БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

СОДАЛИТ – КАМЪКА НА ПОЕТИТЕ

Содалит – природен дар, който не е обикновен камък.

Дори не е класифиран като скала.

Той е по-скоро красив, тъмносин минерал, който се издълбава в статуии, пирамиди и обелиски.

Въпреки че му липсва твърдостта на скалните камъни, той се използва за направата на красиви бижута. Има и други употреби за този минерал, всичките които се крият зад значението му.

 

СОДАЛИТ ИСТОРИЯ

 

Що се отнася до това кога е открит, камъка е сравнително млад в гемоложки години.

Тъмносиния минерал е намерен едва през 1806 в Гренландия. Дори след откритието му, той не бива оценен като орнамент чак до 1891 г.

Много хора не знаят, но цвета му не винаги е тъмносин. Той също може да бъде сив, лилав, оранжев или жълт или може изобщо да няма цвят.

Дълбокo сините камъни имат оранжева флуоресценция.

Содалитните камъни могат също да имат виолетов нюанс и обикновено имат бели жилки, почти като мрамор, или бели петна. Белите жилки и петна са калцит.

Sodalite

Значението на думата Содалит на гръци ознавача натриев камък. Гръцката дума за натрий е ‘sodium’, а камък е ‘lithos’. Наименуван е по този начин поради факта, че изобилства от натрий. Именно това го прави минерал, а не скала.

От време на време, содалитните камъни може да се видят да се продават като аломит, син камък или дитроит.

Дълбоко синият камък често се бърка с Лазурит.

Лапис лазули обаче е истинска минерална скала, която има по-висока плътност. Азурит, думортиерит и лазулит също понякога се бъркат с него.

Друг минерален скъпоценен камък, който е част от семейтвото му, се нарича Хакманит. Този сорт минерален камък е розов или виолетово-розов. Розовият Содалит или Хакманит е доста рядък и има необичайна чувствителност към слънчева светлина, известна като обратим фотохромизъм.

Когато Хакманитът е изложен на слънчева светлина, цветът му се променя. Когато се премахне от слънчевата светлина, цветът се връща към това, което е бил преди да бъде изложен на светлина. Хакманитът е още по-млад от синия му братовчед. Той е открит в Квебек, Канада през 1991 година.

 

СОДАЛИТ ЗНАЧЕНИЕ

 

 Това е отличен камък спасител, когато човек се чувства емоционално нестабилен.

Той ни помага да се свържем с умствения аспект на творчеството или начина по който изживяваме действителноста. Знаем, че предпоставка за творене е желанието за това.

Когато сме в състояние да внесем умствената интелигентност, сме способни да визуализираме нашите творения по много по-плавен и организиран начин.

Минерала съдейства да се постави ред и структура в желанията ни по начин, който ни позволява да поддържаме визията ни през целия процес на творене.

Освен това, отдаваме приоритет на онези енергии, които ще служат като платформи за нашите творения да изникнат.

Sodalite

Почти може да се каже, че Содалитът е тактически камък, помагайки ни да видим най-високата възможна вибрация във всяка ситуация, създавайки верижна реакция, за да разпознаваме най-доброто и да получаваме най-доброто.

Подкрепяйки ни в овладяването на емоциите и насоките, които ни предлагат, започваме да забелязваме умствената полза от емоциите и как можем да ги използваме, вместо да им позволим да контролират живота ни.

Той е нужен камък за всеки, който има склонност да потъва в собствените си емоции, както и в емоциите на другите.

Тази енергия ни дава разбиране за необходимостта от енергийни граници при работа с други хора, независимо дали тези граници са били поставени, за да спрат проникването от другите или от нашето собствено енергийно натрапване на другите.

Oтличен камък за работа за всеки, който страда от наклоности на емпатия. Тази енергия ни води добронамерено през умствените характеристики във всяка емоция, с която се сблъскваме и ни помага да разберем, че сме господар на нашите емоции.

И макар да обичаме богатството и дълбочината на емоциите ни и осъзнаването, че нашите емоции са ценни във всеки един момент, ние сме всъщност господари на нашите емоции.

Содалита ни съдейства да насочим вниманието си към това, което искат емоциите да ни покажат. Помага ни да разберем, че никой не може да контролира нашите емоции, защото те не са нещо осезаемо, което да се контролира. Те са неподвижни, действат като система за натиск, която ни казва къде се намираме във всеки даден момент.

 

СОДАЛИТ СВОЙСТВА – КАКВИ СИЛИ ПРИТЕЖАВА?

 

 Забележка: Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не е заместител на посещението при медицински специалист! Моля, консултирайте се с Вашия лекар, преди да предприемете алтернативно лечение.

 

ЕМОЦИОНАЛНИ КАЧЕСТВА

 
Дарява със силата да застанем зад себе си и зад това в което вярваме. Ако желанията на човек цял живот са били погазвани, минерала ще окаже подкрепа в способността да отстояваме себе си. Невъзможността човек да отстоява себе си може да бъде доста инвалидизираща черта, тъй като има склонност да отслабва и обезвластява.

Светлосин Камък

Камъка прави възможно това да се осъзнание, да видите съвсем ясно как това наистина е страх и как той може да ви задържи да постигнете целите си.

Показвайки откровено на другите да знаят от какво имате нужда и желаете – както и как се чувствате – демонстрират лично достойнство, самочувствие и уважение.

Нещо повече, може да направи другите много по-чувствителни към валидността или легитимността на възгледа ни.

Всъщност, казваме: „Виж, аз знача нещо. Вземи под внимание моята гледна точка и чувства. Може би не мислиш, че позицията ми е толкова добра, колкото и твоята – но все още мисля, че заслужава да бъде взета на сериозно.“

Изостря фокуса ни върху менталния аспект във всяка ситуация, с която сме обременени. Когато разберем, че създаваме реалността си от нашето емоционално състояние, откриваме, че създаваме хаос в много области, но чрез Содалит прави възможно да видим моделите на това, което създаваме.

Той моментално спира хаоса на емоционална буря в която се намираме.

Често пъти, се откриваме че не сме наясно какви са емоциите ни или защо са там. Това обикновено е добър показател, че енергийните граници на човека не са добре дефинирани, създавайки атмосфера за голямо количество случайни шумове.

Този случаен шум се състои от емоции, с които резонирате във вашата външна среда, емоциите на други хора, животни, както и обекти с жизнена сила.

Содалита помага да се дефинират тези граници по един бърз и безболезнен начин, превръщайки го в първостепенен камък за работа за хора с проблеми със съпричастността.

Удивителен камък за изкарване на вътрешния гений. От полза е за поети и комуникатори от всякакъв вид.

Независимо дали човек е учител, ако работата му включва разговаряне с хора, даване на речи, работата с този минерал кара говоренето да тече по-гладко, по-ясно и по-конкретно за да предадем съобщението си на ответната страна.

Ако сте учител, ще помогне да предадете това, което искате, така че учениците или студентите ви да го разберат. А ако сте писател – имате блог или влог, пишете публикации, поезия, имате колонка във вестник, камъка Содалит също ще помогне с това.

 

ZENLIFE Препоръчва

Полиран содалит от Бразилия

Камък Дълбоко Син Содалит
Изпълва ума, тялото и духа с енергиите на доверие, хармония и приемане, за да ви помогне да общувате по-ясно. Работата с този хармонизиращ камък ви дава вникване в себе си, като ви помага да погледнете по-дълбоко силните и слабите си страни и да постигнете баланс. Поставете камъка в трапезарията или кухнята си, където хората се събират във вашия дом. Нека вдъхнови хармонични и любящи групови разговори.

 
Усвояване на перспективата, че чашата с вода е наполовина пълна. Работата със Содалит прави споровете и аргументите по-лесни за разрешаване. Съдейства да се намали негативността като донася по-положителна светлина в разногласията с други.

Помага да се разкрие по-светлата страна на даден въпрос или човек.

Психологически, този камък носи емоционален баланс и успокоява паник атаките. Може да трансформира механизмите на защита или свръхчувствителност, освобождавайки основните страхове, фобии, вина и механизми за контрол, които ни държат от това да бъде които истински сме.

Свойствата на камъка са дълбоко свързани със сърцето. Тази връзка със сърцето придава успокояващ ефект, който улеснява постигането на вътрешен мир. Успокояващият ефект улеснява логическото мислене, което се свързва със смисъла на този вид минерали.

Това е един от камъните, които изкарва тъмните страни на повърхността за да се приемат без да се осъждат.

 

ДУХОВНИ СВОЙСТВА

 

Содалита е един от камъните, който пробужда третото око, което от своя страна подготвя ума да получи вътрешно прозрение и интуитивно знание. Той е най-плътен и заземяващ от тъмносините камъните и предизвиква задълбочена мисъл като изчиства ума, така че да може да функционира по правилен начин.

Когато ума е спокоен и неподвижен, по-грандиозна перспектива и разбиране може да се придобие. Отдава на ума възможността да мисли рационално, интелектуално и да достига до логически заключения.

Това е изключително полезен камък за онези, които са склонни да бъдат свръхчувствителни и реагиращи, тъй като стабилизира умствената сила и позволява на човек да направи промяната от емоционално към рационално.

Това е добър камък за носене, държане, медитиране или поставяне върху района на третото око за да може човек да придобие интелектуално разбиране за себе си или дадена ситуация.

Когато ума е балансиран и по-велико знание е отключено, става възможно човек да има по-голяма перспектива за живота.

Содалита помага да се изчистят стари модели на мислене от подсъзнанието за да се направи път за осъзнато мислене. Този камък е като дълбокия тъмносин небосклон, когато човек пътува на дълбоко в ума, както в съня, и се връща освежен и с по-голямо разбиране и поглед за нещата.

Белите линии и петна в камъка символизират духовната светлина, която идва когато човек е балансирал ума си.

Полиран и необработен Содалит

ФИЗИЧЕСКИ КАЧЕСТВА

 

 Твърди се, че Содалита удължава физическата издръжливост и се използва от атлетите.

Балансира метаболизма, преодолява дефицитите на калций и почиства лимфната система и органи, подсилвайки имунната система. Този камък бори вредата от радиация и безсъние. Използва се за гърло, гласни струни и ларинкс, и е полезен за дрезгавост и проблеми с разграждането на храната. Помага при треска, намалява кръвното налягане и подобрява усвояването на течности.

Содалита изчиства електромагнитните замърсявания и може да бъде поставен върху компютри за да блокира техните лъчения. От полза е за хора, които са чувствителни към работата в офис, често получават главоболия и дихателни проблеми или към електромагнитен смог.

Това е особено добър камък за групова работа, тъй като донася хармония и солидарност към целта. Стимулира доверието и дружбата между членове на групата, насърчавайки взаимна зависимост.

 

СОДАЛИТ ЗОДИЯ

 

Синия минерал ще помогне да се намалят конформистките тенденции на тези, родени под знака на Дева.

Ще окаже благоприятно въздействие също така на Стрелеците да бъдат по-малко зависими от мненията на другите. Ще изпълни Стрелците с интуиция да вземат правилните решения в живота. Той отваря вътрешното око и прави носителя му осъзнаващ емоционалните последици от действията и мислите.

Ако сте декемврийско дете, наясно сте със страстта, която влагате в аргументите и честността, нали? Не искате да изневерите на съвестта си. Ето защо минерала може да ви помогне да откриете този отвор на увереност, който може да ви стимулира през целия живот!

Вашият коментар