БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

АКВАМАРИН – АМУЛЕТ НА МОРЕПЛАВАТЕЛИТЕ

Според гръцката митология, след като изпаднал от ковчеже със скъпоценности на морските Сирени, легендарни прелъстителки, примамващи моряците в скалите, вълните измили Аквамарина на брега.

В това може би лежи причината за възникналата традиция сред моряците и всички, които пътуват по вода да носят този камък за безопасно плаване.

Римската митология почитала камъка за свещен за Нептун, богът на морето.

В статията ще се опитаме да покрием следната информация за камъка:

↠ етимология
↠ различните проявления на свойствата му
↠ зодия/те върху която/които има влияние
 любопитни факти.

 

АКВАМАРИН ЗНАЧЕНИЕ

  Етимология на АквамаринаИмето на камъните произлиза от аква, латинската дума за „вода“ и марин – „морски“.

Хората често бъркат ориенталския аквамарин, разновидност на топаз, с аквамарин.

Аквамаринът въплъщава всички символи свързани с морето, а с някаква малка част, това което се отнася до небето, отразено върху повърхността на водата. Представя се като огледало, което се отразява безкрайно.

Този камък дава възможност да се открие скритото значение на реалността. Благоприятен е за медитация и пробуждане на скрити психични способности. Той е камък на кореспонденция и съразмерност – камъкът на пророците, шаманите, лечителите и мистиците.

За някои аквамаринът предизвиква разкрития. Древни поверия твърдят, че човек може да види своя ангел пазител през аквамаринов камък, когато сочи към север.

Вдъхва смелостта да изследваме най-тъмните дълбини на нашите души. Това е идеалният камък за психолози, психиатри и психотерапевти за носене на показалеца, както и от хора занимаващо се активно с такъв вид терапия. Тази яснота поставя човек лице в лице със себе си – и другите. Често е опасно. Ако пречистването е прекалено грубо, то може да доведе до ярък световъртеж.

Аквамаринът също е камък на любов и вярност.

 

АКВАМАРИН СВОЙСТВА

 


Духовни Качества

 Необработен АквамаринАквамаринът се счита за любовен камък, но по-скоро за нежна, състрадателен вид любов. Вярва се, че може да помогне за подмладяване и подхранване на любовта между дългогодишните двойки. Нищо чудно, че е избран за официален камък за 19 годишнината от бракосъчетанието.

 Аквамарина насърчава толерантността и предлага подкрепа по време на трудни времена като загуба на скъп и мил човек. Помага да се преодолее осъдителното отношение и човек да поеме отговорност за себе си. Напомня, че прогресът е закон на живота – душата трябва да се развива по пътя, който си е поставила за себе си преди въплъщението.

 Поддържа интуицията и способността за ясновидство. Всеки човек притежава дарби и в зависимост къде се намира в своето духовно развитие, ги разпознава или не забелязва кратките моменти на тяхното проявление в ежедневието. С въздействието на Аквамарина върху горната половина на тялото, той е чудесен камък за медитация и достигане на по-висока извисеност.

↠ Ако човек сънува аквамарин, това може да бъде знак, че скоро ще приветства нови приятели в живота си.

 

ZENLIFE Препоръчва

Малки и средни късчета АквамаринMалки до среди парчета автентичен Аквамарин.

Камъка вдъхва смелост и съдейства за ясното изразяване и общуване с околните. От енергийна гледна точка, подобно на други, той се управлява от Луната и е изпълнен с Ин или женска енергия. По своите лечебни и подхранващи ефекти аквамаринът може да се сравни с лунния камък.


 
Емоционални Качества

 Играе голяма роля за надрастване на срамежливостта. Онова положение, в което ни е срам да изкажем собствената си истина. Камъка вдъхва силата да спрем да бъдем самосъзнателни и неестествени и да застанем за себе си и свободно да говорим личната си истина по начина по който ни харесва.

От друга страна, човек може да е изразителен и да говори много без да спира, но да говори без да говори от душата си. Обикновено това го правим за да се впишем и да не създадем някакъв вид дисонанс в групата.

В крайна сметка, започваме да се чувстваме неудобство за това, че не сме истински към себе си и да сме съзнателни относно това какво другите ще кажат, ако знаеха какво чувстваме.

 На психологическо ниво, Аквамаринът успокоява и тече над грубите краища на депресията и страха, оставяйки в своята следа подобрение и пречистване на мислите. Медитацията с Аквамарин с течение на времето може да ни помогне да намерим нови решения на стари проблеми, като ни помага да се пуснем от миналите времена и старите, запиращи мисловните модели, които вече не ни служат по най-добрия начин като окуражава да се направят нови здравословни промени в живота на човек.

Има изключително успокояващо влияние върху хора с обтегнати нерви. Аквамарина облекчава чувства на безпокойствие и страх.

 

 Физически Свойства

 Сурови Кристали АквамаринКогато става дума за физическите характеристики на камъка, Аквамарина противодейства на въздействието на замърсителите.

 Това е камък на дишането, дихателните пътища и белите дробове. Той може да подобри състоянието на синусите и честото кашляне. Ефективен е при сенна хрема и други хронични алергии.

Астмата, последиците от магарешката кашлица и дифтерията могат да бъдат облекчени чрез комбиниране на Аквамарина със смарагд и зелен нефрит или с турмалин.

 Смученето на необработено или полирано парче Аквамарин може да облекчи зъбобол. Уморени очи и някои затруднения със зрението ще бъдат намалени или облекчени ако се легне и постави Аквамарин всяка вечер за 20 минути върху клепачите.

Поставянето на камъка на стомаха или в областта на черния дроб ще помогне за проблемите в тези органи. Поставен върху слънчевия сплит, благотворното действие на Аквамарините ще успокои нервните спазми.

Работещите с кристали, използват камъка за да хармонизират щитовидната жлеза и хипофизата когато функциите са им изкарани извън строя от психическо пренапрежение.

 

АКВАМАРИН ЗОДИЯ

 Като воден камък, Аквамаринът има благоприятно действие върху Риби и Водолей. Той е също от помощ за Близнаци и Везни.

Това е зодиакалния камък на родените през месец Март.

 

АКВАМАРИН ЧАКРА

 Аквамарин ни свързва с по-горните чакри, по-специално гърленната чакра.

Целта на гърленната или пета чакра е да ни позволи да общуваме, да изразяваме душевната си страна.

Творчеството ни се зарежда в сакралната, втора чакра. Но чрез това как го изразяваме чрез гърлото си, как говорим, как създаваме, как слушаме истината си, а не тази на другите хора.

Ако не слушаме автентичния си глас, ако го отричаме, то тогава не коминукираме в унисон с това кои сме ние.

 

КАК ДА ПОЧИСТИМ АКВАМАРИН?

 Зелен Аквамарин на фонСлед известно време аквамаринът ще се изчерпи откъм енергия, след като сподели всичко с нас. Когато това се случи, той трябва да бъде пречистен чрез потапяне за няколко часа в леко солена деминерализирана вода.

За най-добри резултати да се презареди е добре да се използва слънчева или да се постави върху голяма друза, което също е ефективен начин.

Общо казано, когато човек се сдобие с естествен камък е добра идея да се рестартира, като се използват гореспоменатите методи, които ще премахнат всички вибрации, които са запазили отпреди да стигне до нашите ръце и енергийно поле.

Този полускъпоценен камък също може да бъде пречистен чрез изгаряне на тамян до него.

 

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

 Аквамарин и ТурмалинПървите аквамаринови камъни са открити в Бразилия между 1551 и 1554 г. по време на най-ранните проучвания на португалските колонии. Едва през 1881 г. бива открит първият голям аквамаринов камък. Това е бил зелен кристал, тежащ 7 килограма.

Аквамарин от най-високо качество – „гем“, използван за бижута, е открит в Бразилия през 1910 г. и тежи страховитите 110,5 килограма. По-късно, през 1964 г., в селскостопански район на страната е открито 22-килограмово бижу.

Откритите големи кристали често се озовават в музеи, където обществеността може да ги види и да научи повече за гемологията.

В заключение, кристала има името и цвета на обширния океан и мореплавателите са го използвали с векове за насърчване на безопаснато плаване и за да предотвратят удавяне.

Той е чудесен камък за отваряне на вътрешния ни слух, така че да говорим, изразяваме и бъдем в истината си.

Способностите му ни помагат да се превърнем в автентичния човек, който е нужно да бъдем.

2 мнения за “АКВАМАРИН – АМУЛЕТ НА МОРЕПЛАВАТЕЛИТЕ”

  1. Ще е хубаво да има колие , чокър или някакъв вид гердан с него , за да го комбинираме с гривна.

    Отговор

Вашият коментар