БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

КОСИТЕ НА ВЕНЕРА (РУТИЛОВ КВАРЦ) – УСИЛВАТЕЛ НА МИСЛИТЕ

Червеният, медният и златният Рутилов Кварц е познат като „Косите на Венера“ в гемологичните кръгове. Името се отнася до блестящите рутилови нишки, видими в тези камъни.

В края на 18-ти век един човек наблюдава кръстосани екземпляри от рутил в подобни на мрежи модели. Името му е Орас Бенедикт дьо Сосюр, който първи наблюдава това качество и решава да назове този рутилов феномен сагенит. То произтича от гръцки и латински корени и означава „мрежа“.

Американският гемолог Джордж Фредерик Кунц по-късно предефинира тази дума, за да опише рутилираните кварцови образци. Дебатът остава за това дали това е умишлено, или неразбирателство от превода на дьо Сосюр от френски.

Според мита, след като богинята Венера сресала косата си, нимфите имали разногласия на коя се полагат свлеклите се на брега нишки. Видял това, за да не засегне никоя от нимфите, речния цар затворил косите в камък.

❋❋❋

 

КОСИТЕ НА ВЕНЕРА ЗНАЧЕНИЕ

 
Рутилов Кварц

Рутиловия Кварц е кварцов камък съдържащ рутил в себе си.

Най-малкото което може да направи е да ускори нещата, но това не е камък, с който трябва да се работи редовно, това е камък от спешен тип.

Често откриваме, че най-високите очаквания към нас идват отвътре. Когато открием, че не отговаряме на тези очаквания, можем да бъдем доста сурови към себе си. Понякога сме напълно жестоки и се наказваме.

Това е мисловен модел, който рутилираният кварц ще ни помогне да коригираме. Този камък ни носи вибрация, която ни помага да видим модели, където сме твърди към себе си, места където имаме възможности да се подобрим.

За тези, които страдат от симптоми на обсесивно компулсивно разстройство, този камък може да бъде много просвещаващ в моделите, които създават тези симптоми. Работата с този камък ни помага да открием повтарящи се модели на самобичуване. На менталното ниво се определя дали моделите са ефективни и какви действия, ако е нужно, трябва да се предприемат.

Рутиловия Кварц е невероятен камък, който помага и на други камъни. Той е способен да бъде по-ефективен от другите камъни за тази цел поради моделите, които разпознава.

Рутилът в кварца разпознава вибрационните модели в другите камъни чрез синергията помежду им и това позволява вибрациите на всички камъни да бъдат значително по-силни.

Косите на Венера е също много ефективен с пристрастяващо поведение (подобно на силата на Аметист). В края на краищата това са самонаказващи поведения. Когато работите с пристрастяващи модели, трябва да обмислите работа с други камъни, които също носят в себе си обгрижваща енергия, като лепидолит или айоит.

Всички ние имаме модели на самонаказуемо поведение, това е просто въпрос на промяна на поведението на наказание към овластяващо поведение. Рутиловия Кварц е камък от много слоеве, които могат да помогнат с целия спектър от налични възможности, след като се реши да се създаде нов модел на мястото на стария. С предприемането на това пътуване към себе си, кристала непрекъснато ще помага на човек всеки път, когато е готов да предприеме следващата стъпка.

❋❋❋

 

РУТИЛОВ КВАРЦ СВОЙСТВА

 

Забележка: Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не е заместител на посещението при медицински специалист! Моля, консултирайте се с Вашия лекар, преди да предприемете алтернативно лечение.

Червени Нишки в Кварц

Рутилираният кварц се счита за кристал на истината. Като такъв, той насърчава самореализацията, тъй като самооткриването означава да се разкрие вътрешната истина за самите нас, нашата цел и съдба. Кристала спомага за по-доброто разбиране на самите себе си, както и на другите, тъй като ученето за нас означава да се научи и за другите.

Колкото повече медитирате с камъка, толкова повече душата ви цъфти в истинския ви аз, който всеки знае и обича. Медитацията е езикът на нашия дух и този специален камък е преводачът. Потапянето в свойствата на рутиловия кварц човек придобива точната яснота, за да избере правилния път за намиране на своето блаженство.

Игличките в него служат като предавател. Задвижва мисления процес. Тъй като рутиловия кварц има кварц в себе си, то той съдържа силата му в себе си. Някои споделят, че работата с него е все едно имаш духовна антена на главата. Смята се, че енергията на камъка е особенно благоприятна когато е нужно да открием решение по даден проблем или търсим прозрение чрез медитация.

Косите на Венера има значението и свойствата да получава съобщения от по-висши нива на съзнание. Камъка може да се използва когато човек желае да се вдъхнови или да получи правилната информация. Той е също така полезен за хора, които искат да знаят дали мислите им са правилните или не.

Зарежда с енергия и жизненост. Известен е с това, че вдъхва поток от неизчерпаема сила, тъй като златистите косъмчета в него се свързват с чакрата на слънчевата сплит (центъра на личната сила на човек).

От древни времена се вярва, че златистите иглички в него (рутил) имат силна енергия и ще допринесат максимално за увеличава на жизненоста.

Добър е за хора, които искат да са мотивирани за постигането на своите цели.

Най-известния Рутилов Кварц е със златисти нишки, но съществуват и други видове. Има също така със сребристи, черни, червени, зелени и сини освен златисти. Значението и ефектите на камъка Косите на Венера ще се различава в зависимост от цвета на иглите. Всички те предлагат невероятна сила, така че е хубаво да се използват за целите си.

По правило, колкото по-прозрачен и по-богат на нишки е камъка, толкова по-голяма е силата му. Тези видове обикновенно се използват за бижута и са доста скъпи.

 

ZENLIFE Препоръчва

Камъчета Косите на Венера

Kaмъчeтa Пoлиран Kocитe на Вeнeрa
Рутиловия Кварц насърчава човек да се потопи дълбоко в собствената си психика, за да постигне яснота за двойствеността на Вселената. Като камък, украсен от златните кичури коса на ангелите, той е ефективен антидепресант, защото зараства емоционални рани, като изчиства пътя към духовно пробуждане. Това е камък носещ етерична вибрация, която спомага за свързването с духовните ни водачи.

Защитава от лъжи, зли сили и насърчава духовния растеж. Камъка предлага защита от психични атаки и се смята, че може да неутрализира нездравословните влияния дори от минали животи.

Като забележка да се внимава с този камък е да не се спи с него наблизо, тъй като е повдигащ и стимулиращ. По-чувствителните хора към енергиите е нужно да го носят само кратко време за специфични медитации или за повдигане на енергията.

Камъка Рутилов Кварц има репутация, че поправя мислите на притежателя си. Правите му игли могат да накарат човек да мисли правилно. Подходящ е за хора, които искат да коригират своите мисли или искат да бъдат честни със своя ум. Този кристал е полезен когато искаме да продължим напред без колебание. Ще се синхронизира с желанията на собственика и ще даде нужната енергия на човек да сбъдне мечтата си.

Свещенния блясък на Косите на Венера се нарича “Божията Светлина“. Светлината има огромна лечебна сила. Значението и свойствата на камъка могат да направят живота по-светъл и да пречистят негативната енергия. Способен е да върне енергията на човек в правилното състояние и да даде богатство и просперитет в живота му.

❋❋❋

 

КОСИТЕ НА ВЕНЕРА ЗОДИЯ

 

Кристала е уникален по своята способност да свързва Близнаците с най-високото си духовно състояние.

Косите на Венера в кварц

Други зодии, които биха има ли най-голяма полза от енергиите му са Телец и Лъв.

Вашият коментар