.

3 мнения за “ТИГРОВО ОКО – ФОКУС НА УМА И ОБЕКТИВИЗЪМ В ПРЕЦЕНКИТЕ”

Вашият коментар