БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

ПИРИТ – ЗЛАТОТО НА ГЛУПЦИТЕ

Трите ключови думи за Пирит са: богатство, успех, защита.

Името идва от гръцката дума pyros, която означава „огън”.

Когато се удари в метал, камък или твърда повърхност, този минерал поражда искри.

Поради златистия му цвят, металическия блясък и тежест, често е бъркан за благороден метал от непитните златотърсачи, спечелвайки си прозвището „златото на глупците“.

Лъскавината му е като на истинско злато. Недобросъвестните собственици на рудници солели мините си с него, за да накарат хората да вярват, че все още са производители на злато.

Това е талисманият камък на огнените занаяти: пекари, ковачи и пожарникари. Той също така защитава хората в строителните професии.

Поради честите случаи на открити парчета от минерала в праисторически могили, се смята че първобитния човек е използвал материала за разпалване на огньове.

 

ПИРИТ СВОЙСТВА – КАКВО МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ ОТ СКРИТИЯ ОГЪН В НЕГО?

 

Забележка: Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не е заместител на посещението при медицински специалист! Моля, консултирайте се с Вашия лекар, преди да предприемете алтернативно лечение.

Отражение

Носенето на минерала помога да се упорства по време на физически трудни дни. Този камък е умел в увеличаването на физическата сила и издръжливост.

Може да бъде голям съюзник, когато човек се връща към тежък физически труд след дълго време почивка, и значителен спад в физическото здраве.

Усилва качества като амбиция, ангажираност и постоянство, което е изключително полезно, когато се инициират дългосрочни цели, тъй като помага на човек да развие стремежа да започне нещо и да го довърши докрай.

Неговите вибрации насърчават силна решителност и увереност. Този камък също така усилва умствената яснота и фокуса във всички въпроси и подкрепя човек при предприемането на решителни действия. Събужда вътрешния воин в наша полза и на другите.

Емоционалните лечебни свойства на Пирита са отлични за хора, които страдат от тревожност, страх, отчаяние или прекалено притеснение.

Достатъчно невероятно е, че той често е полезен в ситуации, когато изглежда, че не може да се открие необходимото решение. Съдейства да се развие неудържима нагласа към това, което човек решава да постигне. Помага ни да се сблъскаме със своите страхове, както и с негативните влияния, и дава куража да се изправим и да ги отстраним.

Чрез всички тези черти, камъкът подпомага балансирането на полюсите и в цялота аурично поле. Това прави изключително полезен както за мъжете, така и за жените, тъй като им помага да балансират мъжката си страна и да я приведат в хармония с женската. Специално за мъжете повишава мъжествеността и пламенното сексуално изразяване.

 

ZENLIFE Препоръчва

Уникален Екземпляр

Пирит от Мадан, България

Държането на необработения кристал на бюрото в офиса, или във вашия бизнес, отправя покана за изобилие, просперитет и богатство. Тъй като е свързан със чакрата на слънчевия сплит, той също така увеличава волята, мотивацията и личната сила. Свържете се с енергията на камъка, когато имате нужда от насърчаване, позитивност и възвисяване, особено когато става въпрос за вашата кариера или страст.

 


Пиритът дава възможност да се посрещнат предизвикателствата, както и постоянството и ангажираността за справяне с тях.
Изпълва пространството с енергия и оптимизъм, изтласквайки всички лоши вибрации и мрачни мисли.

Притежава необичайна способност да помога да се види отвъд фасадите. Излага целесъобразно реалността на дадена ситуация.

Камъка работи директно със слънчевия сплит, изпращайки поток от енергия директно към него и незабавно увеличава жизнеността на човек. Осигурява масивен тласък на волята и насочва тази енергия към преодоляване на лошите навици, позволявайки да се изгради здрава основа за нови здравословни модели и постоянен приток на положителна енергия.

Камъка осигурява на тялото подхранваща енергия. Това свойство служи за поддържане на идеално здраве и цялостно благосъстояние.

 

КАК ДА ПРИВЛЕЧЕМ УСПЕХ С ПИРИТ?

 
Златото на глупците на бял фон

За да овладеете мощните му и защитни вибрации, дайте на тласък самоувереността си, когато използвате този воински камък в литотерапията за просперитет или аспирация.

Включването на няколко броя от него дава възможност за по-мощни вибрации, защото образува съюз между енергиите на отделните кристали, основавайки се на древните принципи на свещената геометрия.

Силата на кристалната решетка работи за възстановяване на мозъка с ново мислене.

Комбинирайте минерала с други камъни за късмет като Цитрин, Нефрит и връх Планински Кристал за увеличаване на енергията. Следвайки зен традицията на медитация, поставете камъните си върху бял плат и оставете запалена свещ наблизо, за да синхрозирате настроението за енергизираща и вдъхновяваща терапевтична сесия.

Преди да започнете, пречистете психичната обстановка и камъните си със стрък градински чай, древен ритуал за почистване, използван в продължение на хилядолетия от американските индианци.

По време на процеса, седнете спокойно с камъните Пирит в продължение на 20 минути и обмислете намерението си. За да донесете просперитет в живота си, наистина трябва да го желаете. Изпратете това съобщение на вашите камъни и вселената, като визуализирате ясен образ на това, което искате да се прояви в живота ви.

Направете го толкова реално и подробно, колкото можете, независимо дали е сума с пари, любим костюм, или просто усещатето за пясъка под краката на брега на островен рай.

Нека мощната енергия на камъните на изобилието да отнесат самоограничаващите вярвания и негативните мисли за себе си с всяко ритмично и релаксиращо издишване. Когато вдишвате дълбоко, кажете утвърждение на глас, използвайки думи като изобилие и благодарност и създайте ежедневна мантра, която да е вярна на желанието на сърцето ви.

Докато навлизате по-дълбоко в медитацията, свойствата му за кристално лечение ви помагат да се съсредоточите с увереност, което води до дълбокото убеждение, че нещата, които желаете, ще се превърнат в реалност.

Камъкът също насърчава отношението на благодарност, защото е всеизвестно, че не са щастливите хора, които са благодарни, а благодарните хора, които са щастливи. Изберете да бъдете благодарни и отворете вратата към силата и мъдростта на вселената.

 

ПИРИТ ЗОДИЯ – ОТКОГО МОЖЕ ДА БЪДЕ НОСЕН?

 
Забит в бучка.

Блестящата му повърхност е като магнит за за родените между 22 юли и 21 август. Този камък укрепва творчеството на лъва и ще го направи по-малко взискателен и надменен. Неговата концентрация също ще бъде подобрена.

Качествата на минерала оказват привличване също към интелекта на близнаци. Този камък ще помогне на тези, родени под този знак, да бъдат по-фокусирани – съсредоточавайки техните многобройни и често различни, интереси.

Нещо, което е хубаво да знаете че тези лечебни камъни трябва да се почистват и презареждат с различна честота, тъй като те действат като гъби – поглъщат всички енергии в тяхната среда, добри или лоши. Също така, колкото са по-малки, толкова по-бързо се разпада тяхната енергия.

За да почистим този минерал, всичко, което трябва да направим за да го регенерираме е да го поставим в кварцова или аметистова геода, за да го презаредим.

Поради съдържанието на сяра и олово в състава, не е препоръчително да излагаме нашия Пирит за продължително време на слънчевите лъчи.

Опцията да го пуснем под течаща вода в мивката или изворната планинска вода е възможен, но трябва да сме сигурни че добре сме го подсушили за да предотвратим окисляване.

Вашият коментар