БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

НЕОБРАБОТЕНИ СРЕЩУ ПОЛИРАНИ КАМЪНИ – КОЯ ФОРМА Е ПО-ДОБРА ЕНЕРГИЙНО?

По-силни ли са необработените камъни от полираните енергийно и кои трябва да използвам?

Това е вероятно един от най-често повдиганите въпроси когато разговаряме с нашите клиенти и ето защо, решихме да изготвим този материал.

Краткия отговор е да, суровите образци излъчват по-силна енергия.

Дългия е, че въпреки това, шлифованата форма не отстъпва и намира своето място както в колекциите на любители, така и в инвентара на работещите с енергия.

Първо, нека изясним какво представляват двете форми.

Полираните камъни са скали, минерали и кристали, които са били изгладени от природата или от човека.

А какво представляват необработените?

Когато кристал спи в утробата на земята, енергийните вибрации около него са уникални и специални.

Миньорите го изкопават, почистват и изпращат на колекционери за продажба.

Те не са шлифовани или термично обработени. Това е тяхната естествена форма дадена от Природата.

Ето затова са по-добри не само за свързване с енергията на Земята, но и за заземяване и свързване с физическата реалност, както и за медитация.

За да ги сравним ще обърнем внимание на нуждата от полиране, сравнение на различни аспекти като практичност и ползи, форми, както и фокус на енергията.

 

ЗАЩО КАМЪНИТЕ СЕ ПОЛИРАТ?

 

Обикновено кристалите се шлифоват, за да се изкара не само цвета им, но и за да се подобри яснотата и блясъка, както и да се подчертаят вътрешните структури, които иначе може да останат незабелязани.

Това шлифоване може да помогне за свързване на кристалите с различни цветови спектри.

Голям къс аметист, който е нарязан и оформен, може да се окаже, че има червено (желязо) и жълто (цитрин), точно под повърхността.

Изкарването на тези други цветове показва тези специфични енергийни вълни, които преди не са били видими, а също така позволява повече светлина да влезе в него, което позволява по-лесно почистване и енергизиране.

Друг път се налага кристалът принудително да се полира поради повърхностни удряния или издрасквания, причинени от процеса на добив от земята.

 Понякога само едната страна или лице и основата (която също обикновено е скосена) биват полирани, докато останалата част от кристала е оставена в естественото си състояние.

А когато шиповете са толкова повредени, че биха били неизползваеми (поради остри ръбове и т.н.), в такива случаи е наистина полезно и най-добре за кристала да се шлифова.

 

НЕОБРАБОТЕНИ КАМЪНИ СРЕЩУ ПОЛИРАНИ – ПРАКТИЧНОСТ

 

Работещите с енергия обичат да използват както шлифовани, така и сурови образци за включване в решетки и върху олтари.

Нещо, което много хора намират за голям плюс при гладките камъни е, че по-лесно се носят в джобове на дрехи или раници, по-удобни са за поставяне под възглавница или в калъфката й, и най-вече не драскат и нараняват кожата когато се носят като аксесоар.

Не само това, но в практиката по полагане на кристали с цял уравновесяване на енергийните центрове в тялото, стоят по-стабилно и не падат толкова лесно, което от своя страна не прекъсва процеса.

По време на медитация, по-добре се улавят от ръката.

Ако правите еликсир или вода с камъни по-подходящо би било да се използват полиран камък, тъй като онези екземпляри, които са крехки и меки биха се разтворили в естествената си форма.

Също така, някои минерали съдържат токсични елементи, които не са подходящи за пипане, докато полираната форма създава допълнителен слой сигурност, която позволява на човек безопасно да държи такива камъни.

Например, в суровия си вид Цинобър съдържа живак, а Тигровото око може да съдържа азбест. Полираното покритие добавя слой или бариера между физическия контакт с минерала.

Шлифоването позволява по-подходящ достъп до изцеляващите свойства на всеки камък при извършване на енергийни работи поради размера им и нежните вибрации.

 

НЕОБРАБОТЕНИ СРЕЩУ ПОЛИРАНИ КАМЪНИ – ФОРМИ

 

Най-разпространената естествена форма в Природата е тази на шиповете.

Те предлагат дълбинно изцеление и са чудесен инструмент за енергийна работа.

Процеса на полиране, от своя страна, позволява създаването на привлекателни форми, които иначе не биха се срещнали в природата.

Това също улеснява работата с определен тип вибрации и проявата на намерения.

Например, кристалите във формата на сърце съчетават любяща енергия и са подходящи за хора желаещи повечко любов в живота си. Формата на ангел се съчетава с ангелска енергия, черепите са чудесни за мъдрост или познание, пирамиди за свързване с древни енергии, а сферите излъчват енергия във всички посоки.

Шлифованите имат по-лека енергия, която се движи наоколо в ясни посоки, следвайки линиите на формата, в който са оформени. Тази фокусирана енергия ги прави чудесни за работа при ритуали, скъсване на лоши връзки и всичко, което изисква прецизен и фокусиран поток от енергия.

 

НЕОБРАБОТЕНИ КАМЪНИ СРЕЩУ ПОЛИРАНИ – ЕНЕРГИЕН ФОКУС

 

Това на което трябва да обърнем внимание е как кристалите се формират и откъде получават енергията си.

Те получават енергията си от минералите, от които са изградени. При перфектни условия на топлина и налягане, наличието на минерали като желязо, магнезий, натрий и други, се организират по перфектен начин, което създава енергията на кристала.

Нека вземем следния пример: 

Представете си кристал, който връх е наклонен на една страна (като снимката встрани). Добре известно е, че енергията на кристала прави спирала нагоре и излиза през върха.

Разберете, че този кристал който в първоначалната си форма е имал нецентрално разположен връх, има естествен поток на енергия, която спираловидно излиза нагоре отляво или отдясно на центъра.

Ако този кристал с наклонен връх е физически променен, енергията пак би продължила да излиза от мястото където преди това се е намирал върха (а не през центъра).

В снимката, спираловидния енергийния поток е нарисуван в жълт цвят. В червено е нарисувано примерно къде би бил орязан и полиран кристала.

Може да видите, че в полирания вариант, енергия би искала да излезе извън центъра, така че той трябва да я пренасочи за да излезе през новия разположен в центъра връх на кристала.

Това е причината защо понякога хората чувстват, че шлифованите кристали не са силни колкото естествените.

Реално това което се усеща е разминаването между насочения поток на енергия от полирания завършек с потока, който има определен от вътрешната молекулярна структура.

Ето защо, полираните камъни носят по-мека, нежна и фина енергия. Обикновено към тях са привлечени хора, които са по-чувствителни към енергиите.  

Важно е да се отбележи, че полирането и оформянето на кристал не променя присъщите му енергийни характеристики (например един розов кварц, независимо дали е формата му е полирана или натурална, ще ви донесе любов дали към вас самите или другите, както и изцеление).

 

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

Може да се каже, че всяка форма е добра за себе си. Следвайте сърцето си за това към с коя ви призовава да работите.

Независимо към коя от двете основни форми ще се насочите, и двете съдържат трансформиращата енергия на Земята и работят.

Метафизичните способности на камъните, не се компрометират в процеса на полиране. Те са скали. Здрави са. Не може да се нарани егото им.

Ако усетите, че камъка който сте взели има тежка или слаба енергия, да го пречистите енергийно. Това може да се случи с оставянето под източник на вода (естествен за предпочитане), слънчева или лунна светлина, прикадяване, заравяне в земята и други (вижте статията ни по темата тук).

Нещо повече, можете да поставите програма в кристала си за да работи по сбъдването на зададена цел.

Надяваме се, че статията ви е била полезна.

Ще се радваме ако я споделите с приятелите си или общностите, в които членувате.

5 мнения за “НЕОБРАБОТЕНИ СРЕЩУ ПОЛИРАНИ КАМЪНИ – КОЯ ФОРМА Е ПО-ДОБРА ЕНЕРГИЙНО?”

  1. Ехааа!!! Изключително приятен, свеж и прекрасно полезен сайт!!! Поздравявам ви – всичко е написано с толкова хубаво чувство, много любопитно, увлекателно и наистина полезно. Благодаря ви за това ,което сте и това ,което правите! Namastè P.S. с голямо удоволствие ще разгледам повече прелестни нещица

    Отговор
  2. Благодаря! Днес си купих от Белинташ розов кварц. Имам обеци, после висулка /едра/ и днес се впечатлих и ме привлече къс скаличка, както аз си я определих , като продълговата пирамида. Реших да потърся информация за розовия кварц и попаднах на страницата ви. Благодаря! много интересни неща прочетох.

    Отговор
  3. Много благодаря за информацията. Нова съм в темата и благодарение на статии като тази научавам много полезни неща.

    Отговор

Вашият коментар