БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

Пирит – Значение, Лечебни Свойства, Зодия, Чакра и Пречистване

Пиритът или наричан още „Златото на глупаците“ е хипнотизиращ кристал с метален блясък.

Той резонира с чакрата на слънчевия сплит, излъчвайки енергии на изобилие, защита и креативност.

Кристалът има богата история на използване за защита и предлага емоционална подкрепа на тези, които търсят щастие и вътрешна сила.

Той е ценно допълнение към нечия колекция от лечебни кристали, въплъщавайки красота и сила.

Нека го разгледаме подробно.

Кубче Пирит

Повишаване на увереността.

Енергията на кристала вдъхва самоувереност, насърчавайки човек да се довери на способностите си и да прегърне предизвикателствата с непоколебима вяра.

Осигурявайки силна основа на самочувствие, камъка помага да прогоните съмненията в себе си и страха, като дава сила да блеснете ярко и да постигнете целите си.

Ползвайте го като средство за повишаване на самочувствието и оставете неговата енергия да напомни за вътрешната сила и потенциал, които всеки човек носи.

Креативност и фокус.

Пиритът е мощен съюзник за креативност и фокус.

Неговата лъчиста енергия стимулира умствената яснота и запалва вътрешно творческата искра. Чрез подобряване на концентрацията и способностите за решаване на проблеми, кристала позволява да насочите идеите си към продуктивни, иновативни начинания.

Независимо дали сте художник, писател или просто искате да подобрите умствената си острота, отличителните качества на кристала могат да помогнат да отключите творческия си потенциал и да поддържате непоколебим фокус върху целите си.

Намаляване на стреса.

Пиритът е забележителен кристал за намаляване на стреса.

Неговата невероятна енергия насърчава усещането за спокойствие и баланс, като помага да управлявате и облекчавате стреса.

Заземяващите му свойства осигуряват емоционална стабилност, докато неговите положителни вибрации работят за разсейване на тревожността и напрежението. Чрез насърчаване на спокоен начин на мислене, кристала дава сила да се изправите срещу стресовите фактори с устойчивост и яснота, което в крайна сметка води до по-спокойно и хармонично състояние на съществуване.

Емоционална устойчивост.

Пиритът дава силата да устоите на предизвикателствата на живота.

Енергията на този кристал насърчава вътрешната сила на духа и помага да се възстановите от трудностите. Със своите сили, минерала помага за поддържане на емоционален баланс, предлагайки стабилна основа, когато се сблъсквате с бурни емоции.

Неговата лъчиста енергия вдъхва на ползвателите му решителност да преодоляват препятствията, което го прави ценен инструмент за емоционална сила и издръжливост.

Кубче Пирит от България
Държането на необработения кристал на бюрото в офиса, отправя покана за изобилие, просперитет и богатство. Тъй като е свързан със чакрата на слънчевия сплит, той също така увеличава волята, мотивацията и личната сила. Свържете се с енергията на камъка, когато имате нужда от насърчаване и позитивност, особено когато става въпрос за кариерата си или някаква страст. Възползвайте се от 5% отстъпка при първа поръчка с промо код 5PIRIT.

Защита.

Кристалът образува енергиен щит, който предпазва от негативна енергия и психически намеси.

Неговата защитна аура създава безопасно пространство, което помага да се чувствате сигурни и защитени от вреда.

Този камък не само предпазва от външни заплахи, но също така укрепва вътрешната решителност и самоувереността, осигурявайки усещане за лично овластяване и устойчивост в лицето на бедствия.

Той има качества, които го правят доверен спътник за онези, които търсят безопасност и сигурност в живота си.

Манифестиране.

Пиритът е почитан заради силата му да манифестира и връзката му със Закона за привличането.

Този кристал дава сила да фокусирате намеренията и желанията си, като ги приведете в съответствие с универсалната енергия на привличането.

Чрез насочване на своята положителна енергия и лечебни сили, минерала помага за усилване на манифестиращата сила, подобрявайки способността да черпите изобилие, успех и възможности.

Неговата положителна енергия запалва искрата, необходима за превръщането на мечтите в реалност, което го прави ценен съюзник за тези, които практикуват Закона на привличането.

Изобилие.

Пиритът е мощен кристал за привличане на изобилие.

Със своя метален блясък той символизира просперитет и финансов успех. Енергията му привлича богатство и възможности в живота на човека, създавайки мислене за изобилие.

Вибрациите на този лечебен кристал стимулират проявлението на желанията, което го прави популярен избор за тези, които търсят материален и финансов растеж. Смята се, че мощното му влияние насърчава мъдрите финансови решения и положителния възглед за богатството.

Сила.

Минерала помага да се упорства по време на физически трудни дни. 

Този камък е умел в увеличаването на физическата сила и издръжливост.

Може да бъде голям съюзник, когато човек се връща към тежък физически труд след дълго време почивка, и значителен спад в физическото здраве.

Енергия и жизненост. 

Пирита изпълва пространството с енергия и оптимизъм, изтласквайки всички лоши вибрации и мрачни мисли.

Притежава необичайна способност да помага да се види отвъд фасадите. Излага целесъобразно реалността за дадена ситуация.

Камъка работи директно със слънчевия сплит, изпращайки поток от енергия директно към него и незабавно увеличава жизнеността на човек. Осигурява масивен тласък на волята и насочва тази енергия към преодоляване на лошите навици, позволявайки да се изгради здрава основа за нови здравословни модели и постоянен приток на положителна енергия.

Гривна Пирит
Възползвайте се от лечебните свойства на кристала с нашата изящна гривна, предназначена да увеличи енергията и повиши увереността. Смята се, че този блестящ минерал предпазва от негативни енергии, като същевременно насърчава физическото благополучие и емоционалния баланс. Открийте магията на камъка с 5% отстъпка при първа поръчка с промо код 5PIRIT.


Името идва от гръцката дума pyros, която означава „огън”, дължейки се на способността му да поражда искри когато се удари в метал, камък или твърда повърхност.

Поради металическия блясък и тежест, често е бъркан за благороден метал от неопитните златотърсачи, спечелвайки си прозвището „Златото на глупците“.

Матрица Пирит

В миналото, недобросъвестните собственици на рудници солели мините си с него, за да накарат хората да вярват, че все още са производители на злато.

Това е камък талисман на огнените занаяти: пекари, ковачи и пожарникари. Той също така защитава хората в строителните професии.

Поради честите случаи на открити парчета от минерала в праисторически могили, се смята че първобитния човек е използвал материала за разпалване на огньове.

Пиритът се среща в широк диапазон от геоложки условия, включително магмени, метаморфни и седиментни скали. Често се свързва с хидротермални вени, въглищни пластове и като вторичен минерал в рудни находища.

В метаморфните скали кристалът се образува в резултат на промяната на съществуващи желязосъдържащи минерали при условия на висока температура и налягане. В магматични скали той може да кристализира от магма по време на процеса на охлаждане и втвърдяване. В седиментните скали кристалът се образува чрез отлагането на богати на желязо седименти.

Кристала може да се прояви в различни форми, включително кубични, октаедрични и пиритоедрични форми.

Въпреки изобилието и широкото си разпространение, Пиритът продължава да пленява както учени, колекционери, така и ентусиасти.

Неговите уникални свойства, историческо значение и символични значения го правят наистина забележителен минерал, достоен за възхищение и изучаване. От произхода си дълбоко в Земята до трайното му присъствие в човешката култура, камъкът остава вечен символ на устойчивост, изобилие и вътрешна сила.

Златистата му разновидност се нарича Халкопирит.

За Овен кристалът резонира дълбоко с тяхната огнена и динамична енергия. Със своята огнена енергия, кристалът разпалва стремежа и решителността на Овена, като го тласка към целите си с непоклатим фокус.

Блестящата му повърхност е като магнит за родените между 22 юли и 21 август. Този камък укрепва творчеството на Лъва и го прави по-малко взискателен и надменен. Подобрява концентрацията му.

За Скорпионите, кристалът притежава значителна привлекателност. Той се съчетава перфектно с дълбоката връзка на Скорпиона със земята и нейните трансформиращи енергии, като му дава сила да се справя с предизвикателствата на живота с устойчивост и решителност.

Като символ на изобилие и проявление, Пиритът се съчетава перфектно с оптимистичните възглед на Стрелеца за живота. Кристала засилва вроденото чувството на вътрешна сила и самоувереност на Стрелците, като ги насочва към успех и реализация.

Качествата на минерала оказват привличане също към интелекта на Близнаци. Този камък помага на родените под този знак да бъдат по-фокусирани – съсредоточавайки техните многобройни и често различни интереси.

Кристалите и техните енергии не се ограничават до определени зодиакални знаци. Много хора от различни знаци могат да се възползват от свойствата на кристала въз основа на своите уникални нужди и намерения.

В крайна сметка изборът на кристали трябва да се основава на резонанса с енергията на кристала.

Пирит

Кристалът е тясно свързан с чакрата на слънчевия сплит, енергийният център, отговорен за личната сила, увереност и самодисциплина.

Разположена точно над пъпа, този енергиен център управлява усещането за себе си и способността да отстояваме волята си в света.

Лъчистата енергия на минерала насърчава собственото достойнство и смелост.

Като балансира центъра на слънчевия сплит, кристала помага да се разтворят чувствата на неадекватност и дава сила да преодолявате предизвикателствата с устойчивост.

Подобрява способността да постигате целите си и насърчава положителното отношение към личностното израстване.

Когато е балансирана, тази чакра позволява ясно вземане на решения и уверено изразяване на вътрешната истина.

Нещо, което е хубаво да знаете за тези лечебни камъни е, че трябва да се почистват и презареждат с различна честота, тъй като те действат като гъби – поглъщат всички енергии в тяхната среда, добри или лоши. Също така, колкото са по-малки, толкова по-бързо се разпада тяхната енергия.

За да почисти този минерал, всичко, което трябва да направи за да се регенерира енергията му е да се постави върху кварцова или аметистова друза или геода, за да се изчисти и презареди.

Излагането на слънчева светлина е също чудесен начин да се презареди.

Опцията да се постави под течаща вода в мивката или изворната планинска вода е възможен, но трябва да е сигурно че е добре подсушен за да се предотврати окисляване.

Прекарването на Пирит през дима на горящ градински чай, пало санто или друга билка премахва ефективно натрупаната негативна енергия от него.

Вашият коментар