БЕЗПЛАТНА Доставка Над 59 ЛВ + ПОДАРЪК Изненада Над 100 ЛВ

ОНИКС – КРИСТАЛ НА ЛИЧНОСТНИЯ МАГНЕТИЗЪМ

Отразявайки неподвижността на небосвода, смисъла на камъка Оникс символизира посвещението и промяната в перуанските и индианските традиции, тъй като вдъхва чувство на лична сила, която идва от посрещането на страховете.

Да бъдеш свободен от фобиите е като да имаш супер сила. Това освобождава душата от оковите на съмненията и безпокойството, като води към по-богато и смислено съществуване.

 

ОНИКС ЗНАЧЕНИЕ

 

Смята се, че произхода на думата Оникс идва от гръцкото “onux”, което значи нокът.

Яйце Оникс

Митът за произхода на камъка гласи, че богинята Венера почивала на брега на река Инд. Докато спала, Купидон използвал една от омагьосаните си стрели, за да й разкраси ноктите. Отразяните парчета нокти паднали във водите на свещената река. Тъй като ноктите били от небесен произход, те потънали на дъното на реката и се преобразили в Оникс.

Този камък е свързан с тялото, с принадлежността към земята или клана, към установяването на корени. Може също да представлява семейно несъгласие. Той е известен с това, че понякога разделя влюбени.

В Китай го извличали единствено робите; свободен човек не би се изложил на опасността от лошия му късмет. Смятало се, че е фатален за бременни жени и че носи кошмари.

Въпреки това, персите в древността са имали обратното убеждение. Те вярвали, че напротив, Ониксът помага при раждане и предпазва хората от зли очи.

Камък, представляващ двете страни на това, което представлява една и съща монета – връзка и раздор, ониксът е като драскащ нокът; ще атакува злото и доброто със същата сила. Нещо повече, той насърчава резки промени в настроението, дори депресия. Това не предотвратява широкото му използване в пръстени и други бижута.

Това е камъкът на заговорите и машинациите. Агресивността на този камък е благоприятна за бизнесмени и завоеватели. Сардониксът – разновидност, която е набраздена с жилки бяло и тъмнокафяво или червено, коригира агресивния аспект на този камък, като насърчава приятелството, или по-скоро съучастничеството, често временен съюз срещу общ враг.

❋❋❋

 

ЧЕРЕН ОНИКС СВОЙСТВА

 

Забележка: Информацията на тази страница е единствено с информативна цел и не е предназначена да замени традиционното медицинско лечение.

Черен Оникс

Усилва личния магнетизъм. Живеем в свят, който в днешно време има прекалено много Ян енергия или доминантна мъжка сила, където човек бива окуражаван да следва мечтите си, но понякога може да се стигне до крайности и да се излезе от състоянието на баланс.

Вероятно ви се е случвало някой да проявява роматичен интерес към вас, но вие да не изпитвате нищо. Звънят ви, търсят ви и питат за вас постоянно и това започва да става натоварващо. Или когато ние искаме нещо и го преследваме до краен предел, то може да доста изтощаващо, изчерпваме си енергията вместо да бъдем балансирани.

Дарява със защита. Черните кристали се прославят със защитните свойства, които предават на собственика си. Но кога се използват различните кристали, като например кога се използва обисидиан или кога се използва турмалин или оникс? Оникса е популярен избор за защита от неизвестни опасности, като предателство, клюки и все от този род, които не може да се очакват, дори психически атаки.

Освобождаване от миналото. Важен аспект на освобождаването на негативността е да се остави в миналото. Носенето на този камък помага на хората да преодолеят предишните си взаимоотношения и да продължат напред. Този камък е идеален за хора, които не са успели да забравят предишните си връзки приключили преди години, и които живеят повече в миналото, отколкото в момента.

Лекува чувството на скръб, което е продължило твърде дълго.

Отклонява негативността. Камъка черен оникс се носи за да премахне всякакъв вид негативна енергия у човек.

Отрицателността може да се почувства чрез различни източници – вредни връзки, негативизъм в работата и др. Отблъсква вътрешна и външна лоша енергия и предпазва носителя си от завистта на другите.

Води до промяна в нездравословните и непостоянни навици, правейки човек постоянен и концентриран.

Оздравява слаби или чупливи нокти. Метафизично, причината за това може да е ако човек се чувства в несигурност или застрашен.

Въпреки това е препоръчително да не се носи този камък непрекъснато. Държането му в продължение на 10 минути няколко пъти през деня е отлична практика, особено преди преговори, искане за увеличение на заплатата или повишаване. Пазете се от възможни странични ефекти: агресивност, мрачност и депресия.
 

 

ZENLIFE Препоръчва

Камъни Черен Оникс

Бразилски Камъни Черен Оникс.
Черният камък Оникс осигурява мощна защитна енергия, която помага да се предпази ума и тялото от отрицателните енергии и електромагнитна радиация. Той абсорбира и трансформира отрицателна енергия, като в същото време предотвратява изтощаването на личната енергия в процеса и съдейства за облекчаване на чувствата на депресия.

❋❋❋

 

ЗЕЛЕН ОНИКС

 

 Зеления оникс често се бърка с Нефрит. Двата обаче са различни видове скъпоценни камъни и се носят по различни причини.

Зелен Оникс

Привлича позитивна енергия. Зеленият Оникс е широко популярен за привличане на положителна енергия, както и за отблъскване на негативна енергия и вибрации около носещия. Този камък е подходящ, ако човек се почувства заседнал в коловоза на негативността. Просто държейки камъка, усещайки неговата гладкост и оставяйки енергията от камъка да предава в човек, е достатъчно да го накара да излезе от цикъла на негативността.

Увеличава самочувствието. Този камък е силно препоръчителен за онези, които са изправени пред обществена работа, като например политик или актьор. Зеленият Оникс спомага за повишаване на увереността на човек и съдейства за подобряване на уменията за говорене. Този скъпоценен камък помага на потребителя да стане по-авторитетен, уверен и впечатляващ.

Усилва куража. Зеленият Оникс се препоръчва за тези, които смятат, че им липсва кураж, независимо по каква причина. Особено се препоръчва за онези, които се страхуват да се защитят, когато се наранят, или да се изправят срещу нещо, което според тях не е правилно. Този камък помага на ползвателя да поеме контрола върху собствения си живот.

Заместител на Изумруд. За тези, които търсят по-естетически бижута, този скъпоценен камък може да се използва за замяна на изумруди. Смята се, че изумрудите не подхождат на всеки човек и затова е по-добре да се носят само след проверка дали напълно се напасва със зодиакалния знак на човека, деня на раждане, годината, времето и т.н. Много хора искат да ги включат в облеклото си и в такъв случай могат да се използват камъни от Зелен Оникс.

Облекчава напрежението. Смята се, че Зеленият Оникс смекчава натрупания стрес. Държейки камъка в ръката за известно време дава възможност успокояващото усещане на камъка да облекчи стреса. Носенето му като бижу било то пръстен или огърлица също помага да се поддържа притежателя му необременен от стрес, разочарование и напрежение от всякакъв вид.

❋❋❋

 

СИН ОНИКС

 
Син Оникс

 Намалява тревожността от общуването. Освен силните защитни качества, които осигурява, тази разновидност на оникса вдъхва чувството, че човек е на мястото си когато разговаря с другите.

Той е чудесен кристал за тези, които имат много взаимодействия с други хора на работното място или трябва да говорят пред други хора или стават тревожни когато им се налага да говорят с хора, които не познават толкова добре.

Заздравява дисбаланси или нарушения на гърлената чакра. Ако има блокажи в петата чакра, човек може да намира комуникацията за малко по-трудна. Може да се чувствате затруднени да изказвате личната си истина, или думите ви да изглеждат изпълнени с гняв, язвителност когато разговаряте с другите.

Възстановяването на баланса на гърлената чакра ни кара по-лесно да се отворим и да говорим за чувствата си, изпълнени с честност, което не винаги е лесно, особено когато сме в затруднени ситуации или връзка.

Този камък е подходящ за хора, които изпитват трудност да се свържат на комуникативно ниво с партньора си. Работата със Син Оникс по време на спор или когато връзката между двама души едва междука, ще доведе до успокоение и намаляване на гнева и способността да се види гледната точка на отсрещната страна.

Как може да се използва този камък за да оздравеят комуникативните проблеми на човек? Добра предпоставка за абсорбиране на ползите от камъка е да бъдем на първо място отпуснати и да откъснем ума си от всякакви незначителни неща. Това може да се постигне чрез йога, разходка, дълбинно дишане или каквото и да работи за нас.

След като това е налице, взимаме Синия Оникс и го поставяме върху гърлената чакра. Започваме да визуализираме красива, мека синя светлина идваща от камъка и вливаща се в петата чакра, успокоявайки тази област и въвеждайки отново в баланс енергиите. Представете си как всички нечистотии излизат от тази чакра с всяко издишване.

Сега след като сте се отпуснали и в унес с енергиите на камъка, помислете за нещо, което сте искали да кажете на някого цял живот или ситуация, в която не сте предали информацията по желания начин. Дали става въпрос за личен проблем с нашите родители или отваряне на сърцето за партньора ни или говоренето пред голяма група хора.

Докоснете се до успокояващите и центриращи сили на камъка и визуализирайте как разговаряте с този човек или група хора и разкривате личната си истина, говорейки без филтър, без да се цензурирате и изказвайки всичко, което ви е на сърце.

❋❋❋

 

ОНИКС ЗОДИЯ

 

 Това е един от зодиакалните камъни на Лъв.

Но, той е също така любим на Скорпионите, тъй като стабилизира нестабилните емоции на родените под този знак. Този камък ще помогне и на Козирог, които понякога са твърде големи индивидуалисти и ще ги направи повече екипни играчи.

Зеления Оникс е идеален за тези, които са родени под зодиакалните знаци на Близнаци и Дева.

❋❋❋

 

ОНИКС СТОЙНОСТ

 
Чаши изработени от Оникс

 След казаното за историята и употребата на различните видове оникс е време да пристъпим към стойността му.

Стойността зависи от това дали е бил третиран или е естествен. 

Ако вече е превърнат в бижута, ще струва повече отколкото за отделни мъниста, парчета или полирани камъни.

Оценката ще се покачи в зависимост от няколко фактора като рязането и размера на камъка. Стойността ще зависи и от изработката на самото готово бижу. Черният Оникс също е по-ценен от останалите цветове на оникс.

Черният Оникс може да варира по стойност от 1 до 900 лв за карат. Това варира в зависимост от обкова на камъка. Със сребро, той ще струва по-малко от жълто или бяло злато.

Вашият коментар